http://kancik.sozlukspot.com/e/204044307/
kanka başlığın my7’ın, insanların etkilenmesi için yazdıklarının dışındaki özeti şu: “bazı insanlar yönetmek kapasitesine sahiptir ve bazıları değildir. (ki aslında öyle değildir. bazıları yönetmeyi seçer bazıları ise tembelliği.) ve ben o yönetme kapasitesine sahip olanlardanım dolayısıyla sizden milyonlarca olduğu için sizi siklemem gerekmez. ve zaten manasız hayatlarınıza bir mana vererek size bir lütufta bulunurum. dolayısıyla beni takip edeceksiniz. etmezseniz de beni takip eden olur zaten ve ben bir şey kaybetmem ama siz yalnız kalırsınız”
My7’ın üstün olduğu doğru. Başlığı okumasam ne halde olurdum düşünemiyorum bile. Başlıktan sonra naçizane bir şeyleri anlamaya çalışmasaydım, gayret etmeyip akışına bıraksaydım ne halde olurdum yine düşünemiyorum. Yani evet my7 anlamsız hayatıma anlam vermem için vesile oldu, o adamın senin gibi moronları sikine takmaması da gayet yerinde, nitekim başlığı doğru düzgün okuyan bir şeylerin ucundan tutmaya başlayan kimse senin gibileri siklemezken my7’nin seni siklemesini beklemek gülünç olur -şimdi “madem siklemiyorsunuz o zaman neden cevap veriyorsunuz” diyecek olan beta da çürütme yapılmasının hem yapana hem diğer okuyucalara yaptığı faydayı hiç anlayamamış demektir-. Ama kızgınlığını anlıyorum. Deli gibi ilgi açısın. My7 sana bir adım gelse sen ona yüz adım geleceksin ama o bunu yapmıyor, sana arzuladığın ilgiyi vermeyince deliye dönüyorsun, senin derdin bu. Nitekim seni siklemedi ve bir şey kaybetmedi, sen ise köpek gibi saldırdığın için yarrak gibi hastalıklarınla başbaşa kaldın. Buradaki takip etme olayı da senin anladığın gibi köpeklik etmek değil, üstünlüğünü bildiğin insana aklınla oluşturduğun sadakatini sunmak ve onunla beraber aynı ve kendinden daha büyük bir amaç için hizmet etmek.
kanka şimdi bir iki sıkıntı var sjsjsjjsj
sen kendini de my7’ın değersiz gördüğü kısma sokuyorsun sjjsjsjs ve orada saydığı birçok kötü sıfat da tabii...
ha diyorsan ki “hayır ben muhteşemim” o halde sözüm yok haklısın. ama eğer ki “ben değersizim, organik bir atığım, bir hiçim, önemsiz birisiyim ve çok büyük olasılıkla ömeüm boyunca bir istatistiki değerden öteye geçemeyeceğim” diyorsan ben seninle niye tartışayım aq aksjsksjsj
çünkü cidden 2 seçenek suçmuş bize sjjsjsjs birisi kendisine hizmet olan bir değersiz olmak diğeri de ona hizmet etmeyen bir değersiz olmak ksjsksjs
Şimdi yaptığım alıntıda bir çarpıtma var, my7 diyorki “egosundan kurtulamayan, kendisinden üstün olan insanların üstünlüğünü kabullenemeyen milyarcası var, eğer bu tavra devam edersen sen de onlardan biri olacaksın, hiçbir özelliğin olmayacak ve diğerleri gibi her seferinde koyun gibi güdüleceksin, hayatın boyunca özel olduğun yalanıyla yaşayıp boş beleş öleceksin; gerçekten özel olanlar egosunu yenenler, kendisinden üstün olanı görünce köpek gibi kıskanıp saldırmaktansa o kişiye hakkını verenler, asil amacı uğruna köpek gibi çalışıp ittifakı hakedenlerdir.
Eğer başlangıçta o kadar da önemli biri değil sadece bir istatistik olduğunu, bunu tersine çevirmek için önce rezil halde olduğunu kabul edip sonra rezilliklerini köpek gibi çalışarak yoketmek gerektiğini bilseydin anlayabilirdin. Bahsettiğin seçenekler yanlış. Ya bir beta olup aciz hayatına devam edersin, ya da böyle giderse yakında beta olacağını farkeder ve betalıktan kurtulmak için gayret edersin. Yani “ömrüm boyunca istatistiki değerden öteye geçemeyeceğim” de demiyorum, “hayır, ben muhteşemim” de demiyorum gerizekalı.
olm herifin anlattığı şey şu: insanların %99’u tembeldir ksjsksjsj bazıları ise yine tembel olmasına rağmen yaşadıkları şeyler onları kontrolü elden bırakmamaya itmiştir. kontrol manyağı olurlar. veya bazıları da insanların zayıflıklarından faydalanmaya, kendi menfaatine kullanmaya başlar. bu noktada da savunması şey zaten: “milyonlardan birisisin ve önemsizsin” olm siz aptal mısınız lan? neden birisinin size bunu söylemesine izin veriyorsunuz? kendinizi geliştirebilmenizin ve egoist bir manyak olmamanızın tek yolu bu değil ama günün birinde şıhınıza götünüzü siktirmek için güzel bir yoldasınız
ne anlattıkları özel, sıradışı şeyler ne de yazısı gerçekleri yansıtıyor adamın.
Yazdığın şey bomboş, my7’ın ne anlatmak istediğini anlamamışsın. Yukarda dediğim gibi öncelikle milyarlarcasından biri olduğunu kabullenmek ve egona karşı ilk zaferini kazanmak zorundasın, tabi bir betadan bunu yapmasını beklemek saçma olur.
Madem adamın anlattıkları özel, sıradışı şeyler değil ya da gerçekleri yansıtmıyor yıllardır burada ne arıyorsun sayın amına koyduğum? Neden my7 ile takıldın? Yoksa bir menfaatin vardı da onu alamayınca gerçekle yüzleşmeyip kendini rahatlatmak için bunlara mı inanmayı seçtin? Diyelim bunları sonradan anladın o zaman neden my7 yazıları sayesinde ayakta duran bir platformda yıllarını çürütüyorsun? Görüldüğü üzere menfaat peşinde olan bir faresin.
dolayısıyla kısa bir özetle, eğer ki cidden değersiz, önemsiz birisiysen seninle tartışmayacağım, yok ama değerli ve akıllı bir birey olduğuna inanıyorsan bana argümanlarını sun ve ben de karşılık vereyim.
ha ama zorlanabilirsin. biliyorum. çünkü şimdiye kadarki tüm savunma yöntemleriniz my7’dan kopyaladığınız çakma özgüven ayaklarıydı.
bunları ise ancak kendiniz gibi kapasitesiz ve kabiliyetsiz insanlara yedirebilirsiniz.
Kendini kışın açan kusursuz çiçek zannetmenin semptomu bu işte. Sen kimsin de ben seninle tartışayım bunu düşünmek yok tabi. Gerizekalı boş boş “işte ben böyle delikanlıyım bak bunlar argümanlarım” felan denmesini bekliyor. Kendini bir karar mercii zannediyor işte.