Beni uyarmanıza ihtiyacım var

Kardeşler birlikte durur ve sorunları birlikte aşarlar.

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
vulpes corvum
Çaylak
Mesajlar: 1
Kayıt: 09 Ağu 2018, 03:12

#1

Okunmamış mesaj

Selamlar,

1,5 sene önce yazı dizisi ile karşılaştım. 17 senedir yaşadığım hayatın ne kadar boş olduğunu fark ettim ve yazı dizisine sıkıca bel bağladım. Sürekli tekrar edip pekiştiriyordum. Ayrıca ygs ve lys'den çıkmıştım ve sınavım da kötü geçmişti. Sonuçta mezuna kalmaya karar verdim. Yazı dizisinin gazıyla da "hem dersimi çalışırım hem de yazı dizisine devam edip hayatımı kökten değiştiririm" kafasındaydım. Ne var ki bunu beceremedim. 1. saha görevine kadar gelebildim anca, onu da korkaklığımdan yapamadım. sonuç olarak sınavlar için yazı dizisini yarıda bıraktım. Bir sene boyunca sadece kendime alfa olduğumu telkin ettim (yakından uzaktan alakam olmadığı halde). Sınavım geçtiğinde insan içine karışmaya çalıştım. İnsanlarla iletişim dahi kuramadım, ortamı domine etmekle alakam bile yoktu, dişiler desen gülünecek haldeydim, bir sohbet konusu açıldığında sesimi bile çıkartamıyodum ve kendime güvenimi kaybetmiştim. Kısacası hiçbir şey değişmedi. Hala aptal ve korkağım. Yazı dizisinde "asıl değişim saha görevleriyle beraber gelicek" denmesine rağmen yazı dizisine tekrar başlayasım gelmiyodu ve beni değiştiremeyeceğini düşünmeye bile başladım. Bu düşüncelerin ne kadar aptalca olduğunu bilmeme rağmen söz geçiremiyorum bilinçaltıma.
Şimdi adamakıllı oturulup sohbet edilemeyecek birisiyim. Tahminen çoğu kişi tarafından da sevilmiyorum. Biraz paranoyaklığım var. Ufak bir olayda birisi benim arkamdan mı konuşuyor diye düşünüyorum. Bir saha görevine çıkmaya kalkışsam acaba ifşa edilir miyim, acaba dalga geçerler mi diye düşünüp çekiniyorum. Yazı dizisine tekrar ilk gün gibi başlamak istiyorum ama bir işe yaramayacağını düşünmeye başladım. Normalde kendi problemlerimi kendim çözerim ama bu sorunumu aklım almıyor. Sizden isteğim bana bu düşüncelerin ne kadar saçma olduğunu anlatmanız. Saha tecrübelerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmanız.
İster kendi tecrübelerinizden ister kardeşlerinizin tecrübelerinden bana yol göstermeniz. Çünkü artık kendi başıma çözemiyorum bu durumu. Yani sonuç olarak beni eleştirmenizi istiyorum.
saygılar...
az7
Sürgün
Mesajlar: 36
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#2

Okunmamış mesaj

Selam kanka, yazı dizisini yarıda bırakman hata olmuş, tekrarlar olmadan telkinler pek işe yaramaz.
Sosyal yeteneklerini kaybettiğini söylemişsin, sosyal kas diye bir olay var, çalışırsın ve bu yönde gelişirsin ama her insan aynı değil, şu soruyu kendine sor gerçekten ortamları domine etmek istiyor muyum ?
Kendini aptal ve korkak olarak kabul etmen ise içsel zayıflığını gösteriyor, en ufak saldırıda yıkılacak kale gibi.

O durum paranoyaklığından değil korkaklığından, bil ki, akılsızlar liginde herkes herkesin arkasından atıp tutuyor ve sen bu akılsızları fazlasıyla ciddiye aldığın için korkuyorsun.

Son olarak, yazı dizisine tekrardan başlamak yararına olacaktır, tcma sürekli ezberlemeyin, özümseyin tarzında telkin veriyordu, yani özümseyip öğretiyi uzun süreli belleğe atman lazım, tekrarlar ve telkinler işine yarayacaktır.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#3

Okunmamış mesaj

Yazı dizisine başlayasın gelmiyor çünkü gerçekler suratına çarpacak diye korkuyorsun. Aynısı saha görevleri için de geçerli, insanlara "ezik" görünme korkun var çünkü yıllarca kendi değerini abarttın, içten içe başlığı okurken/sahadayken aslında o kadar da özel olmadığının yüzüne vurulacağını biliyor ve bunun getireceği acıya katlanamıyorsun. Bu nedenle acıdan korunma amaçlı geri çekiyorsun kendini. Egon seni kısıtlıyor yani. Ben ne dersem diyim o korkudan, karnını ağrıtan-o anı hatırlatmayacak kadar adrenalin salgılatan-bütün vücudunu terleten şeyle yüzleşmek senin görevin. Tabularını yıkmak, yıllardır kendi benliğine yüklenenleri aşmak senin görevin.

Kolay mı olacak zannediyordun?
Sen 15-20 yıl alfanı sikeceksin, sonra hop biraz gazla 1-2 ayda her şeyi aşacaksın öyle mi?

"Hayır! Acı çekeceksin. Çabalayacaksın.
Yenileceksin. Tekrar ayağa kalkacaksın.
Üzüleceksin. İçsel hesaplaşmalar yaşayacaksın ve daha bir çok şey.
Ama en sonunda kazanacaksın…"


Kanka senin hayatın, senin tercihin. Kolay olmayacak, yeri geldiğinde küçük çocuklar gibi ağlayacaksın, yukarda yazdığın gibi ("başlığın işime yaramadığını düşünüyorum", ya başlık işe yarayacak olmasa burada işin ne djsjdj) aklına kaçıp gitmenle ilgili kuruntular gelecek. Eğer bunlarla yüzleşebilecek güce sahipsen, en sonunda kazanacaksın.

Senin yaşadığın olayları,korkuları buradakiler de yaşadı/yaşıyor kanka. Yine de biz ne dersek diyelim sen kendi çabanla o korkuların üstüne gitmedikçe sadece kısa süreli bir ferahlama yaşarsın. Kozanı yırtmak zorundasın ve emin ol hiç kolay olmayacak, ama gerçekten buna değecek. Yolun biraz ilerisinden sana vereceğim tavsiye bu.

Not: Zaten tcma'dan itibaren burada yazılanlar hep birbirimize yol gösterme adına bu nedenle yazılmış olanları okuyarak yolunu bulabilirsin (3-5 bir şey at biz de yolumuzu bulalım fjdjdk). Bunun sana özel olarak yapılmasını isteme. Seçilmiş kişi felan değilsin şuan sadece milyarlarcasından birisin, ha bunu da değiştirmek her zaman senin elinde unutma.
Kullanıcı avatarı
Kai
1. Nesil
Mesajlar: 58
Kayıt: 18 Mar 2018, 16:27

#4

Okunmamış mesaj

Başlığı yeterince iyi özümseyemediğini düşünüyorum. İyice anlayıp özümsersen yanlış inanışlarının doğrusunu farkedecek bakış açısını ve bunları iyileştirmeye programlı olduğunu göreceksin. Başlık fazlasıyla nüanslarla dolu. Telkinlerden faydalanmanın yanı sıra bu nüansları ayırt etmeye,nerde ne anlattığını anlamaya çalışman başlığın eğitiminin önemli bir parçası. Bunların yanısıra başlık travmalarını ve hastalıklarını da su yüzüne çıkarır,seni bunları iyileştirecek ve devamlı karşılaştığı sorunların cevapları bulacak şekilde programlar. Yani başlığı iyice özümsersen,bahsettiğim nüansları ayırt etme,nerde ne dediğini kime dediğini anlama gibi mevzulara çalışırsan hem sana verdiği bakış açısı,hem hastalık travma yanlış inanışlarını ortaya çıkarıp seni bunlarla yüzleşmek durumunda bırakması,hem de iyileşecek kafa yapısına seni programlaması -hatta bazı hastalıkların travmaların başlıkla kendiliğinden iyileşiyor- açısından her şeyi yapıyor,yani iyice özümse ve ne dediğini iyice sindir. Olay içsel kanka. Yani sorularına doygun cevaplar bulup kendini iyileştirdikçe zaten dışarıya yansıyacaktır bu sağlıklı iç hali,ve baskınlık yayacaksındır. Onun haricinde olay tamamen sende. Kendine söz geçirebilmen lazım,pes etmemen lazım,iyi çalışman lazım. Başlık zayıfları defalarca uyarıyor okumayın diye. Eğer kendine söz geçirecek,mücadele edecek cesaretin ve potansiyelin olduğunu düşünüyorsan devam et. Bi de saha görevleri gerçekten çok verimli. Yani yap,gerekirse ufak ufak başla. Misal git kasiyerlere bişey sor,millete saat sor falan. Sonra zamanla zorluğu arttır. Ben sende pışpışlama isteme gibi bişey sezdim. Pışpışlama istemek yerine sorunun ne olduğuna ve çözüme odaklanırsan daha verimli olacaktır senin için. Fakat kolay değil acılı bir süreç bunu da bil. Kolay olsa herkes yapardı. Hadi kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
bigtimeplaya
Çaylak
Mesajlar: 1
Kayıt: 02 Eyl 2018, 15:30

#5

Okunmamış mesaj

hoca dehanni yazdı: 13 Ağu 2018, 14:19 Yazı dizisine başlayasın gelmiyor çünkü gerçekler suratına çarpacak diye korkuyorsun. Aynısı saha görevleri için de geçerli, insanlara "ezik" görünme korkun var çünkü yıllarca kendi değerini abarttın, içten içe başlığı okurken/sahadayken aslında o kadar da özel olmadığının yüzüne vurulacağını biliyor ve bunun getireceği acıya katlanamıyorsun. Bu nedenle acıdan korunma amaçlı geri çekiyorsun kendini. Egon seni kısıtlıyor yani. Ben ne dersem diyim o korkudan, karnını ağrıtan-o anı hatırlatmayacak kadar adrenalin salgılatan-bütün vücudunu terleten şeyle yüzleşmek senin görevin. Tabularını yıkmak, yıllardır kendi benliğine yüklenenleri aşmak senin görevin.
Arkadaş çok iyi açıklamış. + Egon seni değil, sen egonu yönetmelisin. Evet korkacaksın, ama emin ol bu korkuyla yüzleşmekten başka çıkış yolun yok.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#6

Okunmamış mesaj

Cevaplar hep sende, daima sendeydi. Göremiyor musun? İlla birinin sana evet evet işte böyle olacak ya da böyle yapmalısın demesine neden ihtiyacın var? Seni bu hale sokan, bu halde tutan beta zihninin isteklerini neden bu kadar umursuyorsun?

Telkinlerin önemli olduğu 100 kere söylendi gerek başlıkta gerek kancıkta örnekleri bol, uygularsan kendine uygulamazsan yine kendine. Fakat gerçekten inanarak söylemen lazım kanka, gücünü sonuna kadar kullan. Adam bebek bakıcısı değilim derken dalga geçmiyordu, hiçbirimiz zerre sikinde değiliz. Anlatır, üzerine düşeni yapar gerisi bizim sorumluluğumuzda.

Senin anladığım kadarıyla öncelikle günlük hayatını çok temiz elden geçirmen gerekiyor. Kazanacağın okuldan tut, giyimin kuşamın, diksiyonun, genel kültürün, bir mücadele sporuyla ilgilenmen gibi basit gibi gözüken ama hepsi toplandığında yıllar sonra sikici boy olmana katkı sağlayacak şeyler. Zaten bunların hepsinin detayları başlık ve kancıkta var, geometri soru çözümünden tut harund kitaplarına, antrenman beslenme programlarından tut sosyal ortamlarda nasıl davranacağına her şeyi yazmış adam kanka.

Bak değişim bir anda gelmiyor, insanız. Başlığı ilk okuduğumda ben de çok gazlandım, hatta yıllar içerisinde aynı gazı yakalamak için defalarca okudum. Ama o gaz gidiyor ve elinde yine sen ve kendi karakterin kalıyor. Gaz bir işe yaramıyor, sadece o anlık iyi hissetmek bir işe yaramıyor. Kalıcı değişim uzun vadede, disiplinle yardırmanla geliyor. E bu çok zor len diyecek beta kardo bu tavsiye senin gibi bir mala değil zaten. Kanka bir şeyin zor olması da bir şey ifade etmiyor, istiyorsan onu yani.

Saha görevinin önemli olduğunu cidden anlatmamıza ihtiyacın mı var? Burada kendinle çelişiyorsun. Olayı anlayıp güvenin oluştuysa hiçbir şeyin boş yere söylenmeyeceğini sana da boş yere yap denmeyeceğini kavraman gerekirdi. Sadece okuyarak değişim yaşansaydı bu görev olmazdı. Aşılması gereken çok şey var kanka, sen de bunu biliyorsun.

Sana tek tavsiyem var ister salla ister devam et. Bir şeye tam olarak inanırsan ve o yönde hareket edersen gerçekleşebilir. Sadece inanman yetersiz ya da sadece harekete geçmen. Bu iş salkım saçak davranarak ilerleyebileceğin bir olay değil.
Olay çok ciddi, hayatlar sikiliyor lan. İnsanlık uçuruma sürükleniyor. Ciddiyetsiz bir tavırla nereye varabilirsin? Kendine çeki düzen vermen ve beta zihnini kontrol altına alman gerekiyor.

Doğru olanı biliyorsun, daima biliyordun. Buraya gelip bunları yazmazdın, "kilit nokta bende, çoğunluk sende" derken evet bu başlığı yazdım ve gerçekleri paylaştım(kilit nokta çünkü bunu bir tek usta yapabilirdi), fakat köpek gibi çalışıp gereken neyse yapacaksın bu senin kişisel mücadelen (şahsi mücadelen uzun ve dikenli goç) diyordu.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#7

Okunmamış mesaj

hoca dehanni yazdı: 13 Ağu 2018, 14:19 Yazı dizisine başlayasın gelmiyor çünkü gerçekler suratına çarpacak diye korkuyorsun. Aynısı saha görevleri için de geçerli, insanlara "ezik" görünme korkun var çünkü yıllarca kendi değerini abarttın, içten içe başlığı okurken/sahadayken aslında o kadar da özel olmadığının yüzüne vurulacağını biliyor ve bunun getireceği acıya katlanamıyorsun. Bu nedenle acıdan korunma amaçlı geri çekiyorsun kendini. Egon seni kısıtlıyor yani. Ben ne dersem diyim o korkudan, karnını ağrıtan-o anı hatırlatmayacak kadar adrenalin salgılatan-bütün vücudunu terleten şeyle yüzleşmek senin görevin. Tabularını yıkmak, yıllardır kendi benliğine yüklenenleri aşmak senin görevin.

Kolay mı olacak zannediyordun?
Sen 15-20 yıl alfanı sikeceksin, sonra hop biraz gazla 1-2 ayda her şeyi aşacaksın öyle mi?

"Hayır! Acı çekeceksin. Çabalayacaksın.
Yenileceksin. Tekrar ayağa kalkacaksın.
Üzüleceksin. İçsel hesaplaşmalar yaşayacaksın ve daha bir çok şey.
Ama en sonunda kazanacaksın…"


Kanka senin hayatın, senin tercihin. Kolay olmayacak, yeri geldiğinde küçük çocuklar gibi ağlayacaksın, yukarda yazdığın gibi ("başlığın işime yaramadığını düşünüyorum", ya başlık işe yarayacak olmasa burada işin ne djsjdj) aklına kaçıp gitmenle ilgili kuruntular gelecek. Eğer bunlarla yüzleşebilecek güce sahipsen, en sonunda kazanacaksın.

Senin yaşadığın olayları,korkuları buradakiler de yaşadı/yaşıyor kanka. Yine de biz ne dersek diyelim sen kendi çabanla o korkuların üstüne gitmedikçe sadece kısa süreli bir ferahlama yaşarsın. Kozanı yırtmak zorundasın ve emin ol hiç kolay olmayacak, ama gerçekten buna değecek. Yolun biraz ilerisinden sana vereceğim tavsiye bu.

Not: Zaten tcma'dan itibaren burada yazılanlar hep birbirimize yol gösterme adına bu nedenle yazılmış olanları okuyarak yolunu bulabilirsin (3-5 bir şey at biz de yolumuzu bulalım fjdjdk). Bunun sana özel olarak yapılmasını isteme. Seçilmiş kişi felan değilsin şuan sadece milyarlarcasından birisin, ha bunu da değiştirmek her zaman senin elinde unutma.
Burada gaz verme gibi bir şey sezdim kendimde.
[mention]Kai[/mention] güzel açıklamış. @1'in güdülme isteği var. Ben de beslemişim sanırım. Motive olunacaksa nispeten anlayan kişilere motive olunmalı yoksa bu az önce diğer başlıkta belirttiğim gibi gütmeye giriyor. Yani karşındaki önce kendine düşen kısmı yapmaya başlayacak sen sonra ona destek olacaksın. Yoksa kendi yapması gereken şeyleri daha yapmamış birini bu şekilde motive etmeye çalışmak gazlamak olur.
Kullanıcı avatarı
mokokojo
1. Nesil
Mesajlar: 33
Kayıt: 18 Mar 2018, 14:56

#8

Okunmamış mesaj

@1 aslansın, yaparsın
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık