Böcekleri öldürmeden dışarı atmak

"Bilimdeki her büyük ilerleyiş, hayal gücünün yeni bir atağından ileri gelir." -John Dewey

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#1

Okunmamış mesaj



Youtube'da denk geldim beyler, öyle evde vs. gördüğümüz böcekleri haşırt diye öldürmek yerine böyle bir yöntemle dışarı atabiliriz.

4:26-6:00 arası izleseniz yeter gerisi öyle sohbet muhabbet bir şey katmaz, ayrıca böcekleri öldürüp geçmemenin gerekliliğini anlamak için bakara 26'ya bakarsınız.

Hadi selametle
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#2

Okunmamış mesaj

Kanka bakara 26'dan böcekleri öldürmemeyi nasıl çıkardın anlamadım bence orada anlatılan şey tanrı örnekler verirken değişik nesneleri hatta sivrisineği bile kullanabilir bu tanrı'yı küçültmez. İnkar edenler bu söz sanatlarıyla yapılan benzetmeleri hayata dair hakikatleri anlayamadıkları için kavramayamazlar ama iman edenler verilmek istenen mesajı alırlar. Eğer yanlışım varsa düzeltin beni.
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#3

Okunmamış mesaj

Haklısın o mana var da şu açıdan bakmıştım ben; gökyüzünden, yıldızlardan, gece gündüzden örnekler verilip anlamamız istendiği gibi, sivrisinekten de örnek verilebiliyor ki düşünüp anlayalım diye. Olaya bu açıdan bakınca aman altı üstü böcek olarak değil bir sanat olarak görebiliyorsun.

Öldürüp attığımız canlının da boşa var olmadığını (sad 27) ve hepsinin Allahı andığını (isra 44) bilip zarar vermek, üstüne üstlük öldürmek saygısızlıktır bu sanata.

Bakara 26 müteşabih bir ayet herkes farklı dersler çıkartabilir ben nacizane böyle anladım yanlışsam yanlışımı gösterirsiniz beyler.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#4

Okunmamış mesaj

Herkes okuduğu ayetten nüans bir nokta çıkarabilir. Hellsbells de "sivrisineği bile" derken aslında tanrının yarattığı en ufak bir varlığa bile ne kadar önem verdiğini vurguluyor. Biz neden vermeyelim ki?
Ayrıca akrep,kurt,engerek sorsan bunlar zararlı ve vahşi derler, fakat bir zararlarını görmedim. Fakat insandan çok zarar gördüm.

“Evimizin hemen arkasında bir tilki yuvası var. Tilkinin de iki yavrusu. Koskocaman bir yaban domuzu var direkt yaşam alanımızın içinde. Evimizin tam dibinde zehirli bir engerek yılanı var. Arada evimizin içine giren yarasalar var. Her yer zaten akrep ve çeşit çeşit büyüklü küçüklü örümcek dolu. Karşı yamaçta kurtlar, etrafta yaban kedileri, nehrin yanında karşılaştığım porsuklar ve yavruları, tepemizde dolanan şahinler, kartallar. Bunca yıldır birlikte yaşıyoruz. Bir tekinden bile en ufak bir zarar gelmedi bize. Tehdit bile hissetmedik, hissettirmediler de. Bir gün HES’çi insanlar geldi. Bir insanın bu HES’çi insanlara, su kaynağımızın hemen arkasındaki ata yadigarı toprağını satası geldi. HES’çi insanlar da kepçe ile kaynak suyumuzu kesti. Sorsalar evet doğa çok korkunç, hayvanlar çok ürkütücü, tehlikeli ve çok vahşi.”
Kullanıcı avatarı
aurorα
1. Nesil
Mesajlar: 46
Kayıt: 19 Mar 2018, 19:16

#5

Okunmamış mesaj

[mention]Bold[/mention]
Bro nerede yaşıyorsun sen ?
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#6

Okunmamış mesaj

[mention] aurorα[/mention]
Benim yazım değil kardeşim o, fark ettiysen alıntı yaptım. Alakır Vadisi'nde yaşayan bir çiftin yazısı.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#7

Okunmamış mesaj

Şimdi beyler, ali imran 7'ye bakın ; dini hükümler yalnız muhkem ayetlerden çıkar yani açık bir şekilde şunu yapmayın denilmemişse o şeyi yapabilirsiniz. İyi niyetle her canlının tanrı'nın bir sanat eseri olduğunun bilincinde olup oradaki canlıyı mümkün mertebe öldürmemeye çalışmak elbette güzeldir ancak direkt olarak "şu ayetten dolayı böcek öldüremezsin kesinlikle günaha girersin" denilemez karışmasın.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık