Kavga durumunda ne yapmalıyım?

Kardeşler birlikte durur ve sorunları birlikte aşarlar.

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Lionheart
Çaylak
Mesajlar: 7
Kayıt: 19 Mar 2018, 18:36

#11

Okunmamış mesaj

Maddi anlamda yüksek bir spor değildir hatta youtube 'dan bile öğrenerek iyi bir seviyeye gelebilirsin . Devletin spor tesisleri ''Boks Spor Salonu'' gibi yerler ücretsizdir ve ücretli olanlardan daha değerlidir . Fakat yaşın geçtiğine göre o zaman evde kendi başına öğrenmek zorundasın. Gölge boksuna ve vuruş tekniklerine bakarak zamanla gelişebilirsin . Youtube da araştırman yeterli . Her türlü savunma veya yumruk geliştirme yöntemini bulabilirsin. Torba kullanmak zorunda da değilsin. 1 yıl gibi bir sürede gördüğün teknikleri uygulayıp gölge boksu yaparak ve aynı zamanda evde vücut geliştirme programı uygulayarak sağlam seviyeye gelebilirsin. Sadece piyasayı biraz karıştırmalısın . İmkansızlık zihinde yaratılır bunu unutma . Şifa bölümü açılınca duygusal ve kalıpsal sorunlar için yöntemlerden bahsedeceğim .
Saygılar.
olumcul deney

#12

Okunmamış mesaj

Lionheart yazdı: 25 Mar 2018, 11:15 Maddi anlamda yüksek bir spor değildir hatta youtube 'dan bile öğrenerek iyi bir seviyeye gelebilirsin . Devletin spor tesisleri ''Boks Spor Salonu'' gibi yerler ücretsizdir ve ücretli olanlardan daha değerlidir . Fakat yaşın geçtiğine göre o zaman evde kendi başına öğrenmek zorundasın. Gölge boksuna ve vuruş tekniklerine bakarak zamanla gelişebilirsin . Youtube da araştırman yeterli . Her türlü savunma veya yumruk geliştirme yöntemini bulabilirsin. Torba kullanmak zorunda da değilsin. 1 yıl gibi bir sürede gördüğün teknikleri uygulayıp gölge boksu yaparak ve aynı zamanda evde vücut geliştirme programı uygulayarak sağlam seviyeye gelebilirsin. Sadece piyasayı biraz karıştırmalısın . İmkansızlık zihinde yaratılır bunu unutma . Şifa bölümü açılınca duygusal ve kalıpsal sorunlar için yöntemlerden bahsedeceğim .
Saygılar.
Teşekkür ederim hacım. Bana bir kaç video linki yollayabilir misin konuya uygun?
esref su iciyor
1. Nesil
Mesajlar: 43
Kayıt: 19 Mar 2018, 12:12

#13

Okunmamış mesaj

Kanka bu tarz sokak hiyerarşisi gibi olaylara hakim olmadığın için "Ertesi gün döverler, adam toplarlar" gibi söylemlerde bulunman normal ama edilebilinecek her türlü yardım edilmiş. Yani olabilir. Adam psikopat çıkıp ertesi gün seni keskin nişancı tüfeğiyle öldüredebilir kağıt üstünde. Ama böyle şeyler yaşanmaz. Ben biraz aşina olduğum için o ertesi güne adam toplama olayına değineyim. Sokakta çeteler vardır. Yani kabileler gibi ve kendilerine genelde bu tarz düşük organizasyonlu varoşlar "tayfa" der. Bu heriflerde racon denilen yazısız bir hukuk sistemi vardır ve buna uyarlar menfaat için. Adam toplama işi savaş halindeki tayfalar arasında olur ve bu tayfalardan birisinin mensubu diğer tayfaya saldırıda bulunursa yaşanır. Yani bu kavgayı uzatma mevzuları senin saldırmanla olur. Eğer bu piçler sana bulaşır da bir güzel dayak yerlerse ertesi gün racondan dolayı "abe adam bizi ne sikdi bea" diye anlatırlar. Ben de bulundum bu sikik tayfalarda (mensup olarak değil gözlemci olarak) ve en belalı geçinen tipleri bile bir kere bıçak kullanmış. Çoğunun fizyonomisinden de korkaklık akıyor.

Yani ya bıçak yersem diye korkmanı da bence kendine yakıştırma. "Kesin sınırların olsun ve gerekirse bu sınırlar için öl." . Olayı güzelce çözemedin son çare ,kır 2 tanesinin burnunu sonra dayağını ye ; ertesi gün gelip özür diler bir de sana reis çekerler. Bin gün koyun olacağıma bir gün aslan olurum. Ha bu yazdıklarımdan da saldırgan olman gerektiği çıkmasın. Adamlara yaltaklanmadan güzellikle halletmeye çalıştın, baktın artık çare yok kavga çıkacak; o zaman yapıştır geç.


Ayrıca köpek eğitimini de araştır. Köpeğin üzerinde otorite kurmak gibi olaylar var. Doğru çıkarımları yaparsan düşük IQ 'lu betalar içinde aynı yöntemler geçerli.
olumcul deney

#14

Okunmamış mesaj

esref su iciyor yazdı: 25 Mar 2018, 23:08 Kanka bu tarz sokak hiyerarşisi gibi olaylara hakim olmadığın için "Ertesi gün döverler, adam toplarlar" gibi söylemlerde bulunman normal ama edilebilinecek her türlü yardım edilmiş. Yani olabilir. Adam psikopat çıkıp ertesi gün seni keskin nişancı tüfeğiyle öldüredebilir kağıt üstünde. Ama böyle şeyler yaşanmaz. Ben biraz aşina olduğum için o ertesi güne adam toplama olayına değineyim. Sokakta çeteler vardır. Yani kabileler gibi ve kendilerine genelde bu tarz düşük organizasyonlu varoşlar "tayfa" der. Bu heriflerde racon denilen yazısız bir hukuk sistemi vardır ve buna uyarlar menfaat için. Adam toplama işi savaş halindeki tayfalar arasında olur ve bu tayfalardan birisinin mensubu diğer tayfaya saldırıda bulunursa yaşanır. Yani bu kavgayı uzatma mevzuları senin saldırmanla olur. Eğer bu piçler sana bulaşır da bir güzel dayak yerlerse ertesi gün racondan dolayı "abe adam bizi ne sikdi bea" diye anlatırlar. Ben de bulundum bu sikik tayfalarda (mensup olarak değil gözlemci olarak) ve en belalı geçinen tipleri bile bir kere bıçak kullanmış. Çoğunun fizyonomisinden de korkaklık akıyor. Yani ya bıçak yersem diye korkmanı da bence kendine yakıştırma. "Kesin sınırların olsun ve gerekirse bu sınırlar için öl." . Olayı güzelce çözemedin son çare ,kır 2 tanesinin burnunu sonra dayağını ye ; ertesi gün gelip özür diler bir de sana reis çekerler. Bin gün koyun olacağıma bir gün aslan olurum. Ha bu yazdıklarımdan da saldırgan olman gerektiği çıkmasın. Adamlara yaltaklanmadan güzellikle halletmeye çalıştın, baktın artık çare yok kavga çıkacak; o zaman yapıştır geç. Ayrıca köpek eğitimini de araştır. Köpeğin üzerinde otorite kurmak gibi olaylar var. Doğru çıkarımları yaparsan düşük IQ 'lu betalar içinde aynı yöntemler geçerli.
[mention]esref su iciyor[/mention] Aynı tayfa ile daha önce de olay yaşamıştım. İlk baştaki çıkarımıma göre; sadece gözlerimin içine korkusuz bi şekilde(bilinçsiz değil bak bilinçli bi şekilde) bakarak beni korkutmaya çalıştı. Üzerime yürüdü kelebek ile, sağ kolu ile benim göğsümden ittirerek ve sol eli ile bıçağı arkasında tutuyordu. O an vuramayacağını sezdim. Bıçağı nasıl elinden alabilirim diye düşündüm. Bi kafa atıp ve 2 saniye geçmeden sol elimle bıçağı tuttuğu elinin nabzına bastırıp elini hafif uyuşturup, bıçağı elinden alabilirdim. Fakat bu yöntem sonradan aklıma geldi. Çocuklarda korku vardı. Sadece göz korkutma yapıyordu. Ve dediğim gibi benimde zaaflarım vardı..
Kullanıcı avatarı
0neofthepeople
1. Nesil
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 May 2018, 03:01

#15

Okunmamış mesaj

Bir arkadaşımı, anlattığına göre "niye yürüyon lan" deyip dövmüşler ashhsah. Kanka bahsettiğin olay hayatta insanın başına gelme ihtimali düşük bir olay değil. Belki sokakta tek yürüdüğün için saldırdılar belkide yemekhanede güçsüz gördükleri için sıranı gasp ettiler. Orospu çocukları heryerde ve her farklı senaryoda olabiliyor. Mesela kaldırımda yürürken 3 tane çingen sataştı. Umursamadın yürümeye devam ettin ama yılmayacak amcıklar belli agahsh. Bir keresinde bir arkadaşım aynı durumda çingenlere "1 sn bekleyin" deyip çantadan elektoroşok çıkarıp çocuklara maraton yaptırdı ashshshsh. 3 kişiyi indirebilecek kadar dövüş sanatlarına hakim olmasan da kendini savunmayı öğrenmek boynunun borcu diye düşünüyorum. Mike Tyson olmaya gerek yok. Youtube'da bir sürü dövüş sporlarıyla ilgilenen profesyonel sporcular var. Link aramadım şu an ama arat bak. Abi sokakda dayak yemek istemiyosan emek vereceksin bu sporlara. Ben Milli Tekvandocuyum ama sokakta ne işe yaradı dersen kondisyon katmıştır doğal olarak iyi tekme atıyorum ama sokakda pek avantajlı değil. Box ve güreş hacının dediği gibi ama sen daha yumruk attığında bileğini zedeliyosan önce bi gerekli olanı öğrenmelisin. MuayThai'yi de tavsiye ederim. Yazılacağın salonun sporcularıyla hocalarını iyi değerlendir. Kendi söküğünü dikemeyen terziler Personal Trainer olmuş aq. Sherlock Holmes'ün hoş bir dövüş sahnesi vardı. Fiziksel iyileşme 6 hafta psikolojik iyileşme 6 ay ashshd. İşte sokakta kavgadan hemen önce veya o esnada ne yapacağını kurgulayıp ona göre hamle yapamazsın. Ya da isteyen denesin agsg. O anda sadece reflexif davranışlar vardır. O ana kadar salonlarda ne kadar savaş hazırlığı yaptıysan o kadarıyla oradasındır. Hayatını adamış mma dövüşcüleri bir kombinasyonu binlerce defa tekrar ediyolar. Yani bunu öğrendim çalışmaya ne gerek var diyen yok. Ringde uygun fırsatla karşılaştığı zaman otomatik olarak da devreye sokuyor. Knockout.
Not:Mcgregor adamdır.
Kullanıcı avatarı
Oteko
1. Nesil
Mesajlar: 11
Kayıt: 18 Mar 2018, 12:55

#16

Okunmamış mesaj

"Sokakta yürüyosunuz. Baktınız 2-3 kürt veya çingene. Oralı olmamaya başladınız çünkü sezdiniz kesin sataşacağını. "
Neden kürtleri öyle görüyorsun kanka? Keko denilen tipleri kastediyorsan daha düzgün yazmalısın kürt deyince doğru olmuyor.
iamposeidon
Çaylak
Mesajlar: 8
Kayıt: 13 Nis 2018, 15:32

#17

Okunmamış mesaj

Öncelikle vücudunu geliştirmen gerekiyor çünkü en az teknik bilgi kadar önemli olan bir diğer faktör vücut ağırlığın. 175 boy ve 71 kg ölçülerindeyim, 1 yıl Kickboks, 1 yıl Muaythai tecrübem var ve devam ediyorum. Sana şöyle açıklayım; çalışmalarına bağlı olarak 6 ay gibi bir sürede temeli almış olursun ancak sadece bu temel ile sokakta tam kontrolü eline alamazsın pratik çok önemli. Dayak yemekten korkmayıp çıkabildiğin kadar ringe çık salondaki arkadaşlarınla. Öyle darbeler yiyeceksin ki bir süre sonra yüzüne isabet eden yumrukların, bacağına gelen tekmelerin pek bir önemi kalmayacak... Ben mesela bugüne kadar 2 veya 3 kez bayılmışımdır maç yaparken boynuma veya çeneme gelen darbeler yüzünden ( bir kere de karaciğerime gelen yumruk nefesimi kesti mecburen maçı yarıda bıraktım). Bak sıradan (teknik bilmeyen) bir adamın seni bayıltması çok zor oluyor senin bildiklerine karşı. Ayrıca bu bahsettiğim dövüş sporları vücudunu inanılmaz şekle sokuyor bir nevi altyapıyı hazırlıyor. Darbe almaktan falan da korkmuyorsun ve tüm bunların birleşimiyle ortaya çok büyük bir rahatlık, relax olma durumu çıkıyor. 3 değil karşında 10 kişi de olsa fark etmez anlayacağın. Ben senin dediğin durumlarla çok karşılaştım hala da karşılaşıyorum ama gerçekten sinir gelse oradaki herkesin suratını aynı noktadan çok rahat dağıtacağımı biliyorum ve sırf zevkine “ Aynen abi sen en büyüksün “ deyip geçiyorum. Ondan sonra uğraşan olmaz ama olursa da bedelini öder. Sonuçta suratının ortasına high kick’i yiyene kadar herkesin bir planı vardır eheheh. Gelelim Boks’a: Önerir miyim? hayır. Sokakta bazen çok sıkı durumlar olabilir ve sadece yumrukların yetmeyebilir. Burada devreye tekmelerin, dirseklerin girip seni çok daha avantajlı duruma sokar. Evet bu dünya üzerinde hiçbir dövüş sporcusunun yumrukları bir boksörün yumruğu kadar kuvvetli değil ancak bahsettiğim zor durumlarda kalırsan önüne geleni tek yumrukta indirmen ve üzerine çullanmalarına izin vermemen gerekecek. Yapılabilir fakat çok tecrübe gerektirir. Dediğim gibi bir boksör sadece boksördür, tekmelerini ve yumruklarını makina gibi kullanan bir kickboks/muaythai sporcusu sokakta çok daha avantajlıdır, akrobasi insanların gözünü cidden korkutuyor sanırım. Neyse daha fazla uzatmadan mevzu bahis konuda ne yapılırın cevabı kısaca dövüş sporlarından birini öğrenmekte saklı. Sana vereceği rahatlık artık dalga mı yayar ne yapar bilmiyorum ama gerçekten bir zırh gibi korur seni beladan.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#18

Okunmamış mesaj

iamposeidon yazdı: 17 May 2018, 15:07 Öyle darbeler yiyeceksin ki bir süre sonra yüzüne isabet eden yumrukların, bacağına gelen tekmelerin pek bir önemi kalmayacak... Ben mesela bugüne kadar 2 veya 3 kez bayılmışımdır maç yaparken boynuma veya çeneme gelen darbeler yüzünden ( bir kere de karaciğerime gelen yumruk nefesimi kesti mecburen maçı yarıda bıraktım).
Kanka abartma. Bunlar özendirilecek-övülecek şeyler değil. En basit mantıkla düşünürsen beynin çok sert darbeler alıyor, boynun felan zarar görüyor. Bunlar normal şeyler değil, o nedenle zararı minimumda tutmaya çalışılmalı, sparring felan yaparken dikkat edilmeli ve teknik üzerine yoğunlaşılmalı, kask takılmalı. O bayılmalardan dolayı yaşadığın hasarların geri dönüşü yok unutma.
Ayrıca sokak kavgası için düşünürsen tekme, diz, dirsek her zaman ikinci plandadır (önemli değildir demiyorum). Yumruk atmak için boks ve olası bir karşıdakinin üstüne çullanması durumunda güreş teknikleri büyük ölçüde işini halledecektir. Ondan sonra tekme, dirsek, diz tekniklerini belli bir ölçüde öğrendikten sonra zaten kendine de dikkat ediyorsan %99.9 amına koyarsın ortalığın.
Hangi spor olursa olsun öğrenmesi ve dışarıda uygulaması emek ister belli bir zamanını alır zaten, o nedenle önce temel ihtiyaçları halledersin, sonra diğerlerine geçersin.
Kullanıcı avatarı
aPeopleArmy
Sürgün
Mesajlar: 162
Kayıt: 27 Mar 2018, 14:18

#19

Okunmamış mesaj

Soru bana sorulmuş gibi hissettim.

Çok kavgaya girdim, çok ortam gördüm, bahsettiğin kekolarla zaman geçirdiğim, kavga ettiğim durumlar oldu.

Kekolar, genellikle çelimsiz kertenkele tipli artıklardan oluşurlar. Bu tipler, içsel olarak korkaktırlar ama arkalarına, kabilelerine güvendikleri için onlara bi cesaret gelir.

Çoğu demek yanlış olur ama her keko grubunda illa göz korkutmak amaçlı bıçak veya kuru sıkı taşıyan biri vardır. Genellikle namus meselesi dışında çok nadir kullanırlar.

Bu tipler, statüsel olarak güçlü adama yani başka kabilelerin liderlerine veya tanıdıklarına bulaşmazlar. Ayrıca fiziksel olarak güclü(bodybuilder, powerlifter) insanlara da bulaşmazlar, aksine hayranlık duyanlarıda olur ve tanısmısliginiz varsa sizi ortak kabile reisligine bile davet edebilirler.

Zamanında sadece tanışmisligimiz olan kekolar, ne zaman bodybuildinge başladım ve iyi bir kütle yaptım, beni ilk gorduklerinde abi cekenler oldu, bana gelip "bizimle takil kavgana cagir ama bizim de kavgamiza gel" diyen, yolda ağzı açık hayranlikla bana bakan kekolar oldu.

Ayrıca normal kekolardan daha tehlikeli olan, sarhoş kekolara yaklaşma, çunku; zamanında küfür ettiği için sarhoş kekoyu dövmüstüm, alkolün etkisi heralde acıyı hissetmiyordu, ben vuruyodum o anneme sovuyodu arsız, en son da öylece bıraktim yine arkamdan sovmeye devam edlyordu. yani bu tipler sana zarar veremez ama bulaşırlarsa, arsız oldukları için konuşmadan uzaklas.

Velhasıl kelam: 'Güç' kötü sekil de kullanılsa dahi cok buyuk saygınlık ve hayranlık dolayısıyla kıskanclik getirir. (bkz; pablo escobar hayranligi)

Sana çözüm olarak "BodyBuilding" tavsiye ederim, bodybuilding ile hem kuvvetin olur, hem dayanıklılığin olur. Ve bodybuilding gücün somut halidir, Box ise ayri cok harika bir spor dalı ama bodybuilding kadar olamaz, cunku bodybuilding tüm bedeninize, kuvvetinize, yuruyusunuze, durusunuza, goruntunuze etki eder ve dolayısı ile güclü oldugunuz gözle görulur ama boxla bu mumkun degil.

Saygılarimla.
MrX
Çaylak
Mesajlar: 7
Kayıt: 25 Eyl 2018, 13:32

#20

Okunmamış mesaj

Küçükken bi kıza defterimi ödünç verdim diye 10 keko beni sıkıştırıp o kızdan uzar dur diye tehdit etmişti.Bende haliyle korkarak tamam diyip o kızla iletişimi kestim.

Şimdi ise üzerinden belki 10 sene geçmiştir ama bende etkisi büyük.Fitness ve boks yaptım.Fakat kekolar bu tip birden fazla kişiyle gelip tehdit etse öyle yapma böyle yap diye ahkam kesse tamam diyip alttan mı alcaz yani.Diklensem orda 10 kişi istersem bruce lee olayım döver.

Aklıma geldikçe düşünürüm o tip bi durumda kendimi ezdirmeden karşılarında dik durmak nasıl olmalı ?

Yani gidip adama yoo kızla konuşurum hem sanane desen pata küte kavga çıkar ama o esnada tamam kardeşim dediğini yaparım demek de bana acayip koyar
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık