Kanka öncelikle tevratlardan veya incillerden -çoğul kullandım çünkü farklı farklı versiyonları var- dini hüküm çıkmaz çünkü tanrı kuran'da bu kitapların değiştirildiğini söylemiştir, hayata dair hakikat görürsen de öğüt alabilirsin, yine de orada okuduklarına "bu kesin tanrı sözüdür" diye bakma yani.
Bir şey kuran'da yoksa o şey dini değildir. Kuran'da yazmayıp tevrat'ta yazmasının nedenini biz nereden bilelim. Belki orası tevrata eklenmiştir, belki de eklenmemiştir ama tanrı kuran'da bundan bahsetmemiştir yani bilemeyeceğin boş sorular için uğraşma derim. Kuran'da açık bir şekilde belirtilmiyorsa -muhkem ayet- o bir hüküm niteliğinde değildir. Dövmenin yasak olduğunun kesin tanrı emri olduğunu nereden biliyorsun belki eklendi oraya?
O halde Tevrat ve İncilden -hakiki ayetlerden- de ders almamız gerekiyor? Bu durumda da şöyle bir cevap gelebilir "Tanrı, asla üzerinde oynama yapılamayacak son kitabı indirdi." O halde Tevratta/İncilde yasaklanan bir kısım durumlar, Kur'an da neden geçmiyor, sonuçta Kur'an asla değişime uğramayacaktır.?
Üzerinde oynama yapılamaması derken kitabın günümüze gelirken üzerinde oynama yapılamaması deniyor, bunun değiştirilmiş tevrat örneğinde yazan bir şeyin kuran'da yazmamasıyla alakası yok. Orjinal tevrat'ta da bu olsa -ki bilemeyiz- kuran'da yazmadığı için bu bizim için bir zorunluluk değildir.
Kuran'ın orjinal tevrat ve incili tasdik etmesi ve değişime uğramaması demek istisnasız her konuda eski kitaplarla tıpatıp aynı şeyler yazacak demek mi nasıl böyle bir kesinliğe vardın -ki okuduğun kaynağın orjinal tevrat olduğunu hiç zannetmiyorum-?
Kanka gerçekten sorduğun soru çok saçma, burada genel olarak forumda açıklananın üstüne düşmeyip daha da gereksiz açıklama istediğini de görüyorum, yapma böyle şeyler yani.
Not: Bu konuyu doğrulamak için internete bir yazayım dedim senin tevrat'tan örnek verdiğin yeri sorularlaislamiyet sitesi vermiş oradan hüküm çıkarmış sen de büyük ihtimalle oradan görmüşsün, tabi sen canın hangisini isterse ona bak ama mantık hatası var yani ki o site zaten %90 mantık hatasıyla çalışıyor, sana yine bu siteyle ilgili açıklama yapılmıştı diye hatırlıyorum otur biraz düşün yani.