Alfayı analiz et

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Mitch
1. Nesil
Mesajlar: 81
Kayıt: 18 Mar 2018, 19:23

#1

Okunmamış mesaj

Alfa hakkında analizler

Karakter tahminleri:
İnsanların gözündeki imajı -sessiz, havalı, artist, dengesiz- yapılabilecek ithamları umursamaz gerçek dışı olduğunu bilir, umursamazdır birşeyi elde etmek için ıkınmaz, kendisini ispatlamak zorunda değildir alfasını serbest bırakır ve halleder, çoğunlukla dalga geçer veya sallamaz, fakat bir suçlama iftira durumu varsa ayrı bir şeydir savunma durumuna geçer hakkını sakin heyecana kapılmadan savunur bu sırada onu korkması suçlu hissetmesi için etkilemeye çalışmalarını tebessüm ederek sessizce dinliyordur. Müthiş iletişim becerilerine ve beden diline sahiptir, az ve öz konuşur hatta o kadar öz konuşur ki koca kalabalık susup kulağını oraya verir, bir gün herkesle tek tek kontak kurarken ertesi gün sadece selam verip hiç ilgilenmeyebilir, Rahattır kendisinden sorumluluğunda olmayan bir mevzu için hesap sorulmasına izin vermez. Basit manipülasyon oyunlarına kanıp kendisini sorulamaz, bildiklerinden şüpheye düşmez. Kendisine güvenir o an bir belirsizlik varsa gerginliği üstlenir diğer insanlara güven verir çoğu kendine güvensiz insan gibi bir adım geri adım atma gereği hissetmez. Betaları insanları tanır onları yönetmesini bilir çünkü insanlarda kendilerine liderlik edecek birisini aradıkları için kendiliğinden ortamın liderliği üstlenir karmaşıklık olduğunda düzenleyicidir, çıkan problemleri çözücüdür, bu özelliğinden dolayı idari işler ona verilmelidir, bir çok meslekte işte onu öne çıkaracak bir şeydir, insanlar ona güvenir.
Betaların çıkara menfaate dayanan ittifakına girmez, karşı tarafın kabullenmeyeceği bir şeyi kendi zararına ise sonucunu düşünmeden reddeder varsın giderek yalnızlaşsın sorun daima karşı tarafındır. Yapmayacağı şeyin sözünü verip onursuzluk etmez. Mükemmeliyetçidir bir işi yapmış olmak için yapıp kendini kandırmaz, kendisini verip son tüpü harcayana kadar en iyi şekilde yapar, çünkü ancak bu şekilde buna değecektir ve hayattan zevk alabilecektir. İnsanlarla arasında otomatik bir mesafe vardır bu onları çizgilerinde tutar, zekidir çok iyi espri yapar çevresindeki kimse ne olduğunu anlamaz. Gizemlidir kendisi hakkında bilgi vermez ilişkide baskın taraftır. Kaybedecek üzülecek hiçbirşeyi yoktur, Ben mükemmelim orospu çocukları siz kaybediyorsunuz anlayışını özümsemiştir.

Yaşadığı hayat:
Herkes gibi spor yapar, insanlarla iletişim kurar, oyun oynar film izler fakat hayata baktığı göz diğerlerinden bambaşkadır bazen evde durur çalışır, bazen bir günü eğlenceye verir dişilerle flört eder, eğlence olsun diye betalarla kapışır, seyahat eder yeni insanlar tanıyıp farklı karakter görmek ufkunu genişletebilir. Yalnızlık yalanına kanmaz tek başınalığı seçmiştir eğlenmek için arkadaşa gerek duymaz mutlu olmak için kız arkadaşa ihtiyaç duymaz onu tcma yapan bunlar değil sadece kendisidir, oyun oynarken bile fayda güder aklı o sıra otomatik toplamaya ayarlıdır yani sürekli kendisini eğitir eğleneceğim diye bundan geri kalmaz kendi kendine testlerle öğrenmeye, ve diğerlerine öğretmeye çalışır, bunu ortalama insanlarla sürekli yapamayacağından yapsa da eksiklik hissedeceğinden temiz iyi niyetli ve çalışkan olanlar ile birleşip kardeşliği kurmuş gerçek ailesini bulmuştur. bir altın dişisi olabilir ondan aşağısı aşağısı onu kesmez omegalarla flörtten ileriye geçmez.

Sevgilisi:
Kusursuza yakın güzellikte bir yüze temiz fizyonomiye sahip bir dişi, kumral olabilir diğer dişiler gibi makyajsız bir hiç değildir doğal güzelliğine güvenir, pantolondan çok Rus kızlarının giydiği abartısız güzel kıyafetler giyiniyordur. Çoğu Türk kızı gibi erkeklerden kendisini mutlu ve memnun etmesini beklemez, tahammül edilebilir tek dişidir bununla hayatlarını birleştirebilir, anaçtır sevgilisini her koşulda destekler vasıflıdır bir alanda uzmanlaşmıştır, çalışıyordur kendi ayaklarının üzerinde durur aciz kalmaz, egosuzdur ve diğer kızlardan özgüven olarak öndedir.

Dişilere nasıl davranır:
Beta dişisiyle enerjisini harcamaz, omegaya yakın dişilerle flört edebilir iki ileri bir geri taktiğini içselleştirmiştir bununla onların kafasını allak bullak eder, bunu aklına getirip düşünmesine gerek olmadan, kendiliğinden karakterinin parçasıymış gibi uygular abartmadan dalga geçer, o an aklından ne geçiyorsa dişiye söyler, aman ne der deyip alacağı tepkiyi düşünerek içine asla gömmez. Dişilerin masumiyet testine kanmaz kestikleri tüm rollerin farkındadır kendisini manipüle edip istediklerini yapmalarına kullanılmasına müsade etmez, bazen dişiye yaptığı testin ne amaçla niçin yaptığını anlatmıştır, diğer amsalaklar gibi hemen gördüğü güzel ilk kıza "aaağ" diyerek dibine düşmez. Kendilerinin bile o bilmediği özgüven sorunlarını bamtelleri sırlarını bilir hepsinin kilidini tek bir anahtarla açabilir.

Erkeklere nasıl davranır:
Betaları iplemez çünkü kendisini kıskandıkları sürekli aşağı çekmek yeteneklerini törpületmek işlevsiz hale getirmek istediklerini buluyordur. Betaların ona yönelttiği saçma ithamları ıkıntıları kaale almaz, onların göz korkutmak için yaptıkları şeylere karşı en ufak bir tedirginlik hissetmez aksine bu davranışta bulunanların en güvensiz kişiler olduğunu bilir.
İstisnasız herkes bir alfayı ya da kendisinden daha iyi birisini etrafında istemez ancak saygı duymaz ve saldırmaya kalkarlarsa alfa onları sindirir ve kendisine saygı duydurur. Kendisini hemen ele vermez insanların sokuk oyunlarına teslim olmaz mesafeyi korur, yalnızlıktan korkmaz çünkü tek başına olduğunu bilir, aşırı samimi olup enseye şaplak göte parmak durumu olamaz genelde ciddi takılır en komik espriye, olaya gülerken bile kalkanını indirmez. Biri güzel bir iş yaptığında hop diye övmez iltifat etmez bundan dolayı kendini beğenmiş egolu ithamına maruz kalabilir, siklemez. Kankiii, başkaan diyen yılışık tiplere prim vermez sözlü sözsüz bunu reddeder. Göte göt demesini bilir samimi olduğu biri yapıyorsa ona özel pohpohlamaz, gözardı etmez yaptığın götlük der kendisine ihanet etmez. Beta dişilerine yaptığı gibi beta erkeklerine de ne olduğunu anlam veremediği davranışlarda komutlarda bulunup boyun eğdirir. Zorunlu ortamlar dışında betalarla muhattap olmaz yalnız o zorunluluğu fırsat bilip götlüğe yeltenen betaya ağzının payını verir. Kim olursa olsun betalarla da iyi ilişki kurmaya çalışır beta saldırmadan o saldırmaz ancak tahrik ederek içindeki betalığı göstermesini sağlayabilir, betayı tahrik edecek en iyi yöntem hiçbişey yapmak değildir, iyi yaşamaktır siklememektir zaten onlar mahalle karılığını belli edecektir. Erkeklere ve dışarıya karşı serttir.

Kendisine neden güveniyor:
İnsanların davranışlarını avcunun içi gibi biliyor, hayatta derinleşmiş, kendisine güvenmemesi için bir sebebi yok. Çözüm üretebiliyor, zeki. İstediğini elde edebilmesi için gerekli donanıma yeteneğe sahiptir neden güvenmesin ki? Kaybedecek bir şeyi yok, Spor yapıyor ve kuvvetli, bedenine güveniyor.

Kendisine güvenmese ne olurdu:
Omega olur bu yazı dizisini yazamazdı, potansiyelini işleyemez, daha fazla gelişemezdi olan yeteneklerinide betalar dişiler törpüler, giderek alfasından uzaklaşırdı, dişiler ondan bu kadar çok etkilenmezdi mesela. Alfayı çalıştıran en önemli parçalardan biridir özgüven ve kendine güven, diğerine akıl diyebilirim biri azalırsa alfasından uzaklaşır akılsız alfa olmaz. En fazla ikinci planda kalır lider olamaz, omuzla yere indirirlerdi. Mesela ortamda alfa yok insanlar lider bekler fakat kendisine güven olmadığı için alfanın yerine iki kişi kendisini öne atar bir şeyler yapmaya çalışırdı, insanlar alfaya bakıp bunda birşey var ama çalışmıyor diye içlerinden geçirirlerdi. Bir işte çok becerisi olsa bile istemsizce kendisini kısıtlardı, kendisini pazarlaması gerekirken istediği ligin altında bir yerde oynar çalışırdı.

Hangi konularda benden üstün:
Bu başlığı yazması ve hayatı insanları sistematik olarak keşfetmesi ve aktarması. Sosyal beceri olarak genelde her alanda benden üstün olmasına rağmen en açık ara fark attığı konu beta sikmesi olabilir. Dişilerle arası çok iyi, espiri yapmak konusunda benden kat kat üstün. Kendisini ifade edebilme, karşısındaki herhangi birini analiz etme davranışlarının sebebini bilmek konusunda üstün. İletişim konusunda benim bir kaç kelimeyle ifade edebileceğim şeyleri o rahatça tanımlayıp duraksamadan anlatıp ayrıntılarına giriyor, bu sebeple diline kültürüne hakim birisi, her konu/alan hakkında fikri vardır. İnsanları cidden umursamıyor art niyetli yapılanı neyse bilmeden yapılan saldırıyı, edilen sözü kafaya takmıyor ve kendisini üzmüyor. Boş beleş şeylere -dışarıyı nasıl etkilediğine bakmaksızın- tahammül etmek zorunda değil, sırf karşı taraf bozulmasın diye komik olmayan bir espriye gülüp özsaygını düşürmez. İçinden geleni baskılamadan dışarı vurur menfaat/çıkar için rol yapmaz bu alfasına çok zarar verirdi. Saflığı sebebiyle malzeme insanlara olmaz.

İnsanlardan hangi konularda üstün:
imaj çabası yoktur insanlar benim hakkımda şöyle düşünsün böyle desinler diye kasmaz, herkes gibi bir sürüye ait halde hareket edilmesi gerektiğini düşünmez konfor alanı yoktur her yerde rahattır karakterini bastırmaz.
Herkesin kayıtsız kaldım konuya o soğukkanlılığı ile müdahale eder. insanlar gibi şu kesin şöyledir, bu böyledir gibi tahmin ve zanlarla olaylara yaklaşmaz, bu durumda kesin kanıtlar arayana kadar kayıtsız kalır. Birilerinin dolduruşu ile gaza gelip hareket etmez, insanların aksine umut kırıcı, yıkıcı değildir bir iş yapmak isteyene umut verir kendine güvenmesini öğütler. Biri tavsiye istemeden kimseye tavsiye vermez çok bilmişlik etmez, çözümü bilse dahi herkesi ilgilendiren bir konu olmadıkça ondan yardım istenmedikçe bunu siklemez. Suçu sürekli dışarıya atıp kendisini rahatlatmaz nerede yanlış yapıyorum der çözümü dışarıda değil özünde arar. İnsanlar gibi hayalleri için bir şey yapmayıp sadece bu hayali gerçekleştirme umutlarıyla yetinip mutlu olmaz, gücü yettiğince ufak ufak adım atarak hayalini gerçekleştirmeye gider buna layık olduğunu gösterir. Kendi değerini karı kızda insanların ona gösterdiği etiketlerde güzel sözlerde aramaz bu yüzden yenilmez bir hale gelmiştir kendisini bunları bulamadığında sorgulamaz çamur atanlara, kıskananlara bokunuzda boğulun der ve arkasına yaslanır, özür dilemeyi zayıflık olarak görmez gerektiğinde diler. Kendisi hakkında yapılan zanları aman aman kontrol etmeye felan çalışmaz bu konuda insanlara göre freni salmıştır. Rezil olmak gibi şeylerin toplum ıkıntıları olduğunu bilir, "Lan millet deli sanacak amg" yapmaz, kendisiyle özsaygını kaybetmeden dalga geçebilir. İnsanların gibi ilkel davranışlarla üstünlük kurmaya çalışmaz bu kullanacağı en son şeydir, onları mental olarak alt eder.

Hangi özellikleri onu etkileyici farklı kılıyor:
Alfa çekimidir temelde, insanların elde etmek için can attığı hayal kurduğu ünlü, popüler olmak, ortamın lideri, aranan adamı ilgi odağı olmak gibi bir amacı yoktur bunlar kendiliğinden gelen bir şey olsa da umrunda değildir. Çözülemez olması sürekli karakterini değiştirip aynı kalmaması, hayatın bu kadar farkında olması.
Kullanıcı avatarı
Mitch
1. Nesil
Mesajlar: 81
Kayıt: 18 Mar 2018, 19:23

#2

Okunmamış mesaj

şu ana kadar yaptığım hiçbir alfa analizinden hoşlanmadım çünkü ota boka ayrıntıya bilinçli şekilde yüklenerek ayrıntılara yüklenmişim bir süre sonra yeni alfa analizimi yine buraya gireceğim öncekiler uzun yazmış olmak içindi ve işlevi azdı bu sefer az ve öz yazacağım ve peşinden doğru düzgün yapmadığım diğer saha görevlerini yerine getireceğim
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık