Kötü hissetmek

Kardeşler birlikte durur ve sorunları birlikte aşarlar.

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#1

Okunmamış mesaj

Bu saatlerde bitik, yorgun, mutsuz, depresif, umutsuz ve sanki sürekli içimde bir karmaşıklık varmış gibi hissediyorum. Kendimle çatışıyormuş gibi. Modum diplere iniyor, kendimi fiziksel veya mental güçlü hissetmiyorum. İletişime geçtiğim insanlara ne söylediğimin yada ne konuştuğumuzun hiçbir anlamı yokmuş gibi geliyor. Bunlarla beraberde özgüvenimin de düştüğünü hissedebiliyorum.
Yolunda olmayan bir şeyler varmış gibi kafamın içinde. Bir şeyler ters gidiyor. Bilinç seviyesinde bu oldu bu yüzden böyle hissediyorum diyebileceğim hiçbir şey yok. Yani şu saatte şöyle bi olay oldu da o yüzden biraz kötü hissediyorum yaa diyebileceğim hiçbir şey yok. Herşey yolunda olmasına rağmen bir şeyler beni kötü etkiliyor ve bu bilinç seviyesinde değil. Ve bu anlattığım kötü hissetme durumu okul başladığından beri var. Yaz tatilinde yoktu. Okulla beraber tekrar başladı. Geçen senede hemen hemen buna yakın şeyler hissettiğimi hatırlıyorum.
Sizden yardım almak istiyorum ve bu olayla ilgili bikaç teorim var. Tcmanın erkek ergenlik döneminde bahsettiği olayın gerçekleştiğini düşünüyorum. Hatırlarsınız hani şu yazı: Artık testisler çalışıyordur ve ergen arkadaşımız dişilere yakın olmaya çalışır.
Dişinin yanında geçirdiği her an onun için çok daha hızlı geçer ve önemlidir.
Ancak ailesindeki samimiyeti ve ilgiyi göremeyince hatayı ister istemez kendisinde arar ve zorla da olsa bir hata bulur…

Çünkü vazoyu kırması, halıya işemesi gibi piçlikleri başka insanlara anlatılan, ilgi odağı birisi için en önemli dönemlerinde en önemli olduğunu düşündüğü cins tarafından siklenmemek onu duygusal ve psikolojik olarak uçuruma sürükler…

Acaba hala bi beklenti ve ilgi açlığı içinde miyim de buda beni içsel hesaplaşmaya filan mı çıkarıyor diye düşünüyorum. Çünkü okulun başlamasıyla bu olay olmaya başladı. Sebep beklenti içinde olmak mı ve bundan nasıl kurtulurum ? Oysa tcmanın dediği deliklerini vazelinle tıkayan asosyal ergen değilim. Ama düşününce çıkarabildiğim tek teori bu oldu.
Sizden yardım almak için yazdım biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
esref su iciyor
1. Nesil
Mesajlar: 43
Kayıt: 19 Mar 2018, 12:12

#2

Okunmamış mesaj

Kanka bunun bir sürü nedeni olabilir ama sosyal kaynaklı olduğu belli. Okul başladığında olduğuna göre oradaki sosyal ortamda bir şekilde hastalıkların kendini belli ediyor. Eve gelene kadar da hala dikkatini dağıtabilecek bir sosyal çevren var. Yani hastalıklarını sana unutturabilecek geyik muhabbeti vs. Eve geldiğinde de kendinle yüzleşecek vaktin oluyorsa bunların batması normal. Normalde betalar bu tarz durumlarda sakinliklerini koruyup (jajsjsjskajskanansja) yüksek sesli bir müzik, lol, TV gibi şeylere dalarak unutmaya çalışırlar ve kısır bir döngüye başlarlar. Götün kalkmasın ama doğru bir şey yapıyorsun üstüne giderek ama tekrar söyliyim götün kalkmasın bu zaten yapman gereken bir şey .

Hastalığının ne olduğunu tam olarak tespit edemem bu yazılardan kendi kendine kafa yorabilirsin. Ama kafanın da güçlü olması lazım bu yüzden eğer yeterince okumadıysan Haci, BÇSY detaylı bir şekilde gidebilirsin. Kuran üzerine düşünebilirsin. Eğer bunları düzenli olarak yapıp aklını güçlendirirsen ve aynı zamanda bu hastalıklarını da farkedip yüzleşirsen bu bunalım azalıcaktır. Haci Tyler'ın 100 kez dediği gibi iyileşme, gelişim bunlar kompleks süreçler, sadece şurdan git diyemiyorum. Sosyal kaynaklı problemini de halletmek için saha görevleri çok işe yarayabilir. Tabi bu senin kim olduğuna ve ne kadar özverili yaptığına bağlı.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#3

Okunmamış mesaj

[mention]esref su iciyor[/mention] Gerçekten bu aralar kendimle yüzleşmekten fazla yaptığım birşey yok. Ama sadece bu hastalıkların farkında olmak iyileştirmeye yetmiyormuş gibi geliyor ki farkında mıyım onuda bilmiyorum ilgi açlığı dedim ama ilgi açlığı olan biri dikkat çekmek ister tek başımayken çok daha huzurluyum ben. Görünmez bi hayaletle savaşıyorum sanki nasıl yeneceğimi bilmiyorum. Sadece gerçekleşiyor ve ben izliyorum.
bide bu kendini belli eden hastalıklara somut bi örnek verirsen daha iyi kavrayabilirim, sende olan olabilir başkalarından gözlemlediğin olabilir.
Kullanıcı avatarı
EZELACTH
Çaylak
Mesajlar: 9
Kayıt: 26 Tem 2018, 23:28

#4

Okunmamış mesaj

Neden bilmiyorum fakat aynısı bana da oluyor, fakat sebep arayamıyorum çünkü gerçekten üstüne gidebileceğim şey yok yani kalmadı. Kaç gündür halsizlik başladı ve gerçekten kötü etkileniyorum. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.
Ümidimi kaybetmeyecegim.
Kullanıcı avatarı
Kai
1. Nesil
Mesajlar: 58
Kayıt: 18 Mar 2018, 16:27

#5

Okunmamış mesaj

Beyler aklınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim. Bunun için eşrefin dediği gibi bçsy,hacı tyler ve kurandan analiz çalışabilirsiniz her gün. Özellikle alphayı analiz et görevini bikaç kez hakkıyla yapmayı tavsiye etmişti hacıtyler. Süreklilik gösterirseniz aklınız güçlenir ve hastalık tespitini yapabilirsiniz,semptomlara bakıp hastalığın köküne inip iyileştirebilirsiniz. Biraz sabırlı olmalısınız şuanlık. Sende şuan olan hastalık ilgi açlığı,güç açlığı,önceden yaşadığın travmalar vs daha biçok şey olabilir,fakat aklını güçlendirip bunları en iyi sen tespit edebilirsin. Dediğim gibi sabırlı şekilde bunlara analiz çalışırsan meyvelerini alırsın. Kendini hayatını idame ettirebilecek,ayırt edebilecek,hastalık tespitini yapabilecek,vesveseleri farkedecek seviyeye getirmelisin.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#6

Okunmamış mesaj

Bunlar başlığı okumanın yan etkileri ve var olan "aslında sana hizmet etmeyen alışkanlıklar" ın farkına varmaya başlamandan kaynaklanıyor.
Sana normal gelen fakat amacını kötü etkileyen şeyler vardır. Eğer farkındalık seviyen düşükse onları yapmaya devam edersin. Başlığı okuduğunda ise bir ışık zihninin içinde yanar ve sorgulamaya başlarsın. Bu süreç çok zevkli geçmeyebilir ama meyvelerini uzun vadede verir.
Başlığı okumadan önce okul çevren, sosyal yaşantın, alışkanlıkların sana batmıyor olabilir fakat bunların bir çoğu genelde amacını baltalayan halde olur. Senin hepsini çekip çevirmen ve kılıcını keskinleştirecek şekle sokman gerekir. Bunun için bir çok kişiye, insana, hocaya, ailene siktiri çekmen gerekebilir. (laf olsun diye değil, akılla hangisinin hak ettiğini bularak) ve alfanı hissedecek güzel alışkanlıklar edinmen faydana olacaktır. Dövüş sporları, vücut geliştirme, sağlıklı beslenme, sabah erken kalkma, kuran okuma, kendini geliştireceğin çalışmaların hepsi bunlara dahildir.
Hastalıklar vücudun bizimle olan tek iletişim yoludur. Toplum bunu kötü olarak algılar ve bastırmaya çalışır, semptomlar bastırılır fakat ana sebepler asla çözülmeye teşvik edilmez. Başlık bizlere bu sorunların kökünü oluşturur. Nitekim kötü hissettiğin durumlarda bir durup bu hissiyatın üzerine gitmen daha iyi olur. Gelişim evresinde acı kaçınılmaz olduğu için acı çektiğinde kendini kötü hissetme aksine seni motive etsin.
Sorunların tespitinde ise kağıt kalem alıp tüm gün yaptıklarını not edebilirsin. Ne yapıp yapmadığını kağıt üstünde gördüğünde daha sağlıklı yorumlayabilirsin.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#7

Okunmamış mesaj

@bold farkında olmadığım ama aslında zarar veren birçok düşünceyi bakış açısını farkettim dediğin gibi. Üzerine gitmeye çalışıyorum. Bugün okul bitti ve çok daha iyi hissediyorum herhangi negatif bi mod yok ilk entrymde bahsettiğim gibi.
Dediğin gibi kötü alışkanlıkları düşünceleri bakış açılarını tespit edip törpülemeye çalışacağım. Sağol yorumun için.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#8

Okunmamış mesaj

[mention]belikebond[/mention]
Daha iyi olduğunu öğrenmek güzel. Rica ederim kardeşim, bunun için buradayız.
MrX
Çaylak
Mesajlar: 7
Kayıt: 25 Eyl 2018, 13:32

#9

Okunmamış mesaj

Bu durumların bi benzeri de bende oluyor.(mesaj gitmedi sanırım)
Grupta bi sohbet var 3 4 kisi konusuyor.
Bende lafa gircem bişey dicem ta ki siklemezler diyip duruyorum.

Zaten bu herkeste olmuyo.

Boyle statulu tiplerin yaninda girgir şamata yapamiyorum.
Hareketlerime tavirlarima karşi hep poker face yapiyorlar.

Sohbet esnasinda o siklenmeme korkusu yuzunden konusmama sorunum var.
Kullanıcı avatarı
EZELACTH
Çaylak
Mesajlar: 9
Kayıt: 26 Tem 2018, 23:28

#10

Okunmamış mesaj

Sorunumun ne olduğunu anlamaya başladım. Sınıf ortamı beni gerçekten etkiliyor bunu farkına varmam beni sevindirdi. Kötü olduğum zaman içinde kendimi onlardan biriymiş gibi görmeye başlamıştım. Fakat bir kaç gündür cıvık hareketler sergileyen, gereksiz konusan insanlarla arama mesafe koyarak tekrar iyi hissetmeye başladığımı gözlemledim. Sonra aklıma yanlız olmadığım geldi, ve bununla savaşanın tek ben olmadığımı düşündüm. Gerçekten yazdıklarınız fayda etti, teşekkür ederim herkese..
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık