Sleep Cycle Alarm Clock uygulaması

''Enstrümantal ve mekanik bilim, en asil ve, daha da ötesi, en kullanışlı olandır.''
-Leonardo da Vinci

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Oken
1. Nesil
Mesajlar: 15
Kayıt: 08 Şub 2018, 14:37

#1

Okunmamış mesaj

Uygulamanın temel mantığı hepimizin telefonlarında olan klasik alarmla aynı. Fakat Sleep Cycle'ın farkı, siz uyurken komodininize koymuş olduğunuz telefonun mikrofonu aracılığıyla sizin uyku derinliğinizi ölçmesi ve uyku kalitenizi size istatiksel olarak göstermesi. Sabah uyanmak istediğiniz yarım saatlik dilimi seçiyorsunuz -dilerseniz bu dilimi kısaltabilir veya klasik alarm şeklinde sabitleyebilirsiniz- ve uygulama, belirlediğiniz dilim içerisinde uykunuzun en ince olduğu, yani en hafif olduğu noktada alarmı çalıyor. Böylece daha dinç ve daha istekli bir şekilde uyanmanızı sağlıyor.
Deneyimlerime gelecek olursak, benim gibi geç yatmayı seven fakat genellikle de erken kalkması gereken ve yataktan çıkmayı pek de sevmeyen birisinin işine çok yaradı. Her ne kadar bir süredir kullanmıyor olsam da uzunca bir süredir kullanan arkadaşlarım gerçekten de çok memnunlar. Yalnız uygulama yatakta birden fazla kişi olduğunda işlevini yitiriyor. Doğal olarak birden fazla kişinin hareketini algılayacak böylece sizi asıl uyandırması gereken zamanda uyandıramayacak.

Uygulama App Store ve Google Play'de ücretsiz olarak mevcut. Herkese kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#2

Okunmamış mesaj

Uygulamayı bu entryden sonra kullanmaya başladım neredeyse 1 yıl oldu ve inanılmaz faydalı beyler, diğer alarm uygulamaları da garip/yüksek şiddette sesler çıkararak veya farklı mekanizmalarla istediğiniz saatte sizi uyandırabilir ama okanokan1'in de dediği gibi bu uygulamanın özelliği sizi daha dinç kaldırması ki eğer gece kalkıp okuma yapıyorsanız kalktığınızda yorgun hissetmemeniz açısından önemli. Ha gider de "3-4 saat uyuyayım beni süper dinç kaldırsın" derseniz istikrarlı bir şekilde bunu beklemeyin ama 6-7 saat uyuyanlar için çok faydalı, okanokan1'e kap şukunu panpa diyerek nick6 günlerini yadediyorum.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık