Yaftalama Örneği:C.Şengör-Aykırı Sorular

"Bilimdeki her büyük ilerleyiş, hayal gücünün yeni bir atağından ileri gelir." -John Dewey

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
musluman bir genc
1. Nesil
Mesajlar: 14
Kayıt: 19 Mar 2018, 20:38

#1

Okunmamış mesaj



1.15-1.20 arasi;
Salak demeyelim hocam :D.

Bunu hegelin görüşlerini savunduğu için de söylüyor olabilir ama sırf hegelin adı var diye yani etiketçilik ile söylüyorsa bu adam yanlış. Hakikati ne etiket ne de arkasindaki kuru kalablik belirler. Ayrica hegelin görüşlerini savunuyorsa da ve yanlış ise yanliş yanliştir. Bunu diyenin hegel veya baska biri olmasina gerek yok. Bi önemi yok.
Burada diyalektik ya da determinizm hakkinda konuşmadim, biliyorsunuz zaten.

3.07
Siz bayaa kapitalist konusuyorsunuz.

Bu gibi bir şeyleri dile getirince bazi ithamlar direkt yapistiriliyor zaten. Bunu her yerde görebilirsiniz. İnsanlarin öldüğünü, Çindeki yanlis tarim politikalarini falan elestirmek icin illa kapitalist olmaya gerek yok. Sizin karşıt görüşünüz kapitalizm diye ve size katilmadigimizda kapitalist olacağiz diye bir sey de yok. Belki kapitalizm de sizinki kadar boktan bir şey ve doğru olan için bir anlam ifade etmiyor.
Mesela Atatürk zamaninda bi Amerikan mandasi isteyenler var bir de İngiliz mandasi isteyenler. Amerikan mandasini hatali bulanlar diyor ki e bu Amerikan mandasi hatali, istemiyorum. O zaman ne yapayim. En iyisi İngiliz mandasi. İngiliz mandasini destekliyor. Oysa ikiside ayni bokun laciverti. Ve aci olan, iki tarafi da bok olan bi değneğin hangi taraftaki sapindan tutalim diye insanlar birbirlerini yiyor. Akilsizlar oyalansin dursun.
Atatürk ne yapiyor, cikarip masaya vurmak suretiyle hepinizin ag ben niye illa birine kendimi satiyorum diyerek mücadelesini veriyor.
Yani A boktansa illa B olacağım diye bir kaide yok. Zira B de boktan çıkabilir.

Bir de şu videonun başlığını eleştirmek istiyorum. Bu tarz bi başlık daha çok fanatik kesime hitap ediyor. Ooo bakın nasıl hoplattı marksistleri diyen eleman kafası büyük ihtimalle. A'nın karşıtı B'lerin kafası. Bu fanatik kesim için olay hakikati bulmak değil nasıl siktim havalarına girip üstünlük taslamak olduğu için bu tarz şeyleri de iyi kullanırlar.
Bir de Celal Şengör'e bi sempati besler şimdi bu insanlar. Niye? Menfaatleri doğrultusunda bir çıkış yaptı. Beyinlerinde iyi olarak nitelendirecekler Celal babayı. Ama ertesi gün kendileri hakkında da bi eleştiri getirse çıkarttıkları yerden geri indirmeyi ve kin gütmeyi de bilirler. Bütün menfaat gitti. İşte, bir şeyleri akıl ile değerlendirmeyip menfaatleri ile güdülen insanlardır bu fanatik insanlar. Amaçları hakikati kovalamak değil kendi görüşlerine uygun olmayanlara saldırmaktır. Eminim bunu yaparken çok iyi hissedecektır.
Hatta sırf kendini iyi hissetmek için ateistlere vs islami savunan bir eleman vardı. Ama amacı islam hakikatini dile getirmenin yaninda rahatlamayi da sağlamaktı. Kılıfı da hazir. Dilim sivridir, dilim keskindir vs. . Hayir, bu dilin sivri veya keskin olmasindan değil. Bu, islami alip kendini rahatlatma araci olarak kullanmandan. Hakikati, hakikati dile getirmek için kullanmak değilde hakikati kendi heveslerin için bir araç olarak kullanmak. Bazen olay hakikat bile olsa insan çok boktan şeylere soyunuyor.

Gözümden kaçan bir yer varsa belirtiniz lütfen.
Kullanıcı avatarı
aurorα
1. Nesil
Mesajlar: 46
Kayıt: 19 Mar 2018, 19:16

#2

Okunmamış mesaj

Enver Aysever etikete oynuyor değil mi? Celal Şengör çok ortamı hazırlıyor. Önce Marx'ın kafası çalışmıyor, sonra Hegel salaktırı arka arkaya söylüyor. Hiç ortamı ısıtmadan falan. Onda zaten hafif otizme benzer bir hastalık varmış insan ilişkileri konusunda garip davranabiliyor. O öyle konuşunca gelecek linci hissettim resmen. Enver Aysever de bekleneni yapıp a aaa Hegel de mi salak siz de tüm bilinen adamlara sallıyorsunuz saçmalamayın canım kartını kullanıyor Celal Hoca arka arkaya direkt söyleyince.
Kullanıcı avatarı
musluman bir genc
1. Nesil
Mesajlar: 14
Kayıt: 19 Mar 2018, 20:38

#3

Okunmamış mesaj

yanlışlık oldu mk
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık