İnci'yi Canlandırma Fikri

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#11

Okunmamış mesaj

Kardeşlikte bize ihtiyaç yok, asla da olmadı. Değişimi çok arzulayıp iyi niyetle çalışmadan da kazanamayız. Burada başlığı daha iyi anlamaya çalışmamız, birbirimize yardımcı olmamız, analizler yapmamız çok olumlu olaylar. İşin birde birlikte çalışarak daha güzel ürünler çıkarabilme boyutu var, bizi asıl serpiltecek olanın bu olduğu kanaatindeyim. Kolay olur demiyorum fakat bir şeyler yapmazsak hepimiz zayi olacağız. Bir websitede dertleşen kankilerden ötesine geçtik geçtik, yoksa zaman bizi siktiğinde son pişmanlık fayda etmeyecek.
Kullanıcı avatarı
Sokratesin Sakali
1. Nesil
Mesajlar: 52
Kayıt: 23 Mar 2018, 21:19

#12

Okunmamış mesaj

Bold yazdı: 08 Oca 2019, 01:17 Kardeşlikte bize ihtiyaç yok, asla da olmadı. Değişimi çok arzulayıp iyi niyetle çalışmadan da kazanamayız. Burada başlığı daha iyi anlamaya çalışmamız, birbirimize yardımcı olmamız, analizler yapmamız çok olumlu olaylar. İşin birde birlikte çalışarak daha güzel ürünler çıkarabilme boyutu var, bizi asıl serpiltecek olanın bu olduğu kanaatindeyim. Kolay olur demiyorum fakat bir şeyler yapmazsak hepimiz zayi olacağız. Bir websitede dertleşen kankilerden ötesine geçtik geçtik, yoksa zaman bizi siktiğinde son pişmanlık fayda etmeyecek.
Yanılıyorsun. Beraber güzel şeyler yapmamız artı olmakla birlikte kritik değil. Asıl kritik olan kişinin kendi mücadelesini verip kendini iyileştirmesi. Ayrıca şunu da belirteyim websitede dertleşen kankalar değiliz. Bilen bilmeyene öğretiyor, uyarıyor. Bilmeyen öğreniyor. Yanlışı olan uyarılıyor.

Ben senin genel olarak korktuğunu görüyorum. Ben de korkuyorum kardeşliğe girememekten, yerimde saymaktan, kısaca zayi olmaktan. Lakin bir şeyler yapacaksak bu korkudan dolayı değil, yapılması gerektiği için yapmalıyız. Bunu da ancak aklımızla ayırt edebiliriz.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#13

Okunmamış mesaj

Yıllar içerisinde geldiğimiz nokta belli [mention]Sokratesin Sakali[/mention] . Ya bu yanlışları bulup bir bir düzelteceğiz ya da kendimizi kandırmaya devam edeceğiz. Korku da bir motivasyondur, fakat neyden korkuyorsun? İşte aklın rolü aslında buradadır. Rastgele bir dişiye merhaba demek mi? Devletin koyduğu sikik sınavda yüksek not almak mı? Ya da tıkır tıkır maaşının yattığı şirkete siktiri çekip hayallerinin peşinden koşmak mı? Ya da hayatın bir sınav olduğunu özümseyip her saniyenin değerinin farkında varmak mı? Korku çok doğaldır, yapacağın güzel işlerden önce daima korku hissedersin.

İnsanı temelde iki şey harekete geçirir zevke ulaşmak ya da acıdan kaçmak. Tebessüm ederek söylüyorum ki ikincisi çok daha etkili bir metoddur. Alfa çekimindeki siklememezlik de aslında kitlenin korktuğu şeylerin senin sikinde olmamasıdır. Sen hiçbir şeyden korkmuyor ya da siklemiyor musun? Hayır. Sadece siklediğin mevzularda o kadar level atladın ki, kitleninki sana faso fiso geliyor. Sana korkarak telaşla anlattıkları şeylere gülüp geçince evrimsel olarak sana o hayranlığı duyuyorlar. Fakat senin odağın bu olmadığı için bunu da siklemiyorsun.

Korkuyorsan bir şeyler yaparsın. Ayağımız yere sağlam bassın mottolu açıklamalarına hak vermekle çoğunuzdaki rehaveti anlamakta güçlük çekiyorum. Kaç yıl daha geçmesi lazım bir şeylerin farkına varmak için? Göte kazık mı girmesi gerekiyor? Neden daha olumlu senaryolar çizebiliyoruz gelecekle ilgili? İnsan kendinin gelecekte bir şeyleri yapabileceğine dair çok kolay kandırıp en değerli şeyi olan bugünü çöpe atar. Şu an fast food yiyebilirim ama 1 ay sonraki Bold bunu yapmayacak, e yarram şimdi yapıyorsan 1 ay sonrakinin yapmayacağını sana ne garanti ediyor? Ya şimdi şu işte çalışmaya devam edip dişimi sıkayım ileride istediğim şeyi yapacak zamanım illa ki olacak? Siktir git. Hepsi, bunların hepsi kendini kandırma metodu.

Kendine ve bir çoğuna eleştiri getirmiştin görevleri yapmama ve rehavetle ilgili. Alpha analizini bile bir avuç kişi yapmış durumda forumda, saha görevlerini felan da düzgün yapan adam sayısı çok çok az. Çok merak ediyorum neden? Bundan daha önemli hangi işimiz var? Evet, öğretinin derinine inmek, hacı okumak, kuran okumak, analiz yapmak bunlar harika. Ama çok merak ediyorum neden bu görevler yapılmıyor? Yapılması gerektiğini düşünmüyor forum ahalisi o zaman?

Benim harekete geçme motivasyonlu yazılarıma da biraz sakin yavaş hemen atlamayalım tarzında yaklaşıyorsunuz. Ben akla geleni direk yapalım demiyorum ki, beraber istişare edeceğimiz bir ortamda şu kodumun fikirlerini masaya yatırıp olabilecek en kısa süreçte hayata geçirelim diyorum. Bence asıl korku burada yatıyor. Asıl siz bir şeyler yapmaktan ve beraber birşey yeşertmekten korkuyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
Sokratesin Sakali
1. Nesil
Mesajlar: 52
Kayıt: 23 Mar 2018, 21:19

#14

Okunmamış mesaj

[mention]Bold[/mention] Eğer yıllar içinde geldiğin nokta seni memnun etmiyorsa sorumlusu bizzat sensin. Bu herkes için geçerli. Keza senin bu asıl kritik nokta olduğunu düşündüğün şeyleri yapmadan da serpilen insanlar oldu, biraz incele göreceksin. Burada bir not düşeyim aman yapılmasın böyle şeyler demedim hiç bir zaman. Ama neyin neden yapılması gerektiğini aklınla anlamadan yaptığın faaliyetler hiç bir halta yaramayacak. Fark ettiysen o korku olumsuz bir şey de demedim, yapılacakların sadece o korkuya yönelik olmasının yanlış olduğunu söyledim. Ki konuyla çok alakasız örnekler veriyorsun.

Rehavet konusunda da şunu belirteyim, analizleri adam akıllı yapmamışken böyle işlere girişmek kendi adıma bana samimi gelmiyor. O nedenle öncelik sıralamam farklı. Burada bir düşün , senin öncelik sıralaman ne? Ki şunu tekrar belirtiyorum, böyle işler güzel ve bize artı katacak faaliyetler olmakla birlikte asıl kritik nokta değil. Asıl olay aklımızı güçlendirip, hastalıkları iyileştirip birbirimize destek olmamızdan geçiyor.

Korku noktasında da saçmalıyorsun. Beraber bir şeyler yapacaksak bunlar netleştirilmeli, nedenleriyle birlikte açıkça ortaya konmalı. Hadi kalkın gidiyoruz gibi şeyler olmamalı. Ki buna benzer bir tavrı daha önce de sergilemiştin. Yine aynı hataya düşme.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#15

Okunmamış mesaj

[mention]Bold[/mention]

Sokrat'ın dediklerinden sonra benim de kafamda oturdu. Yapabileceklerimiz sınırlı. Tamam, şu anda yapılması gereken işler var filan ama bunlar bittikten sonra ne olacak? Elbette düşünüp taşınırız ne yapabileceğimiz konusunda ama bir yerden sonra artık yapılacak iş de kalmayacak. Birlikte çalışma olayı güzel bir şey, ama kritik değil. Asıl kritik olan bizim anlayış, farkındalık ve akıl olarak gelişmemiz; hayatta derinleşmemiz. Bizi bu yolda savaşabilecek bireyler yapacak olan bu. Kardeşliğe alınırsak bu bir şeyler ortaya koyduk diye olmayacak, bunu demeye çalışıyorum. Derinleştikçe bazı şeylerin yapılması gerektiğini görüp işe koyulursun tabi ki, doğal olan budur zaten ama beraber bir şeyler yapmak bizi serpiltmeyecek, bunun farkında olmalıyız. Özetle "Beyler bir şeyler yapmamız lazım o yüzden şunu yapalım" değil de "Beyler şunu yapmamız lazım o yüzden şunu yapalım" demek lazım yani.

Sokrat'ın kullandığı "korku" kelimesine tetiklenmişsin bence. Özellikle sonlara doğru bir hiddetlenme var yazında. Belki bir hastalığından kaynaklanıyordur bu. Daha önce de bu tarz mevzular yaşamıştın çünkü. Son yazına özel olmamakla birlikte yazında konuyla alakasız şeyler var. Bunun sebebini de akıl açısından yeterli seviyede olmamana bağlıyorum. Bundan dolayı seni aşağılayacak filan değil kimse, gelişmek adına çabaladığın sürece. Bana kalırsa vaktini ve enerjini daha çok okumaya, düşünmeye, aklını geliştirmeye odakla. Bu tarz işler (konuştuğumuz işlerden bahsediyorum) kritik değiller, daha önemli şeyler var özellikle senin adına. Kardeşliktekiler "Beyler bunlar bir şey yapmamış o zaman almıyoruz" diyecek değiller -tabi yapılması gereken bir şey vardır ve yapmamışsındır, bu senin derinliğini veya samimiyetini belli eder; ya bunun gerekli olduğunu görebilecek seviyede değilsindir ya da samimi değilsindir davanda -tireception eheh gerçi derin olup da davasında samimi olmayan birini de bulamazsın herhalde o zaman bunun sebebi de yeteri kadar derin olmaman oluyor sanırım ama benim başta kast ettiğim derin olmama gerekli olduğunu görememekle ilgiliydi, burada ise görüp de yapmama söz konusu- e iki türlü de bu senin savaşa hazır olmadığın anlamına gelir ve alınmazsın ama alınmamanın sebebi onu yapmamış olmak değil onun yapılması gerektiğini anlayacak derinlikte olmaman veya samimi olmamandır amına koyim ne uzun tire oldu bu-.

@all

Başlığı yeni insanlara yaymaya çalışmak yerine önce halihazırda okumuş olanlara ulaşmak daha mantıklı olabilir. O adamın yazıyı okuması, sindirmesi filan uzun vakit alacak işler. Ayrıca başlığı önceden okumuş adam bir seviyeye geliyor beta bile olsa defalarca hatmettiği için, demek istediğim o betanın attığı boklar başlığı yeni okumaya başlayan betanın attıklarına nispeten daha kaliteli olacaktır. Seviye 1 botlar yerine seviye 2 botları tercih etmek tabi daha mantıklı olur.

Neler yapıp neler yapmayacağımız konusunda tartışmak veya "ben şunu yaparım" demek için Bold'un açtığı başlığa dönelim, elli tane başlık oldu forumda bir şeyler yapmakla ilgili, keşke yeni başlık açmak yerine Bold'un başlığına yazsaydım bunu da neyse iş işten geçti işte.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#16

Okunmamış mesaj

[mention]Sokratesin Sakali[/mention] [mention]dun bugun yarin[/mention]

Uyarılar için teşekkür ederim beyler. İstek ve enerjimi daha doğru yerlere kanalize etmeye çalışacağım. Anlayarak, bilerek hayata dair hakikatlerde ve öğretide derinleşmenin kilit nokta olduğunu bana hatırlattığınız için teşekkür ederim. Neticede bunları yaptığımızda gelişim içeriden tetiklendiği için konuşulan mevzuları yapmak da otomatik olarak gelişecek ve ittifakı da daha samimi bir anlayışla ayakta tutacağız.

Sokrat, bazen doluyorum ve bir gazla yazıyorum yazıları. Bunda hastalıkların etkisi olabilir, dby'nin uyardığı gibi sonlara doğru bir yükselme var. Kusuruma bakma kanka.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#17

Okunmamış mesaj

Bold kendisine artı getirecek olayların olmasını istiyor sadece. Şahsi mücadeleyi siktir et beraber ürün koymak en güzeli gibi bir tavırı yok. Korku duyması bence ilk başta olayı aklı ile anladığı mesajını veriyor bence yani boş bir motivasyonla hareket ettiğini düşünmüyorum boldun. bir şeyleri bilmese ve bundan rahatsız olmasa harekete geçirecek bir duyguda oluşmazdı bu korku olur heyecan olur farketmez.
Sokrates ise bu olayın önemli olduğunu ama insanların öncelik sırasının farklı olduğunu ve kritik noktanın bu olmadığını sadece gelişimin bir parçası olduğunu anlatmak istemiş. Biraz gereksiz galeyan yapıyoruz gibime geliyor beyler anlatmak istediğim bu bilmem hak verir misiniz. Eleştiriler yorumlar yerinde ama konu sade bir şekilde anlatılabilecek iken hiddete, celallenmeye, patlamaya her an hazır şekilde ilerliyor
Sakin.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık