UFC - Kadınların maç öncesi karşılaşma analizi

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
fika
Sürgün
Mesajlar: 43
Kayıt: 20 Mar 2018, 15:05

#1

Okunmamış mesaj

Cinsel enerjiyi kanalize etme olayıdır bu. Yani klasik cinsel durtulerini vucuda yaymak ve motivasyonu sağlamak. Sporcu, spor musabakalarında motive olmak zorundadır. Kendi uzerinde de deneyebilirsin. Spordan once ısınma hareketlerini yaparken duşunce sistemini, odağını tum vucuda yayarsan o kadar fazla verimli çalışırsın, sonuç odaklı olursun. Çakralarla alakası çok fazla. My7 kancıkta bahsediyor çakralardan. Mesela kök çakra cinsel enerjiyi temsil ediyor. Onu açmak, klasik bilinen cinsellikten sıyrılmaktır. Enerjiyi en ust duzeye çıkartarak verimi arttırmak için oldukça gereklidir.
Kullanıcı avatarı
Harara
1. Nesil
Mesajlar: 16
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:48

#2

Okunmamış mesaj

Kadınlarda gücün evrimsel olarak çekici gelmesinden dolayı olabilir bunun nedeni avcı-toplayıcı yaşamda güçlü erkeğin daha iyi avlanması, koruması gibi şeyler ama burdaki kadınların eşcinselliğe eğilimi olması lazım ki karşıdakini ancak bu şekilde cinsel açıdan değerlendirsin, biraz garip gözüküyorlar testosteronları yüksek gibi göğüsleri küçük bu da östrojen düşüklüğünün göstergesi eşcinsel olma ihtimalleri yüksek.
Kullanıcı avatarı
legoprofesoru
1. Nesil
Mesajlar: 42
Kayıt: 10 Nis 2018, 15:46

#3

Okunmamış mesaj

Her kadın kafes dövüşçüsünün eşcinsel olduğunu düşünmesem de, UFC öyle tesadüfen çıkabileceğin, şansının yaver gitmesiyle girebileceğin bir dövüş organizasyonu değil. İstersen dövüşürsün. Ortalama kadından çok daha fazla testesterona sahip oldukları ortada. Benim dikkatimi çeken şey erkek tarafına kıyasla el sıkışma oranı daha fazla. Sadece bu video üzerinden konuşuyorum.

0:45'teki karşılaşmayı kesip ders diye ara ara baksak yeridir. Soldaki dövüşçünün boy dezavantajı var, meydan okurken yukarı bakmak işleri zorlaştırır - çocukluğunuzu hatırlayın tüm büyüklerin boyu sizden uzundu hep yukarı bakardınız azar yerken de, sevilirken de - bir de stresten gülümsüyor. Gard duruşu paniklediğini ortaya koyuyor,kollar gövdeyi korumak için öne çıkmış,göz dağı vermek için değil. Oysa rakibi gard bile almamış, cüssesini konuşturuyor. 0:49 her şeyi özetliyor zaten. Soldaki abla barışıp tokalaşma amacıyla elini uzatırken sağdaki uzun rakibi kollarını kaldırarak zafer kazanmışcasına dikiliyor. Sonrasında elini sıkıyor tabi ki çünkü burası harbin psikolojik kısmı seyirciler önünde zafer kazanmak için, sonuçta sporcu bunlar düşman değiller işin insani boyutunu unutmuyorlar. Bu maçın sonucunu merak ettim, sağdaki almışsa hiç şaşırmam.

5:30'da Ronda ablamızın - soldaki - pozu çok hoş. Sadece sol eliyle gard tutuyor ve göz teması çok güçlü. Sağ kolunu beline koyarak hem dişiliğinden taviz vermemiş hem de kameralara ve izleyicilere vücudunu kapamamış ( kendine güvenin göstergesidir. Gard almak demek tehdit altında savunma yapmak demektir ). Ben çok başarılı buldum.

5:43'teki karşılaşmaya bakalım. Sağdaki dövüşçü sol yumruğunu rakibinin yanağına değdiriyor. Açıkçası kavga çıkmadığına şaşırdım, bu hareket erkek tarafında olsaydı dövüşmek için ringi beklemezlerdi. Soldaki rakip bundan epey rahatsız oluyor 5:51'de elinin tersiyle yumruğu itişinden rahatlıkla anlayabiliriz. Gövde gösterisini kaybetmeye başlıyor çünkü pozunu bozuyor. Üstüne üstlük sağdaki dövüşçü sırıtmaya başlıyor ve bu onu daha da sinirlendiriyor. Gövde gösterisinin galibi sağdaki ablamız.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık