Beden ve Zihin

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#1

Okunmamış mesaj

IMG_20180527_140732.jpg
Zihinsel hastalıkların tedavisinin bedensel tedavi ile desteklenmedikçe tamamen geçemeyeceğine dair güzel bir yazı.

In every case it can be shown that this inability stems from the fact that the patient is not fully alive in his body and in his life. This problem can not be resolved, therefore, by a purely mental approach

"Her halükarda belli ki acziyetin demirbaşı/kökeni/temeli hastalıkların bedende ve yaşantıda tamamen canlı olmamasıdır, bu acziyet sadece zihinsel açıdan yaklaşarak çözülemez"

Anladığım kadarıyla, bir hastalığı kesinkes saptadığını düşünsen bile %100 ünü saptayamıyorsun aklınla çünkü gün yüzüne/bedene ve yaşantıya yansımayan kısımları var. Bunu şeye benzettim, %99 iyileşme sağlarsın ama bir deneyim içindeki %1 travmayı ortaya çıkarır örneğine.

Genel olarak diyorki, insan beden ve zihin olarak ayrı ele alınamaz, hatta fiziksel özellikler birçok karakteristik şeyi de gösterir diye ilk paragrafta değiniyor ve fizyonomiye bir bakış atıyor.

Mesela dersleri zayıf olan çoğu insan çözümü paso ders çalışmak olarak görüyor ve zihne yatırım yapmaya çalışıyor. Çok çalıştım ama yapamadımın kaynağı, yetersiz beden koşullarının zihine yol açamaması diye düşünüyorum. Boşuna sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye dememiş değil mi?

Öğreti ayarında da tabiki geçerli bu, zihinsel level atlamak için (başlığı veya hacıyı ardarda roman okur gibi okumak ve yerinde saymak zihinsel level eksikliğinin göstergesi olabilir) fiziksel olarak da desteklemek gerekiyor. Bu tutup sadece body building yapayım falan değil. Zihnini nasıl soru-cevap-çözüm ekseninde geliştiriyorsan bedenin de paralel olarak takım sporlarında, kas koordinasyonu çalışmalarında (savunma sporları misal, takım sporlarınıda kapsar bu madde) gelişir ve zihnin daha verimli kullanılmasına yol açar. Zihin ve beden birbirini besleyerek geliştikçe anlayış artar farkındalık artar vs. vs.

Alıntı da hastalık olarak anksiyete falan gösterilmiş fakat, hacının bahsettiği hastalıklarla mücadele ve iyileşme içinde zihin ve beden odaklı çaba, her daim yalnızca zihin odaklı çabaya karşı galip gelecektir.

Not: Metnin tamamı daha kapsamlı bilgiler çeviriyor hepsini çevirme fırsatım olmadı, göz geçirirseniz bazı şeyler pekişmiş olur.

Selametle.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#2

Okunmamış mesaj

hellsbells yazdı: 27 May 2018, 14:59 Anladığım kadarıyla, bir hastalığı kesinkes saptadığını düşünsen bile %100 ünü saptayamıyorsun aklınla çünkü gün yüzüne/bedene ve yaşantıya yansımayan kısımları var. Bunu şeye benzettim, %99 iyileşme sağlarsın ama bir deneyim içindeki %1 travmayı ortaya çıkarır örneğine.
Konuyla alakasız ama kardeşlik, aklını güçlendirip hastalıklarını %99 gibi yüksek oranlarda iyileştirmeyi başarmış ve kardeşliği hak etmiş kişileri normal hayatta karşılaşmayacakları olaylarla karşı karşıya bırakarak o %1'i de iyileştirmesini sağlıyor. Güçlendirici testler.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#3

Okunmamış mesaj

[mention]dun bugun yarin[/mention]

Hastalıkların tamamı iyileştirilemiyor aslında. %100 iyileşme söz konusu değil.
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#4

Okunmamış mesaj

[mention]dun bugun yarin[/mention]

Kanka iki dediğin birbiriyle çelişiyor büyük ihtimale ikinci yazdığını demek istedin. Hacı başlangıçta elini nereye atarsan bok geliyor ama ilerledikçe bulmakta zorlanıyorsun, ne olur ne olmaz travmatik bir olay tetikler diye de %1 pay bırakılır tarzında bir şeyler yazmıştı şimdi aradım da bulamadım tam cümleyi, yalnız benim yaptığım çıkarım bu değildi.

Kendine misal ''Ben de 8/10 şu hastalıktan var, 5/10 da şundan var şu kadar çalışsam hallederim galiba'' anlamında bir cümle kuramıyorsun, çünkü sınırı 10 koymuşsundur çünkü gördüğün odur ama bilinçaltında 100 lük hastalık yatıyordur asıl hesap 8/100 dur. Bu dediğim doğruysa kendimize dair matematiksel çıkarım yapamayız eğer yaparsak kendimize dair pusulayı şaşırtmış oluruz ve 0/10 yaptığımız anda iyileştiğimizi sanarız, sonra büyüklük kuruntusu ıvır zıvır kaş yapayım derken göz çıkartmakla kalırız, oysa kalan 90 hastalık daha vardır.
Bu hastalığın miktarının tespit edilememesi argümanı yanlışsa da -ki yukarıda ki örnekten sonra pek değil gibi görünüyor- kendimizi çok iyi tanıyıp hüküm koymak gerekiyor kendimizi kandırmadan. Bu iki olay hastalığın tedaviye uğraşma metodunu değiştirmeyecek ama eğer hastalığa bir miktar koyamazsak, o süreç içerisinde senin götünü serinletmeni ve ayağının kaymasını mümkün mertebe engelleyecektir. Tam ''iyileştim len'' diyorsun ama ya bilinçaltın pislikse, sonra tam gaz devam çalışmaya disiplini aksatmadan.
Elimden geldiğince tespit etmeye çalışıp eksiklerimi görmeye ve aklımı işletmeye çalışıyorum beyler, yanlış tespit ettiğim ya da yanlış hüküm verdiğim yerler olursa kusura bakmayın amacım saptırmak değil, yanlışlarımı görmek doğruları öğrenmek.
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#5

Okunmamış mesaj

0/10 yaptığımız anda iyileştiğimizi sanarız, sonra büyüklük kuruntusu ıvır zıvır kaş yapayım derken göz çıkartmakla kalırız

Tertemiz ortaya döküldüm işte, demek ki şimdi ki halimle hastalıklarımın iyileştiğini varsayarsak büyüklük kuruntusuna kapılacakmışım yüksek ihtimalle. Hani iyileşmiştim ssjsjsj böyle böyle ortaya döküyorum kendimi, yazdıklarımdan ve ürünlerimden ne olduğumu 3rd person görmeye çalışıyorum her fırsatta.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık