Bugünkü yaşadığım iğrenç hadise

"Bilimdeki her büyük ilerleyiş, hayal gücünün yeni bir atağından ileri gelir." -John Dewey

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
aPeopleArmy
Sürgün
Mesajlar: 162
Kayıt: 27 Mar 2018, 14:18

#1

Okunmamış mesaj

Eğer bu gereksiz olayımı okuyup, beni aydınlatırsanız memnun olurum.

Bundan 4 gün önce benim bir asker arkadaşım aradı, çavuşluk eğitimlerindeymiş ve çok zorluymuş bunun için benden destekleyici bir multivitamin istedi. Bende internetten siparişini verdim ve ürün bana ulaşınca dindar sünni bir omega arkadaşımla bugün beraber pttye gittik. Saat 16:45te yani mesai bitimine 15dk kala ptteye girdik. Memurun yanına vardık ve ürünü kartonlanmış faturalı bir şekilde verdik. Adam ürüne bakmam lazım dedi ve kartonu yırttı, kartonun üstüne yapışmış olan faturayıda çıkarıp biryerlere indirdi. O sırada bu memurun içeriye gitmesi gerekti, içeri gitti 5 dk sonra geldi ve tekrar inceledi "ben bunu kargolayamam faturası nerede?" Dedi. Ben de "abi kartonu sen yırttınya faturayıda düşürdün belki?" Dedim ve orada aramaya başladık. Bulamadık. O sırada adam "benim mesaim bitti saat 17iyi geçiyor yarın faturanı al gel" dedi. Ben de "abi faturayı getirdim, kutuyuda sen açtın, benle ilgili bir problem yok." Dedim. Ve adam sinirlenmiş şekilde "kameraları açalım" dedi oradaki güvenliğe. Kameralardan izledik, kamera bulanık ve sadece belli bir açıyı çekmiş. Ben de iyice sinirlendim güvenliğe "içeri girip birde ben arayabilirmiyim belki görememiştir adam. Hatta sizde gelin benle eğer yasak ise" dedim ve tekrar aradık. Bulamadık çünkü hertaraf kağıt ve faturalarla dolu. O sırada memur yarın internetten ürünün faturasını yazdırıp getirin dedi. Ben de "abi madem öyle oluyor gir internete, bilgisayar karşında zaten hemen faturayı yazdır" dedim. Bana "mesai bitti olmaz." Deyince öfkelendim. Çünkü faturayı kaybetmesine rağmen kabullenemiyordu, sinirliydi, gıcık olmuştu yoksa istese googleden çıktı alması 5 dk sürmez, zaten kendi hatasıydı yoksa çoktan işimizi halletmiştik. Bende o an ki öfkeyle masaya vurdum bağırdım "yaw kardeşim ben burda yarım saattir, bekliyorum. yarın tekrar gelemem. Yemin ediyorum ben buraya kargocudan ürünü faturasıyla aldığım gibi girdim ve faturayı size verdim." deyince buda bağırmaya başladı. "Ben Din İman Allah tanımam. Ben yahudiyim." Deyince ben de "istersen şurdaki yazıcıya tap beni ilgilendirmez." Dedim tam bu sırada sünni dindar arkadaşım, buna çıkıştı "Allah Peygamberi ağzına alma lan" diyip videoya çekti. Memur piçte video çekildiğini görünce hemen polisi aradı, kapıları kilitledi. -polis gelince öğrendim. Devlet kurumlarında resim/video çekmek yasakmış, ayrıca "yahudiyim" dediya video ile şantaj yapacağımızı fln sandığı için polisi aradı, kısaca "yahudi/ateist" kimliğinin ifşa olmasından götü tutuştu.-

Ben de o an hızlı bir düşündüm, benim önceden 22 ay hüküm giydiğim ama 5 yıl boyunca bir suça karışmadığım sürece düşecek bir dosyam vardı. Ve yanımdaki çomar da sicili tertemizdi, polislik mülakatlarına hazırlanıyordu.

Yine davalık olsam hem yanımdaki çocuğun geleceği, polislik hayali kararacaktı. hem de ben suça karıştığım için direk hapse minimum 22 ay hapse girecektim.

Bu sebeple ben de "tamam abi arama lanet olsun, istemiyoruz hiçbirşeyi" hatta orda bulunan güvenlik ve diğer memurlarda arama dediler, beta memur baya öfkeli o videodan korkuyordu, dinlemedi. Adamın yanına gidip "tamam abi arama kapatalım bu konuyu rica ediyorum" dedim, dinlemedi. Neyse polis geldi olayı anlattık, o da anlattı burda video çekmek yasak davacıyım fln diye.

Memurun götünün tutuşma sebebini burda anladım, buna problem ne abi dedim, benle bir ilgisi yokmuş. Bana arkadaşın şantaj yapacak videoyu silsin dedi. Sildirttim ve "tamam abicim sendende özür dileriz." Dedim. Ve çıktık polislerde adama uyuz olmuşlar ateist olmasından ve bizede "haklıyken haksız duruma girmeyin." Dediler.

Yanımdaki mal telefonu çıkarıp video çekmeseydi, ben hertürlü mahkeme durumunda haklı çıkardım. O piçide süründürürdüm ama yanımdaki malın hatası yüzünden düştüğüm hallere bak ya amna koyim kardeş sanane tartışmamızdan/videodan dini duyguların kabarmış olabilir de ne dalıyosun araya.

Şimdi benim moralimi bozan tekşey hertürlü haklı olmama rağmen bu piçten özür dileme, rica etme mecburiyetimdi. Haklı durumdayken bağırıp çağıran ben, polis aranınca götü tutuşan ben oldum ve elim kolum bağlandı çünkü yanımdakinin yaptığı bu hata beni haksız duruma soktu.

onur/şeref meselesi gibi oturdu içime. Ulan şu beta piçin ağzını yüzünü dağıtıp yataydın hapiste diyorum, bir taraftan hayatın gerçekleri bunlar, insanların ne kadar aşağılık olduğunu daha iyi görmüş oldun koy göte gitsin diyorum.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#2

Okunmamış mesaj

Ben buradan adamın faturayı kaybettiğini bilip de buna rağmen sırf kabullenmek istememesinden dolayı zorluk çıkarıp çıkarmadığı konusunda yorum yapamam. Eğer kaybettiğinin farkında değilse yalan söylediğini filan da düşünebilir, resmi işler sonuçta pek hakim olmasam da ufak evrakların bile önemi oluyor diye biliyorum. Riske atmaması doğru olurdu bu durumda. Ama kaybettiğinin farkındaysa ve buna rağmen suçu üstlenmek istemeyişinden dolayı zorluk çıkarttıysa adam haksız tabi ki. Ammmaaaa yasaları da işin içine kattığın zaman saat 5'ten sonra çalışma zorunluluğu yok o adamın. Yani ben olsam o adamın yerinde faturayı çıkarırdım ama çıkarma zorunluluğum da yok yani hukuki anlamda. Bu açıdan "Mesaim bitti olmaz" demesini haklı bir savunma olarak sayabiliriz yani. Sonuçta bu, adamın devletle yaptığı bir anlaşma ve anlaşma "Saat 5'e kadar" diyorsa saat 5'ten sonraki işler artık adamın inisiyatifine kalmış oluyor; ister yapar, ister yapmaz. Haksız veya haklı, iki durumda da yapıp yapmaması adamın ahlaki ilkelerine ne kadar bağlı olduğuyla ilgili bir durum ve onu ilgilendirir. Bu açıdan yapman gereken adamdan rica edip, kabul etmezse de yarın tekrar gelmekti. Tamam adamın gerzekliğinden kaynaklanan bi sorun söz konusu belki ama yasalar önünde adamın gerzekliğini kanıtlayamıyorsun, kamera kayıtları da sıkıntılıymış dediğine göre. E yani yapabileceğin hiçbir şey yok şu durumda adam eğer "Banane amk sikimde değil saat 5 olmuş ben qaçar aqalar" diyorsa. Sinirlenmenin, üstelemenin pek bir faydası olmaz yani olanlardan da anlayabileceğin üzre.

Ayrıca geçenlerde de seni uyarmıştım bu "omega" konusunda. Tekrar söylüyorum. Bahsettiğin çomara "omega" demen doğru değil. Başta omega biri çomar, radikal solcu, radikal sağcı, yani bir şeyin aşırısı olmaz -hakikati fanatiklik derecesinde savunmak farklıdır tabi ki hakikati haykırarak söyleyeceksin eheh tabi 7/24 de git herkese mallıklarını, hastalıklarını anlat demiyorum ama ortada ciddi bir durum varsa hakikatler köküne kadar savunulur-. Omega birinin aklı iyi düzeyde olur, doğruyu-yanlışı iyiyi-kötüyü ve nüansları ayırt edebilir rahatça. Kitle gibi mal değildir. Hastalıkları yoktur. Bahsettiğin çomar kumkinin omegalıkla uzaktan yakından alakası yok. "İyi niyetli" anlamında söylüyorsan bile öyle belirtmen lazım. Ayrıca bu kesin değil bana kalırsa çünkü sana iyi niyetli davranıp başka konularda semptom sıçıyor olabilir -ki öyle olduğunu düşünüyorum "Allah peyqamber" demesine bakarak, ya abi bunu yapıyorsa akılsal anlamda zaten diplerde gezinen sikkonun tekidir yani muhtemelen, tabi bütün nüanslara hakim değilim kesin böyledir diyemem- ve sen bunları görmüyor olabilirsin. Veya sen onun davranışlarını "iyi niyetli" olarak nitelendiriyor olabilirsin subjektif bir şekilde. Neyse yani şimdi olayın içinde olmadığım ve kişileri tanımadığım için dediğim gibi emin olamıyorum ama bunlar olası geliyor bana, özellikle aklının henüz gelişmekte olduğunu düşününce.
Kullanıcı avatarı
aPeopleArmy
Sürgün
Mesajlar: 162
Kayıt: 27 Mar 2018, 14:18

#3

Okunmamış mesaj

Bunu oku, üstte eksik kalmış.
dun bugun yarin yazdı: 13 Şub 2019, 22:00 Ben buradan adamın faturayı kaybettiğini bilip de buna rağmen sırf kabullenmek istememesinden dolayı zorluk çıkarıp çıkarmadığı konusunda yorum yapamam. Eğer kaybettiğinin farkında değilse yalan söylediğini filan da düşünebilir, resmi işler sonuçta pek hakim olmasam da ufak evrakların bile önemi oluyor diye biliyorum. Riske atmaması doğru olurdu bu durumda. Ama kaybettiğinin farkındaysa ve buna rağmen suçu üstlenmek istemeyişinden dolayı zorluk çıkarttıysa adam haksız tabi ki. Ammmaaaa yasaları da işin içine kattığın zaman saat 5'ten sonra çalışma zorunluluğu yok o adamın. Yani ben olsam o adamın yerinde faturayı çıkarırdım ama çıkarma zorunluluğum da yok yani hukuki anlamda. Bu açıdan "Mesaim bitti olmaz" demesini haklı bir savunma olarak sayabiliriz yani. Sonuçta bu, adamın devletle yaptığı bir anlaşma ve anlaşma "Saat 5'e kadar" diyorsa saat 5'ten sonraki işler artık adamın inisiyatifine kalmış oluyor; ister yapar, ister yapmaz. Haksız veya haklı, iki durumda da yapıp yapmaması adamın ahlaki ilkelerine ne kadar bağlı olduğuyla ilgili bir durum ve onu ilgilendirir. Bu açıdan yapman gereken adamdan rica edip, kabul etmezse de yarın tekrar gelmekti. Tamam adamın gerzekliğinden kaynaklanan bi sorun söz konusu belki ama yasalar önünde adamın gerzekliğini kanıtlayamıyorsun, kamera kayıtları da sıkıntılıymış dediğine göre. E yani yapabileceğin hiçbir şey yok şu durumda adam eğer "Banane amk sikimde değil saat 5 olmuş ben qaçar aqalar" diyorsa. Sinirlenmenin, üstelemenin pek bir faydası olmaz yani olanlardan da anlayabileceğin üzre.
Teşekkürler knk. Evet benimde fikrim bu yönde gereksiz bir hak arayışı içine girdim. Ama ne biliyim bu piçin gerzekliği yüzünden o kadar emeğim ve faturam gitti fazladan 2 gün daha ertelemiş olacağım, fatura çıktısı için extra uğraşlar vermem gerekecek. Bide bunun üstüne mesaim bitti demesi fena koyuyor adama.

Hukuki olarak kendimi kanıtlayamıyorsam hakkımı aramayayım mı? Diye sorsam bununda cevabı; "nereye arıyon amına koyim, hangi akılsız anlar seni, delilin nerde" olur.
Hiç yoktan bari içimi dökeyim, içimi soğutup gideyim desen ardından da tükürdüğünü yalar gibi duruma düşüyorsun. Kısaca çıkarmam gereken ders; haksızlığı -hukuki açıdan-
kanıtlayamıyorsan, susacaksın. Susmassan sike sike sustururlar.
Ayrıca geçenlerde de seni uyarmıştım bu "omega" konusunda. Tekrar söylüyorum. Bahsettiğin çomara "omega" demen doğru değil. Başta omega biri çomar, radikal solcu, radikal sağcı, yani bir şeyin aşırısı olmaz -hakikati fanatiklik derecesinde savunmak farklıdır tabi ki hakikati haykırarak söyleyeceksin eheh tabi 7/24 de git herkese mallıklarını, hastalıklarını anlat demiyorum ama ortada ciddi bir durum varsa hakikatler köküne kadar savunulur-. Omega birinin aklı iyi düzeyde olur, doğruyu-yanlışı iyiyi-kötüyü ve nüansları ayırt edebilir rahatça. Kitle gibi mal değildir. Hastalıkları yoktur. Bahsettiğin çomar kumkinin omegalıkla uzaktan yakından alakası yok. "İyi niyetli" anlamında söylüyorsan bile öyle belirtmen lazım. Ayrıca bu kesin değil bana kalırsa çünkü sana iyi niyetli davranıp başka konularda semptom sıçıyor olabilir -ki öyle olduğunu düşünüyorum "Allah peyqamber" demesine bakarak, ya abi bunu yapıyorsa akılsal anlamda zaten diplerde gezinen sikkonun tekidir yani muhtemelen, tabi bütün nüanslara hakim değilim kesin böyledir diyemem- ve sen bunları görmüyor olabilirsin. Veya sen onun davranışlarını "iyi niyetli" olarak nitelendiriyor olabilirsin subjektif bir şekilde. Neyse yani şimdi olayın içinde olmadığım ve kişileri tanımadığım için dediğim gibi emin olamıyorum ama bunlar olası geliyor bana, özellikle aklının henüz gelişmekte olduğunu düşününce.
Knk uyarın için sağol ama farkındayım durumun. Omegadan kastım iyi niyetli biri olduğuydu sadece. yoksa tabikide omega ile alakası bile yok. Bu durum bende biraz takıntı hali almış herhalde, yanlış anlaşılmaması adına omega nitelendirmesini acilen bırakmalıyım.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#4

Okunmamış mesaj

Olaydan çıkarılacak 3 ders:

1- Bal toplamak istiyorsan arı kovanını tekmelemeyeceksin.
2-Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.
3-Hiddet ekilen yerden, pişmanlık biçilir.

Ucuz yırtmışsın güzel kardeşim. Böyle saçma bir olay sana nelere mal olacakmış, şükret ki fazlası olmamış.
Bir kere şunu anlaman gerekliydi 5'ten sonra adamı sen çalıştıramazsın. Çalışmam derse olay bitmiştir, parasını sen vermiyorsun. Malesef asarım keserim havaları, hele ki şartların sana bakmadığı ortamlarda hiç işine yaramaz. İşine yaramasını geç, sana çok daha pahalıya patlıyormuş. Halbuki abartmadan bu adamla tatlı dil konuşsan, biraz huyuna gitsen belki de seve seve sana yardım edecekti. 16.45 gibi geç bir saatte oraya gitmen adamın sorumluluğunda değil. Tamam yırtması sonrası sorumsuz davranması hatalı fakat öfkelenip kontrolden çıkman çok ama çok gereksiz. Sen adama ters tutumlar sergilemişsin, elinde de somut bir güç yokken yaptırabileceğin hiçbir şey yok bu adama. İstediğin şeyi yapması için tek etken seni sevmesiydi, onu da çoktan kaybetmişsin. Sen sana ters giden, açığını yüzüne vuran, mesain bittiği halde zorla iş yaptırmaya çalışan birini sever miydin? Arkadaşın diye yanında gezdirdiğin çocuk bildiğin akılsızın önde gideni, bir de omega demişsin yukarıda da dby doğruca eleştirmiş yine bu durumu. Sıkıntı şu ki aklı gelişmemiş omega olmaz-olamaz. Verdiğin hüküm yanlış olursa, arkadaşlık sınırını yanlış çizersin insanlarla. Öfkelenme durumunun benzerini daha önce bir iş mülakatında da yaşamıştın, bunlardan ders çıkar. İnsanlar istediği gibi davranmakta özgürler, kişisel algılama her şeyi, burada egon devreye giriyor "bu bana nasıl böyle davranır" gibisinden; olay senle alakasız aslında. Aklını başına topla, egonun isteklerini değil sana asıl faydayı getirecek işlere yönel. Adamı dövsen etsen ne değişecek, böyle gereksiz bir iş için yıllarını mapusta geçirecek kadar gözün dönmüş. Bak şükret cidden ucuz yırtmışsın, polisler de ateist dalgasına falan adama sempati duymamışlar, ya duysalardı? Ya polisler adamın kankası falan olsaydı? Böyle durumlarda efendi ve saygılı ol, eyvallah de bir şey kaybetmezsin. Taşkınlık yaparsan haklı olduğun bir konuda bile kaybedebilirsin. Gerekli dersi al çünkü her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsin.
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#5

Okunmamış mesaj

[mention]Bold[/mention]

Güzel açıklamışsın eyvallah yalnız bir noktaya değineyim; ''İnsanlar istediği gibi davranmakta özgürler, kişisel algılama her şeyi'' derken akıl sahibi insanlar ancak istedikleri gibi davranmakta özgürler, akılsız insanlar istediği gibi davranamıyorlar aslında yani tutup sokak ortasında parende atmakta serbestler fakat sosyal ilişkilerde bilinçaltlarında ki iyileşmemiş haller ile takılıyorlar bu da belirli bir çevçeveyi aşamadan evrimsel olarak takılmalarına denk oluyor. Kişisel olarak algılamama mevzusunda ki nüans ise sen sağlıklı bir çehre yansıtıyorsan dışarı, akılsız adam bu hali kıskandığından betalığa vuruyor karşında. Olay aslında kişisel değil başka sağlıklı birisine de aynı betalığı yapıyor fakat bir yandan da kişisel olabilir eğer zorunlu çevre de böyle bir baskı varsa üzerinde ve sen gerekli hamleyi yapamıyorsan iş kişisel bir olaya dönüşür. Kısacası misal durakta rastgele muhabbet ettiğin adamın yaptığı betalık kişisel değilken zorunlu çevrende benzer olaylar kişisel bir meseleye dönüşebilir.
Kullanıcı avatarı
aPeopleArmy
Sürgün
Mesajlar: 162
Kayıt: 27 Mar 2018, 14:18

#6

Okunmamış mesaj

Bold yazdı: 14 Şub 2019, 09:35 Malesef asarım keserim havaları, hele ki şartların sana bakmadığı ortamlarda hiç işine yaramaz. İşine yaramasını geç, sana çok daha pahalıya patlıyormuş. Halbuki abartmadan bu adamla tatlı dil konuşsan, biraz huyuna gitsen belki de seve seve sana yardım edecekti. 16.45 gibi geç bir saatte oraya gitmen adamın sorumluluğunda değil. Tamam yırtması sonrası sorumsuz davranması hatalı fakat öfkelenip kontrolden çıkman çok ama çok gereksiz. Sen adama ters tutumlar sergilemişsin, elinde de somut bir güç yokken yaptırabileceğin hiçbir şey yok bu adama. İstediğin şeyi yapması için tek etken seni sevmesiydi, onu da çoktan kaybetmişsin.
Knk bir betaya iyi davrandığında beta kendini haklı zanneder. Başlarda zaten adama çok iyi sevgiyle davrandım ama bu adam efendi tavrımı görünce "git yarın gel"e dönüştü. Aslında benim ondan beklentim suçunu kabul edip o da 2 dk da kargolatmasıydı herşey elindeydi -nüans olarak belki de suçu kendinde görmüyor da olabilirdi-. Benim hayatta tahammül edemediğim tek şey haksızlık bunun için istem dışı celallendim, ki saat 5i geçmesi tüm bu olayların gelişmesi onun yüzünden oldu ve bunun üzerine mesaim bitti demesi, benim cellalenmemin sebebi buydu.
Bu egomdan mı kaynaklı? daha çok şartlanmışlık gibi geliyor. Çünkü buna benzer çok sorun yaşadım önceden.
Arkadaşın diye yanında gezdirdiğin çocuk bildiğin akılsızın önde gideni, bir de omega demişsin yukarıda da dby doğruca eleştirmiş yine bu durumu.

Knk akılsız olduğunu biliyorum, normalde arkadaşta değiliz sadece komşu, arada denk geliriz, spontane gelişti o gün yanımdaydı. -tutupta yanımda "iyi niyetli bir akılsız komşum" vardı demek yerine omega kullandım. Bağlamın dışına çıkılacağını bilseydim belirtirdim. Omegadan kastım iyi niyetli biri olduğuydu, yoksa omeganın ne olduğunu biliyorum. Omega diyerek anlam karmaşasına yol açtım, daha dikkatli olucağım bu konuda.

Böyle durumlarda efendi ve saygılı ol, eyvallah de bir şey kaybetmezsin. Taşkınlık yaparsan haklı olduğun bir konuda bile kaybedebilirsin. Gerekli dersi al çünkü her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsin.
Haklısın knk dediğin gibi 'böyle durumlarda' eyvallah çekmek daha doğru olucaktır.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#7

Okunmamış mesaj

[mention]aPeopleArmy[/mention] : Hangi durumda ve nasıl iyi davranıyorsun yine nüans var burada. Eğer paket önemliyse ve 1 gün önce eline ulaşması çok şeyi değiştirecekse katlanırsın orada işini halledene kadar. Sanıyorum ki öyle değil çünkü geç gitmişsin ve multivitamin hayati öneme sahip bir şey değil sonuçta. Hani burada adamın işi yapmayacağını hissettiğin anda siktiri çekip ver paketi diyip ayrıladabilirdin. Unutma ki şartlar gereği betalarla da iyi anlaşman gereken durumlar meydana gelebilir. Sana tahminimi söyleyeyim. Kapanmak üzere gittiğin için adam tam rahat kafayla evine gidecekken "hay aq nereden çıktı bu saatte mi gelinir" kafasına bürünerek sana karşı istemsizce kinlendi (yırtması ve sonra türlü türlü vızıklaması bunu gösteriyor) Senin bunu okuyup "abicim biraz geç gelmiş bulundum biliyorum ama bu paket çok önemli, askerdeki arkadaşıma ulaşması gerekiyor. Biliyorum senin de mesain 5'te bitiyor sana ekstra yük olmak istemezdim ama mecbur kaldım" tarzında empatiyle yaklaşsaydın tavrı sana daha olumlu olabilirdi. Genelde çalışanların olayı mesai bitse de eve gitsem bir an öncedir. Senin de olayın paketi bir an önce yollayıp işini halletmek ama burada durup bir düşün adam senin işini neden görmek istesin? Ekstra para mı alacak senden? Bak Allah korkusu bile yokmuş adamın, çok net akılsız herif bu. Fakat insanlar anlaşıldığını hissettiğinde, fıtrata uygun yaklaşıldığında daha farklı davranabiliyorlar aklında bulunsun.

[mention]hellsbells[/mention] : O nüansı belirtmemişim, eyvallah değinmen güzel olmuş. İnsan seçimlerle betalığa battıkça artık yaptığı seçimler özgürlükten bağımsız olarak iblise kölelik olmaya başladığı için aslında ortada bir özgürlük yoktur. Burada beta, betalık yapabilir; onun seçimleri sonucu beta olması ve sana karşı betalık sergilemesi senden bağımsız bir olay demem gerekirdi. Zorunlu çevre ise apayrı bir olay, orada biri seni ezmeye çalıştığı an iş işten geçmeden dişini göstereceksin. Gerçi öğretide derinleşmişsen, bunu çeşitli dövüş sanatlarıyla/sporla da desteklediysen, yaydığın enerji (alfa çekimi) onları belli bir seviyede otomatik olarak tutuyor.
Kullanıcı avatarı
aPeopleArmy
Sürgün
Mesajlar: 162
Kayıt: 27 Mar 2018, 14:18

#8

Okunmamış mesaj

Bold yazdı: 14 Şub 2019, 12:29 @aPeopleArmy : Hangi durumda ve nasıl iyi davranıyorsun yine nüans var burada. Eğer paket önemliyse ve 1 gün önce eline ulaşması çok şeyi değiştirecekse katlanırsın orada işini halledene kadar. Sanıyorum ki öyle değil çünkü geç gitmişsin ve multivitamin hayati öneme sahip bir şey değil sonuçta. Hani burada adamın işi yapmayacağını hissettiğin anda siktiri çekip ver paketi diyip ayrıladabilirdin. Unutma ki şartlar gereği betalarla da iyi anlaşman gereken durumlar meydana gelebilir. Sana tahminimi söyleyeyim. Kapanmak üzere gittiğin için adam tam rahat kafayla evine gidecekken "hay aq nereden çıktı bu saatte mi gelinir" kafasına bürünerek sana karşı istemsizce kinlendi (yırtması ve sonra türlü türlü vızıklaması bunu gösteriyor) Senin bunu okuyup "abicim biraz geç gelmiş bulundum biliyorum ama bu paket çok önemli, askerdeki arkadaşıma ulaşması gerekiyor. Biliyorum senin de mesain 5'te bitiyor sana ekstra yük olmak istemezdim ama mecbur kaldım" tarzında empatiyle yaklaşsaydın tavrı sana daha olumlu olabilirdi. Genelde çalışanların olayı mesai bitse de eve gitsem bir an öncedir. Senin de olayın paketi bir an önce yollayıp işini halletmek ama burada durup bir düşün adam senin işini neden görmek istesin? Ekstra para mı alacak senden? Bak Allah korkusu bile yokmuş adamın, çok net akılsız herif bu. Fakat insanlar anlaşıldığını hissettiğinde, fıtrata uygun yaklaşıldığında daha farklı davranabiliyorlar aklında bulunsun.
Knk tam da üstüne bastın, olayın içinde olmayıpta olayı bu kadar iyi anlamanı tebrik ederim.
Almam gereken dersi aldım, yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık