30 Gün Disiplin Challenge

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#31

Okunmamış mesaj

Konuda bundan sonra sadece challenge'ı yapan, tecrübelerini paylaşan ve bunla ilgili soruları soranları kale alacağım.
Suyu bulandırmaktan öteye gidemeyenler sığ görüşlerini kendilerine saklasınlar.
Kullanıcı avatarı
aPeopleArmy
Sürgün
Mesajlar: 162
Kayıt: 27 Mar 2018, 14:18

#32

Okunmamış mesaj

[mention]hoca dehanni[/mention]
[mention]dun bugun yarin[/mention]
[mention]Bold[/mention] [mention]Oneofthepeople[/mention] Şunu belirtmek isterim: yazılarınızı okudum, daha beynimin ve düşüncelerimin tam oturmadığı/sağlıklı olmadığı yönünde ki hislerim yüzünden, yorum yapmak istemiyordum. Ama yine de şu an ki düşüncemi belirtmemin belki de faydalı olacağını düşünüyorum;

Aslında objektif bakılırsa hepinizin dedikleri doğru ama yüz yüze olmadığımız ve yazılarla bir yere kadar anlaşabildiğimiz için birbirimizin demek istediklerini tam manasıyla anlayamıyoruz. Yanlış anlaşılmalar/konunun farklı yerlere çekilmesi olabiliyor. Yazılar ile bir cümleyi istenenden farklı anlayabiliyoruz/yorumlayabiliyoruz.

@Bold 'un dediği gibi, insanın yapması gereken şey içinde yatıyordur ve gerekli olan tek şey tetiği çekmektir.
Buna katılıyorum. (Mafyamsı bir benzetme olsa da; Teori mermi, Pratikse tetiktir.)

Ama başlıkta tek eksik olan şeyin bu 'disiplin challenge' yi neden yapacağımızın/yapılacağının belirtilmemesidir. " Amaç ne? " sorusunun cevabı olmamasıdır. Teori olmadan pratiğe geçilmesidir.

Örnek:
"arkadaşlar önce 30 gün sonra ömür boyu disipline olacağız."
Demek yerine;
"İrademizi güçlendirmek, gereksiz uykuyu kesip, uzun/kaliteli yaşam sürmemiz, gelişim için, kendimizi disipline sokmalıyız ve bunun için böyle bir challenge ortaya koyuyorum."
Demek daha makbul olur.

Yalnız bunu belirtmek sadece düşünemeyenler için gerekli.
@Bold 'un bunu belirtmemesini, bura da ki insanların zaten anlayacağını düşünmesine yoruyorum.

Ve bu disiplin eyleminin her halükar da asla bir zararı olduğunu düşünmüyorum.
esref su iciyor
1. Nesil
Mesajlar: 43
Kayıt: 19 Mar 2018, 12:12

#33

Okunmamış mesaj

Bold yazdı: 03 Kas 2018, 09:12 Konuda bundan sonra sadece challenge'ı yapan, tecrübelerini paylaşan ve bunla ilgili soruları soranları kale alacağım.
Suyu bulandırmaktan öteye gidemeyenler sığ görüşlerini kendilerine saklasınlar.
Bunun suyu bulandırmakla ilgisi yok. Burda bulunanlar iyi niyetle sana ve buradakilere okuyanlara dikkat etmeleri gereken şeylerden bahsetmiş ve işin nüanslarına değinmişler. Çoğu da çok doğru noktalara parmak basmışlar. Buna karşın adamlara hakaret ediyorsun. Bu nankörlükle bir bok elde edemezsiniz söyliyim. Kimse challenge' ınızı kıskanmıyor ya da bok atmıyor buna rağmen takındığın tavır bana başlık süreçlerini hatırlattı.

Ek olarak akıl olmadan yapılacak o disiplin çelınç da, titreyek boşalınan bir 31 le sonlanıcak. Bunu da bilin de...

Kaale almayacağını söylemişsin buranın açıklamasını yapmadan sadece altını çizip geçiyorum. Mantık hatası çok açık zaten.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#34

Okunmamış mesaj

Silahını doğru zamanda kullanmaktan bahsediyorum. Saha görevini düşün. İstersen yüz tane kitap oku, yahut analiz kasıp üzerine düşün. Çıkıp gerçekten tecrübe etmezsen her şeyin teoride kalır. Kızın yanına gitmeden ne diyeceğim? Ne yapsam ne etsem diye analiz kastığında bu sana zarar verir. Gördüğün an gidip konuşman gerekiyordu.
Bold'un bu yazdığına hoca dehanni'nin verdiği şu cevabı biraz detaylandırmaya çalışacağım:
Yani sahada "kıza ne desem" demekle bir işe sorgulamadan girmenin alakası yok.
Sahada sol önle hareket etmektense sağ önle akışına bırakarak hareket etmeye "sorgulamadan bir işe girişmek" diyemeyiz. Farklı şeyler. Sorgulamadan bir işe girişmek hatadır. Yaptığımız her işi neden yaptığımızı bilmemiz gerekir. Birisi sana "uçurumdan atla kanka bütün dertlerin gidiyo düşünme sadece yap bana güven" dese herhalde atlamazsın. Öleceksindir çünkü. O yüzden yaptığımız işi neden yaptığımızı bilmeliyiz, bunu bilmek için de tabi ki o işi neden yapmamız gerektiğini sorgulamamız gerekir. Bold'un kast ettiği benim az önce yadıklarımdan çok satranç oynarken 10 saniyen kaldığında hamleleri düşünmeden yapmak gibi bir şey, ama bu istisnai bi durum. Hamlelerin üzerine düşünecek zamanın yoktur dolayısıyla hızlıca oynaman gerekir, tamam. Ama hayatta genel olarak her şeyin üzerine düşünecek vaktimiz var (istisnalar var ama bu istisnai durumlar belki de hiç karşımıza çıkmayacak diyorum ve geçiyorum). Bir şeyi düşünmeden yapmak için o şeyi neden yapmamız gerektiğini sorgulamaya vaktimizin olmaması gerekir (bazı durumlarda düşünmeden yapmak daha kötü sonuçlar doğurabilir bu durumlarda zamanın olmasa bile düşünürsün yani hep nüans dolu) ve bizim üzerinde konuştuğumuz konuda bir zaman kısıtlaması filan söz konusu değil. Dolayısıyla tabi ki üstüne düşüneceğiz, tabi ki yapılmış bir hata varsa belirteceğiz. Dokuz sağlam bir çürük elmanın olduğu bir sepet hakkında "bu sepetteki bütün elmalar sağlam" diyemeyiz, "dokuzu sağlam bu ipne de çürük" diyeceğiz doğal olarak.

Aslında bu konuya "beyler disiplini şu anda sağlamanız gerekiyor doğru zaman bu" tarzında bir iddiadan gelmedik. Bold benim dediğimi yanlış anladı. Ben yazısındaki hataları dile getirdim, o ise benim basit detaylara takıldığımı düşündü. Dolayısıyla da "düşünme, sadece yap" dedi. Buraya da böyle geldik.

Mevzubahis yazı:
Senin en büyük problemin çok düşünmek ve analiz etmek. Yapılacak şey apaçık belli iken durup analiz kasmak sana tahmininden çok zarar verir. Bunu aşarsan çok yol kat edeceksin. Burada ortam belli, bir düzeyin üstünde insanlar var. Fazla açıklama kafa bulandırmaktan öteye gitmeyecektir. Sadece yap ve üzerine düşünme.
Şuna da değineyim. Başlık zamanında bazı yerlerde TCMA'nın "sadece yap ve üzerine düşünme" dediğini bilirsiniz. Buradan "demek ki bazı şeyleri düşünmememiz lazım" gibi düşüncelere kapılmak yanlış olur çünkü durum farklı. Başlık zamanında seslendiği kitle akıl seviyesi yüksek bir kitle değildi. Dolayısıyla bazı hastalıkların etkisinde kalınarak çok gerekli bir şeyi yapmama hatasına düşülmemesi için böyle bir yolu tercih etmiş ki gayet doğru. Ama forumdaki ve başlık altındaki insanların aklıyla o zamanki inci kitlesinin aklını kıyaslamak pek mantıklı olmaz. Bizim aklımız o kitleye göre daha iyi durumda olduğu için yapmamız gereken "üzerine düşünme" demek değil detaylıca açıklamaktır.

Üzerine tartışmakta olduğumuz iki ana başlıktan "sorgulamadan girişmek" başlığına yukarıda değindim. Bir diğeri de "gütme" meselesi ki bu konuda gerekli açıklamanın yapıldığını düşünüyorum o yüzden pek girmeyeceğim. Ama bu tartışmalar sürerken Bold'un gösterdiği tavrın da çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Eleştirilere verdiği cevaplar da tam olarak yerinde değil tabi bunun da akılla ilgisi var.

[mention]hoca dehanni[/mention]
Doğru şeyi doğru zamanda yaptığında değerlidir, yanlış şeyi doğru zamanda yaparsan yine verim alamazsın. Evlenme teklifi edeceksindir, altın dişini de bulmuşsundur, fakat bunu ilk randevuda yapmazsın.
Bold'un bu yazısına şöyle cevap vermişsin:
Bu verdiğin örneklerle bir işe sorgulamadan girmenin alakası yok. Evlenmeden önce kiminle evleneceğini sorgularsın.
Kanka adam orada sorgulamadan girmekten bahsetmiyor aslında. Diyor ki "doğru şeyi doğru zamanda yapmak gerekir", asıl iddiası bu yani. Bu iddiayı güçlendirmek adına evlenme teklifi örneğini veriyor. Yani "altın dişiye doğru zamanda evlenme teklifi etmenin sorgulamadan girmekle alakası vardır demiyor" zaten, o örneği bir şeyi doğru zamanda yapmak gerektiğini kanıtlamak için veriyor. Sen ise konuyla alakasız bi cevap vermişsin. Çok önemli değil işte ama belirteyim dedim yine de.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#35

Okunmamış mesaj

dun bugun yarin yazdı: 03 Kas 2018, 13:51 Bold'un kast ettiği benim az önce yadıklarımdan çok satranç oynarken 10 saniyen kaldığında hamleleri düşünmeden yapmak gibi bir şey, ama bu istisnai bi durum. Hamlelerin üzerine düşünecek zamanın yoktur dolayısıyla hızlıca oynaman gerekir, tamam. Ama hayatta genel olarak her şeyin üzerine düşünecek vaktimiz var (istisnalar var ama bu istisnai durumlar belki de hiç karşımıza çıkmayacak diyorum ve geçiyorum). Bir şeyi düşünmeden yapmak için o şeyi neden yapmamız gerektiğini sorgulamaya vaktimizin olmaması gerekir (bazı durumlarda düşünmeden yapmak daha kötü sonuçlar doğurabilir bu durumlarda zamanın olmasa bile düşünürsün yani hep nüans dolu) ve bizim üzerinde konuştuğumuz konuda bir zaman kısıtlaması filan söz konusu değil.
Beyler bu kısmı kesin atın alakası yok Bold'un dediğiyle.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#36

Okunmamış mesaj

[mention]dun bugun yarin[/mention]
Haklısın yanlış açıklamışım. Verdiği örneklerle bu gazlama olayının alakası olmadığını söylemek istemiştim. Neyse aşağıda açıklıyorum.

[mention]esref su iciyor[/mention] de açıklamış. Burada hata varsa uyarmaya çalışıyoruz, ha biz hatalıysak bizi çürütürsün doğrusunu öğretirsin bu iş böyledir yani. Mental mastürbasyon, ötmek, suyu bulandırmak, sığ düşünceler felan bunlar hoş sözler değil.

[mention]aPeopleArmy[/mention] olay disiplinin ne olduğunu açıklamak değil. "Kim olursanız olun yapın çok işe yarayacak az veya çok, şuan gereksiz düşünmeyin sadece şu 10 maddeyi yapın ve kazanımı görün, bambaşka birisi olacaksınız" tarzında bir gazlamanın bir faydası olmaz.

Aslında ilk attığım mesajlardan anlaşılacağını düşünüyordum ancak yazayım bir kez daha.
[mention]Bold[/mention]'un sözlerinden şu anlaşılıyor "sorgulayın zaten ama bu disiplin olayının ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz bunu sorgulamaya gerek yok uygulayın ve faydasını görün". Burada ben diyorum ki evet disiplin önemlidir herkes de içten içe önemini bilir ama uygulayamaz. Yani bunu hiçbir şekilde uygulayamayacak olanlar için bir şey değişmez. Burada sorgula derken olay "disiplin niye önemlidir" diye düşünmek değil genel olarak aklını güçlendirmekten bahsediyorum. Aklını güçlendirmemiş, o momentumu almamış birine bu tarz bir teşvik işe yaramaz. Kişide belli bir disiplin vitesi vardır zaten seviyesine uygun olarak, senin bu kişiye yaptığın doğru bir teşvikle vitesi 3'ten 4'e, 2'den 3'e çıkarmasına yardımcı olabilirsin ama vitesi bir anda 1'den 5'e arttıramazsın bunun için kişinin zemini yetmez bundan bahsediyorum.

[mention]Bold[/mention] bu gazlayıcı üslübun genel olarak gereksiz. Ben genel olarak bu gazlama yerlerinde boş boş oturan kişilere -vitesi boşta gidenlere- hitap ettiğini görüyorum. Anlamayan insanlar anlamadığı şeyleri yapmaya teşvik edilmemeli yani. Anlayacak olanları ise bu şekilde gazlamana gerek yoktur -motive etmene gerek yokla karışmasın, pazarlama cümlelerine gerek yok-.

"Beyler ben daha disiplinli olmam gerektiğine karar verdim şu şu maddeleri uygulayacağım ve her gün buraya rapor yazacağım daha iyi motive olabilmek için. Bana katılan olursa -her maddeyi yapamasa da- birbirimize destek oluruz ve bir win-win durumu olur, hepimiz daha motive ve sağlam ilerleriz" tarzında bir şey desen daha uygun olabilirdi.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#37

Okunmamış mesaj

3. Gün Değerlendirme

Checklist:

1-5.00-6.00 kalkma -Başarılı
2-Şehvet kontrolü - Başarılı
3-Soğuk duş - Başarılı
4-Egzersiz - Başarılı - 52+52+26 ilk set
5-Günün işi - Başarılı 20.00' da tamamlandı.
6-Telkinler - Başarılı
7-Meditasyon - Başarılı
8-Bçsy,hacı,kuran - Başarılı
9-Beslenme - Başarılı - 2 temiz öğün yendi + ara öğün fıstık
10-Günlük - Başarılı

3. Gün Sonuç: 10/10

Notlar:

-Yağ oranımda bariz bir düşüş var.
-Boşaltım sistemi çok daha rahat çalışıyor.
-Gün içinde enerjim çok yüksek ve hep bir aksiyon modundayım.
-Dinlenme aralarında Caner Taslaman,Emre Dorman'ın videolarını yaptığım esneme hareketleri eşliğinde dinliyorum.
-Öğle yemeğinden sonra üzerime çok tatlı bir ağırlık geliyor ve yarım saat - bir saat aralığında kestiriyorum. Bu enerjimi inanılmaz yükseltiyor. Önceden böyle bir alışkanlığım yoktu.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#38

Okunmamış mesaj

[mention]hoca dehanni[/mention] [mention]dun bugun yarin[/mention] [mention]esref su iciyor[/mention] [mention]cufive[/mention] [mention]aPeopleArmy[/mention]

Beyler gerçekten kusura bakmayın, egomun parıl parıl parladığını şu an görebiliyorum.
Hepinizin yorumları aslında iyi niyetli yaptığınızı biliyorum. Daha iyisi için düzelmek amacıyla zamanınızı ayırıp yazıyorsunuz.
Esrefin dediği gibi gereksiz çıkışlar ve ego esintileri ile dolu mesajlarım.
Genel olarak yazımda düşünmediğim çok nokta var. Daha planlı ve düşünerek yazsaydım (böyle yapmam doğru olandı) aslında bunlar yaşanmayacaktı. Sayenizde öğrendiğim daha geniş çerçeveden farklı olasılıkları düşünmeyi umarım bundan sonraki paylaşımlarımda yansıtırım.
İyi niyetli başlığı açmış olmam hatalarımı kesinlikle örtmez. Bu gazlama olayı doğru şekilde yapıldığında ancak etkili olur. Dediğiniz gibi aklı zayıf ve hazır olmayan bir kişi bu maratona girdiğinde çuvallayacaktır. Bu da aslında bir geri dönüttür iyileşmesi adına daha çok çabalaması gerektiğinin. Fakat hazır olmayan birini savaşa sürüklemiş olacağımdan yine bunun sorumlusu ben olacağımdır.
Daha dikkatli olacağım, kullandığım negatif sözlerde en ufak bir şekilde kalbinizi kırdıysam özür dilerim.

[mention]dun bugun yarin[/mention] : Kanka sana o söylemlerimin çoğu alakasız, yani konuyla alakasız. Senin kişiliğinin vs bu konuyla hiçbir alakası yok senden ayrıca özür diliyorum.

Not: Bçsy okuduğum zaman ruh halimde hala bir dalgalanma oluyor. Ego ile iyi hissetme duygusu çok karışık ve çözemiyorum. Sanırım bu tip sıçıp sıvamaların sonunda hastalığı görmüş olup tedbir almam gerekiyor. Bunla ilgili fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Not2: Ula çelınc çelınc dedik ruh hastalıklarımızu ulu orta açığa vurduk hıııaq
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#39

Okunmamış mesaj

[mention]Bold[/mention]

Eğer hatanı anladıysan ne güzel. Bu yazdığın raporlar da diğerlerine teşvik olması açısından çok faydalı olacaktır zaten. Bu şekilde kendini disiplinde tutman çok hoş, 1 ay değil de 1-2 yıl sonra farkları belirgin bir şekilde göreceğine inanıyorum. Hayırlı olsun diyim elimiz de boş geldik ama kusura bakma artık.
Kullanıcı avatarı
0neofthepeople
1. Nesil
Mesajlar: 27
Kayıt: 07 May 2018, 03:01

#40

Okunmamış mesaj

O kadar çok meseleye değinmek zorunda kaldık ki ağırceza mahkeme dosyası gibi oldu başlık. Bazı kısımları ben bile okumadan atlaya atlaya geçiyorum. Buraya dışardan birisi gelip meseleyi anlamaya çalıştığını düşünürken gülmeye başlıyorum. Sonuç olarak herkezin kendisine uygun bir şekilde uyarladığında faydalı bir disiplin maratonu. Yanlış olan kısımlara değinilip neden yanlış olduğu ortaya konuldu. [mention]Bold[/mention] da tavrındaki hatanın farkında vardı. Herkes kendine fayda çıkarabildiyse ne güzel. Ayrıyeten eklemek istediğim bir nokta var. Ben mastürbasyon konusunun kendini dış dünyaya kapatıp mutluluğu 31 de arayan ergenler gibi abartılmadığı sürece vücudun bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Buna uygun bir zamanda ayriyeten bir başlık açıp fikirlerimizi paylaşabiliriz.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık