Kişisel bakım ve stil

"Fethettiğimiz şey dağ değil, ancak kendimiziz." -Edmund Hillary

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
hoca dehanni
Silik
Mesajlar: 250
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:28

#11

Okunmamış mesaj

Kanka yaşın biraz küçük sanırsam -hakaret için söylemiyorum elbette-, söylenenlere de alınıyorsun belli ki. Bunlar senin ve başkalarının iyiliği için söyleniyor trip atma gözünü seveyim. Enerjini yanlış yere harcıyorsun. Tabi kendini en iyi sen bilirsin -kendini kandırma ihtimalin de var tabiki-
diyelim motivasyonların doğru yine de olayları açıklarken, kaynak gösterirken tek kanaldan giriyorsun, nüanslarını belirtmiyorsun bu nedenle yaptığın hatalı. Ben söylediklerinle yaptıklarının tutarlı olmadığını görüyorum.
Ya söylediğin gibi davran ya da davrandığın şekilde söyle.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#12

Okunmamış mesaj

[mention]belikebond[/mention] : Çok fazla pua kaynağı paylaştığın için insanlar seni doğal olarak uyarma gereği duydu. Verdiğin ürünlerin yanında bir de yanlış anlaşılmayı engelleyecek açıklamaların olmayınca olaylar bu raddeye geldi.
Başlıkta karı-kız meseleleri geçiyor fakat pek detay yok, zaten pek gerek de yok. Bu tür pua taklitlerine fazla takılırsan sadece kendi yeteneklerini baltalarsın ve doğallığın gider. İşte zaten bu yüzden pek detay yok, çünkü kendi özüne kavuşman vurgulanıyor.
Yeri gelir pua'dan da faydalanırsın mesela başlıktaki kevaşe testleri ve pua dilindeki shit-test denilen şey bildiğim kadarıyla aynı mevzu. Ama bu mevzulara girilmesinin tek nedeni dişilerin ne olduğunu kendi gözlerinle görmen, anlaman ve hayatını da ona göre şekillendirmen. Bu raddede tutup karı-kız meselelerine gereğinden fazla önem verirsen kendine büyük kötülük edersin. Sahaya da çıkarsın, sosyal hayatında da flörtlerin olur fakat bunlar dediğim gibi belli bir amaca yönelik olur.
Şimdi herkesin serpilme ve olayları fark etme süresi de farklı. Biri buraya gelip yanlış bir şey yaptığında uyarılıyor fakat tebliğ mevzusu hakikaten çok zor bir iş. Tcma'nın o kadar şeyin farkında olmasına rağmen karı -kız, ferrari, altın vuruş gibi uçuk olaylarla işe girişmesindeki analitik zekayı düşün. Heh işte o bizde yok, en fazla seni uyarıyorum felan diyoruz karşıdaki de alınabiliyor. İnsanın fıtratında zaten bu var, bir şeyi kendin düşünmediğin sürece o düşünceyi kabul etmiyorsun. Nlp ve telkinsel eğitimin başlıkta olmasının ana sebebi buydu. Tcma zaten nlp olmadan insanları tam anlamıyla değiştiremeyeceğini biliyordu.
Fakat bu iş çok fazla aklını kullanmayı ve sonuna kadar sorgulamayı gerektiriyor. Kararlar tabi ki sana ait kanka, fakat bu kadar kişiden uyarı yediğinde alınmadan bir oturup düşünürsen yine karlı sen çıkarsın.
olumcul deney

#13

Okunmamış mesaj

Ya ortamına göre değişir bu. Ben genel olarak Postal Bot, Siyah; Tişört ve Keten Pantolon giymeyi tercih ederim, Aksesuarlardan da Saatten başka birşey giymem..

[mention]hoca dehanni[/mention]
Puavari kaynakları acilen bırakman gerek. Puavari kaynaklar sadece sizin alfanızı tehdit etmez... Pua taktiklerine maruz kalan çıraklarda sosyal parkinson ve ağır karakter karmaşası görülme oranı diğer çıraklara oranla 1.5-2 kat yüksektir. Çırakların yanında pua taktikleri konuşulmasına asla izin vermeyin.
Bu dediğine kesinlikle ve kesinlikle, %1000000000000000 katılıyorum.. Ayrıca TCMA'nın da kendisi Harun D.'den iyi şeyler bahsetmişti; "Puavari kaynakları acilen bırakman gerek" demişsin de farklı bir anlama gelebilir..

"Pua taktiklerine maruz kalan çıraklarda sosyal parkinson ve ağır karakter karmaşası görülme oranı diğer çıraklara oranla 1.5-2 kat yüksektir." Bunu bizzat yaşadım. Hala bu modda da olabilir miyim bilmiyorum ama kurtulmayı çözemedim..
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#14

Okunmamış mesaj

Evet bu konulara biraz fazla üstünde durduğuma, gereksiz ayrıntıya fazla girdiğimi farkettim. Sosyal hayatımda da farkettim gereksiz konuların fazla üstünde durduğumu gereksiz derken yani olayı sol ön beyine taşıyabilecek fazla analitik olanlardan bahsediyorum daha fazla akışına bırakmaya çalışacağım. Yorumları dikkate almaya çalışıyorum. Başlığa gelirsek açıklamam gereken daha çok detay vardı, onları da ilk entryi okuyan arkadaşlar diğer yorumları da okursa eğer nelerden sakınmaları gerektiğini anlayacaklarını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#15

Okunmamış mesaj

belikebond yazdı: 05 Ara 2018, 00:48 "şu dişi bana şunu dedi bu testi aşamadım ne yapmam gerek" tarzı motivasyonun amacı kendini beğendirmeye, etkilemeye çalışmaktır, onaya ihtiyacı olup her şeye kafayı takmaktır. Verdiğim kaynaklarda ise birkaç ürün birkaç fikir yazılmış ona göre kendi kafanda oluşturup giyinmek üzere. İlk motivasyonla alakası yok. Eğer kendini beğendirmeye çalışan angut yanlış anlayacaksa anlasın onun sorunu. -ki bi önceki entrylerde de uyarı yapıldı-

''Puavari'' yim ben. Sokaktan kız kaldırmaya çalışıyorum her gün. Ne açıklandı bana,
sokaktan kız kaldırmayı bırakmam mı gerek ?
Üstteki entryde de belirttim, bunları yazarken herhangi bi beğendirme, kasılma, etkileme çabası taşımadığımı hala motivasyonumu pick up artistleriyle bir tutuyorsun. Her neyse, elimdeki kaynaklar buydu kanallar boş beleş olabilir ama konu hakkında iyi açıklama yapan videoları vardı ben de attım, olay bu.
Yazdığım şeylerin alakasız, savunmaya geçmiş, objektif bakmayan bi kafayla yazıldığı çok belli. -Karı gibi-
Bunun için apologies [mention]hoca dehanni[/mention]
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#16

Okunmamış mesaj

Bu başlıkta hatada diretmek, hastalığı kabul etmemek bir yana başka bir şeye parmak basmak istiyorum. Saha görevi remastered 2 başlığından itibaren bold ile olan ilişkimize bakarsanız tam bir beta ittifakı kumkileri görürsünüz. Tamamen kişisel çıkar ve kişilere olan duygusal durumdan dolayı birbirini destekleme, birbirini savunma durumu var. -benim açımdan bu böyle kendi hayatımda 1. kişi olduğum için bunu biliyorum, boldun ürünlerine baktığımda da bunu görüyorum fakat yine de kendisi daha iyi bilir o yüzden orada bi açık kapı bırakmakta fayda var diye düşünüyorum- Hakikat ortadayken boş boş laf kalabalığı yapmak var. Şu entrylere bakarsanız özellikle viewtopic.php?f=47&t=487 burada ''bold iyi niyetli beyler yhaa'' dememin altındaki neden tamamen daha önceki Remastered başlığında boldun beni savunmuş olması. Sonrasında buradaki Boldun ilk entrye bakarsanız Remastered daki tavırla hemen hemen aynı tavırı görürsünüz. Boldun bu yazıyı yazmasının altındaki sebep de keza benim buradaki entrymin savunulacak bir tarafı olduğundan filan değil, Boldun Hoca ve Sokrates ile daha önceki Remastered başlığındaki yaşadığı tartışma. -Tabi bold kendisi daha iyi bilir tekrarlıyorum ben sadece gördüğümü söylüyorum. Yanılıyorsam söyle kanki.- Oradaki boldun vızzığının bir backgroundu var mı bilmiyorum onun öncesini tam incelemedim ama olay oradan sonra Hoca ve Sokratese karşı taraf tutup onların iyi niyetlerine rağmen her entrylerine maydanoz olmaya dönüyor. ''Kısacası sen beni savun onlara karşı bende seni savunayım kanki'' kafası var çok uzatmayayım. Evrimsel kanalda sıkışan ilişkiler işte böyle oluyor demek istediğim. Hakikat ve bağlam siktir edilip duygular ve menfaatler öne çıkıyor. Akıl olmayınca insanlar böyle birbirini parmaklayıp duruyor bizim gibi. Neyse kısacası hakikatten bağımsız olarak boş boş ötmüş ve buradaki ortamı zorunlu çevremizdeki beta kankilerimizle olan ilişkimizle karıştırmışız. Ben bunu görüyorum. Daha birçok şey var baktığında da bu bunlardan bir tanesi. Öyle yani ne denilir mallık işte. Tekrardan sorry diyorum. Hakkımızda hayırlısını diliyorum.
Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#17

Okunmamış mesaj

Buradaki durum hatalının uyarılması, kötü gidişat sergileyene yapılan ikaz, doğruyu önerip yanlıştan alıkoymaktır. Salatın ikamesi anladığım kadarı ile böyle olur. Yanlışa yanlışla karşılık vermezsin veya yanlışa göz yumup da kişinin hatalı durumunu havada bırakmazsın. Bu, kişilerin aralarında menfaatin olmamasındandır. -beta ittifaklarında geçen tarzda bir menfaatten bahsediyorum yoksa menfaat var o da kurtuluş menfaati- Arada menfaat olsa burada denetim mekanizması değil pışpışlama mekanizması görürdük bunca yıl. Ürünler ortada, burada dönen olayın hangisi olduğu açık. Fakattt büyük resmi gören biri illa çıkıyor.
http://kancik.sozlukspot.com/w/i%C5%9Ft ... 9Fim-olay/
Bu şahsın bu yazıyı yazmasının tek sebebi biraz kaale alınmak. O yüzden bu girdiğim entry hatalıysa uyarınız çünkü özellikle bu insanı kuruntularıyla yalnız bırakmak burada doğru olan olabilir. Her vızzığa çürütme yapılmaz sonuç olarak. Ben de cidden platformları olması gerektiği gibi kullanmadım. Bazı şeyler kafama oturana kadar biraz da müddet vermek istemiştim kendime aslında ama dayanamadım. Yazmadan önce de kafamda bir ton düşünce vardı ''Doğru motivasyonlarla mı hareket ediyorum? Yaptığım boş iş mi? Yine alttan alta ilgi görmek mi istiyorum? '' tarzında. Niyet edip yazdım sonuç olarak. Bir şey görürseniz uyarırsınız.
Betanın sorunu aslında oradaki oluşan birbirini kollama, yanlıştan alıkoyma durumu ile ilgili. Bunları, kut sahibi/doğru yolda olan/akıl sahibi kişilerden daha çok kudurtan bir şey varsa o da yeşeren ittifak. Sapabilecekleri saptırmak da birincil vazifeleri. Başlık ilk yazıldığından beri de bayrağı birbirlerine devrederek bu vazifeyi yerine getirmeye devam ediyorlar sonuç olarak.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık