Makale Okuyacak Seviyede İngilizce Bilmek

"Bilimdeki her büyük ilerleyiş, hayal gücünün yeni bir atağından ileri gelir." -John Dewey

Moderatör: Co-Moderatör

az7
Sürgün
Mesajlar: 36
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#1

Okunmamış mesaj

Nedir bu işin sırrı ?

Şöyle bir konu buldum,
https://forum.donanimhaber.com/6-adimda ... -120127902
ama şu an ingilizce konuşma ve dinlemeden ziyade okuduğumu anlamaya ihtiyacım var, bu doğrultuda çalışabilir miyim yoksa konuşma ve dinleme temel olarak şart mı ? Şart değilse nasıl bir yol izlemeliyim ?
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#2

Okunmamış mesaj

Temel olarak hepsini bilmen dile ilişiğini artırır bu sayede okuma metinlerini daha hızlı çözümlersin. Ayriyeten okuma anlama için "Reader at Work" serisini (iki kitap zaten) bitirirsen üst düzeyde kelime ve cümle yapısına hakim olursun, ek olarak gramerini de iyileştirir. Ek olarak dedim çünkü kitabın amacı okuma geliştirme olduğu için gramer bir seviyede olmadan verim alman sıkıntı olur. Denediğim kitaplar olduğu için ve verim aldığım için öneriyorum.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#3

Okunmamış mesaj

Konuşma ve dinleme şart değil tabi ki, ama cümlelerin yapısını anlamak adına diksiyonu düzgün birinden dinlersen biraz yararı olabilir.

Kelimeleri pek umursamamanı öneririm, o kadar çok bilmediğin kelime çıkar ki karşına hepsini ezberlemen imkansız. Kendimce önemli gördüğüm konular şunlar: cümle yapısı (özneden sonra fiil gelir falan fistan), tenses, modals, cümle içinde kullanılan when/while (soru zarfı olan değil yani), relative/if clauses, idioms, phrasal verbs. Araştırırsan bir sürü konu anlatım bulabilirsin bu saydıklarım hakkında. Yani cümle soru cümlesi mi yoksa olumsuz/olumlu bir cümle mi, hangi zamandan bahsediyor, sıfat fiil var mı yahut şart koşmuş mu vesaire bu konular önemli. Bunlarda yeterince iyi olursan -biraz Tureng (kelimeler için) ve çeviri yardımıyla (takıldığında ya da emin olmadığında)- bence makale okuyacak seviyeye gelirsin. Tabi pratik yapmak da çok önemli. Ayrıca Duolingo gibi programlara yönelmeni tavsiye etmem, bence zaman kaybı olur.

Attığın link genel olarak iletişim üzerine; yani programın amacı karşına bir yabancı çıktığında takılmadan, rahatça konuşturabilmek seni. Amacınla karşılaştırdığımızda on ay çok ve gereksiz uzun bir süre. Bahsettiğim şeyleri tam olarak anlarsan zaten İngilizce'yi çözmüş oluyorsun aşağı yukarı -ne kadar sürede çözeceğin konusunda hiçbir fikrim yok ama on ay sürmez yani-. Yine de linkte verilen kaynaklar gerçekten güzel. Hepsine bakmadım ama baktıklarım iyiydi, bu kaynaklardan faydalanabilirsin. Konuşma/dinleme/anlama ile alakalı olan kısımlarla uğraşmana gerek yok, anlarsın zaten hangi kısım bunlarla alakalı.

Son olarak şunu belirteyim. İngilizcem iyidir ama bu işin eğitim kolunda yetkin birisi olduğumu söyleyemem. Söylediğim şeyler kendi görüşlerim sadece. Seni de yanlış yönlendirmek istemem. Eğer bir hatamı gördüyseniz lütfen doğrusunu öğretin.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık