Umursamamazlık ya da Yüzleşme Korkusu

Değişim, yüzleşme ile başlar; itiraf et ve kurtul.

Moderatör: Co-Moderatör

iamposeidon
Çaylak
Mesajlar: 8
Kayıt: 13 Nis 2018, 15:32

#1

Okunmamış mesaj

Açıkçası uzun zamandır aradığım ancak yeni fark ettiğim bir durum. Dişilerle sohbet ederken, veya bir olay döngüsü esnasında istemediğim bir sonuçla karşılaştığım zaman ve bu sonucun benden kaynaklı olan yanı ağır bassa dahi kendi içimde “ Boşversene, Kimin umrunda?, koy göte “ tarzında bir yaklaşımım oluyor. Bu;
A) Dişilerin benim hayatımda ki önem sıralamasında piramidin en alt kısımlarında yer almalarından dolayı olabilir ( Burada önem sırasında en altlarda bulunan şey dişidir, seks ile karışmasın ).
B) Zihnim doğruyu yapmadığımı ya da yapamadığımı kabullenemeyecek seviyede utanıyor yani egolu ve hastalıklı bu yüzden bunu umursamazlık düşüncesiyle görünmez kılmaya çalışıyor olabilir. Dostlar sizce hangi şıkkı işaretlemeliyim? Yanlış yapma lüksüm kalmadı.
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#2

Okunmamış mesaj

Belli başlı şeyleri umursamamak iyidir hoştur ama ''O seviyede miyim acaba?'' sorusunu sordurur yani. Dişi ilişkilerini yalayıp yutmuşsundur artık yaptığın hatalar yalnızca taktiksel olur mesela, o zaman artık umursamazsın, o seviyeye gelseydin a ile b şıkkı arasında kalmaz olurdun zaten kanka.

Forumda ''konfor bölgesi'' ile ilgili güzel açıklamalar var incelersin, senin durumunun konfor bölgesi dışına çıktığın vakitler (istemediğin veya beyninin alışık olmadığı) bedenin ve beynin her zamanki otomasyona devam etme isteği sonucu olduğunu düşünüyorum. Karşılaştığın o istemediğin durumlarda önceden görmezden gelerek çıkmışsın ve beynin bunu bir çözüm yolu olarak görmüştür ve bir daha karşılaştığında aynısını uygulayacaktır çünkü kesin çözüm yani zordan kaçmak için.

Yalnız en azından tcma okuyan bir insan böyle durumların (acaba fake umursamamazlık mı yoksa hastalık mı) farkındalığına sahip oluyor zaten bu soruyu sormandan belli, o zor durumlarda kaçış yerine olayın üstüne gidersen beynin şartlar ile yeni yollar öğrenmek zorunda kalır hatta yeni yollar öğrenebileceğini öğrenmiş olur ki bu daha önemli. Yeni yolları öğrendikçe -yazılımını iyileştirdikçe, önceki dogmalarının yanlışlığını gördükçe- gönülden siklememeye başlarsın çünkü neyin ne olduğu çabalarının -konfor bölgelerinden sıyrılman ve kendine şartlar ile öğretmen- sonucu sana belli olmuştur.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık