Bonzai İçen Gencin Kafasına Çay Dökmek

''Yeni elektronik dayanışma, dünyayı, global bir köy imajı altında yeniden yaratıyor.'' -Marshall McLuhan

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#1

Okunmamış mesaj

https://eksisozluk.com/bonzai-icen-genc ... k--6198941

Beyler videoya ve aşağıda yazılanlara -ilerideki sayfalarda inşallah onu döken de uyuşturucuya alışır diyen hastalar da var- bakın. Olayın aslına gelirsek youtube videosunun açıklamasında şu yazıyor "O anlarda çevreden geçen kimi vatandaşlar gencin yüzüne su dökerek ayıltmaya çalışırken...". Zaten orada çocuğun kafasına dökülen şey çay da değil su, tam su dökülürken sıcaklığından dolayı buhar çıkmış gibi görülüyor ancak işin aslı öyle değil, sağdaki emminin ağzında sigara var ve tam su dökülürken ağzındaki sigarayı eliyle alıp çekim alanına doğru üflüyor; videoyu yavaşlatınca dumanın da yukarıdan aşağı üflendiğini anlıyorsunuz zaten. Allah'tan suyu dökenin yüzü felan görünmüyor durduk yere linç yiyebilirdi bu hastalar yüzünden.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#2

Okunmamış mesaj

Bence aşağıdaki yorumlarda sıvıyı döken şahısa lanet okuyanlar normal karşılanabilir. Çünkü yapılan saldırılar bir yanlış anlaşılmadan ibaret ve bunun sebebi dikkatsizlik. Hastalık değil. Herhangi bir şekilde bir nüansı alıp menfaati doğrultusunda çarpıtma, hastalığı yaftalama gibi bir durumdan ziyade basit bir dikkatsizlik sonucu executiona giden insanlar var ki videoya da bakarsak gerçekten onun sigara dumanı olduğunu farketmek çok zor. Belki milyonda bir gerçekleşecek olaylar üst üste geliyor. Dayının sigarayı su ile eş zamanlı üflemesi, üzerine birde genconun inlemesi filan.
Oradaki ekşiciler hasta değildir demiyorum muhtemelen orada dayıya sövenlerin hepsi hastalıklı betalardan oluşuyor. Fakat sadece bu durumu incelersek sıvıyı döken şahısa küfretmek mazur karşılanabilir naçizane görüşüm.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#3

Okunmamış mesaj

Birde Yazdıklarım video altındaki açıklamayı okumayanlar için geçerlidir.
O açıklamayı okuduktan sonra iş dikkatsizlikten çıkar.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#4

Okunmamış mesaj

Kanka yanlışım varsa lütfen düzelt sanki kendin de aradaki farkı anlayamadığın için biraz savunmaya geçmişsin gibi geldi. Ben o anlık dikkatsizlik olmasını değil, hem olayın aslına dikkat edilmeyip hem de üstüne linç edilmesini eleştirdim.

Konuya gelince zaten bu yanlış anlaşılma dediğin ve linç etme durumları, kişi olayı değerlendirirken hastalıklar tarafından kişinin aklının örtülmesi sonucu oluyor. Yani daha videoyu bile açmadan sadece başlığı okuyarak olaya önyargıyla bakmaya başlamışsan, iğrenç hayatından dolayı içinde biriken öfkeyi başkalarını linç ederek atmaya çalışıyorsan hastalıkların vardır. Yani niye executiona gidiyor? Niye nefretini kusuyor? Problem sadece dikkatsizlik olsaydı düzgünce adamın hatalı olduğunu felan yazar işine gücüne bakarlardı. Ayrıca ortada bir haber varsa hem haberin içeriğini okumalı hem içeriğin videosunu izlemelisin -ha hiç okumadan da açılan başlığın yanlış olduğunu anlayabilirsin birisi birisinin kafasına kaynar bir şey dökecek olsa elini suyun döküldüğü yere koymaz mesela-. Ha gerçekten o an dikkatsizlik olabilir mi? Elbette olabilir ama sonra yine gider işine gücüne bakar, birdahaki sefere de daha dikkatli olursun; olayı kişiselleştirmez, mal mal lanet okumazsın. Hatam varsa gösterirsiniz.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#5

Okunmamış mesaj

Benim üstteki yorumum biraz havada kalıyor. Bunun birkaç sebebi var. Mesela adama sövenlerin hepsi mazur görülebilir tarzında yazdım yukarıda ama hepsi mazur görülemez. Burada dediğin gibi hastalığından dolayı söven insanlar vardır kendilerini belli ederler ve bunlar diğer konularda da böyle zan üretiyor lince kalkışıyorlardır. Birde akıl sahibi olan dikkatsizliğinin eseri su döken adamı eleştiren adam vardır. Bu adam da kendini belli eder. İkisininde temelde fikirleri aynıdır. Su döken adam haksızdır ikisine görede. Fakat bunu yansıtış şekilleri farklı olur. Bu yüzden benim yorumum orada ağzından köpük saçıp lince girişenlere değil, akıl sahibi olup dikkatsizliğinin kurbanı olan ve bunun sonucu su döken dayıyı eleştirenlere. Bunu en başta belirtmem gerekirdi.

Savunmaya geçme gibi bir durum yok kanka. Evet bende en başta fark edemeyenlerdendim ama üstteki yazıyı yazma motivasyonum bu değil. Eğer en başta fark edenlerden olsaydım da böyle bir entry yazardım muhtemelen.
Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#6

Okunmamış mesaj

[mention]belikebond[/mention]

Kanka şöyle açıklamaya çalışayım, sen benim @1'de yazdığım şeyi üzerine alındığından dolayı kendi durumundan yola çıkarak oradakileri de koruma altına almaya çalışıyorsun yani kendi yaptığının mazur görülebilir olduğunu düşündüğünden "yok ama şöyle oldu, şunu farketmesi zordu, bunu farkedemeyene hastalıklı diyemeyiz, şunları yapanı mazur görebiliriz" şeklinde yani içten içe "hayır ben hastalıklı değilim, aklım çalışıyor ama o anlık farkedemedim bu nedenle yaptığım eleştiriler/ettiğim küfürler vs mazur görülebilir, bende bir sıkıntı yok sadece ufak bir dikkatsizlik yapmışım abartılmaması gerek" diyorsun çünkü insan olayları hep kendi penceresinden değerlendirir -mesela @3'te yazdığın şey aslında senin video açıklamasını farketmediğini ifşa ediyor çünkü parametreleri kendi durumuna göre belirliyorsun-. Öyle yani elimden geldiğince açıklamaya çalıştım ama bu çok da sözle anlatılacak bir şey değil sanırım -anlamayan birine anlatmaktan bahsediyorum yoksa anlayacak olan zaten anlar- neyse.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#7

Okunmamış mesaj

  Haklısın kendi parametrelerime göre bir değerlendirme var fakat şunu söyleyebilirim ki yazdıklarımın hepsi işte bende ilk başta sövdüm o yüzden diğer sövenleri savunayım inancını taşımıyor. Bunu takdir edersin ki ben daha iyi bilirim yazan kişi olduğum için. Ben ilk attığım entry yazarken de yazdıklarımın kendi durumumdan dolayı oradaki insanları savunma ihtiyacı olmaması gerektiğini, duruma objektif bakılması gerektiğini, bu yazıyı bu amaçla yazıyorsam silmem gerektiğini düşünerek yazdım. Kendimin nasıl hareket edeceğini biliyorum, eğer ben senin gibi işin doğrusunu farkedenlerden olsaydım yine de o üstteki iki entryi girmiş olacaktım bunu yürekten söylüyorum. Sağol uyarıların için.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık