Anne törpülemesi

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

olumcul deney

#1

Okunmamış mesaj

Annenizin her durumda size hala çocukmuşsunuz gibi davranmasıdır. Bi tartışma da birisi sizin aleyhinize konuşuyorsa, hemen savunma moduna geçer sizden yana. Size söz hakkı bile vermez. Bunun eksi yanı ise konuşma bozukluğu yaşarsınız, Kendinizi savunamazsınız. Annenizi uyarsanız bile hala içgüdüsel olarak devam eder. Aile ortamında dalga konusu olsanız bile size fırsat vermeden sizi savunarak demagoji durumuna getirir. Bi kızdan etkilenseniz bile o kıza karşı sizi törpülemeye başlar. Annenizin yanında söylediğinizi düşünün(Komşu kızından etkilendim, tanışmak isterim vs.) İlla o kızın kötü yanlarını vurur size.

Çok vahim bir durumdur. Sonuçta Anne olduğu için yapacaktır bunları. Ama kötü etkilemenin farkında değildir garibanım.
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#2

Okunmamış mesaj

Bence bu daha çok aklı törpüleme oluyor. Bir örnek vereyim. Mesela hepimiz okulda düşük notlar aldığımızda annelerimizin "Ama bak komşunun çocuğu 90 almış" dediğini duymuşuzdur, yahut herkesin gittiği bir okul gezisine gitmemize izin vermedikleri zaman "El alemin çocuğu bizi ilgilendirmez" demişlerdir ehehe. Mantıklı mı? Hayır. Tutarlı mı? Hayır. Biliyorum bu basit bir örnek oldu ama en azından fikir verebilir. Senin dediklerin de sayılabilir tabi, fazla tutucu bir anneden garizma bir çocuk bekleyemezsin ehehe.
Kullanıcı avatarı
Kai
1. Nesil
Mesajlar: 58
Kayıt: 18 Mar 2018, 16:27

#3

Okunmamış mesaj

Bir de hasta olan birinin hastalığını başkasına bulaştırmaya çalışması da var. Betalarda farkedersiniz zaten onlarla uzun zaman dilimi bir aradayken -uzun derken hafta ay falan- kendinizdeki gerilemeyi ve hastalık bulaşmasını ve hastalık yamama ıkıntılarını farketmişsinizdir başlığı okuduğunuz ilk zamanlarınızda veya başlıktan önceki ortamınızda falan. Aynısı hasta anne ve çocuğu için de geçerli. Farkında olmaksızın iblis güdümüyle o hastalıkları oğluna da bulaştırıyor.
Bi de bunun haricinde eğitim çoğu sözsüz olduğu için hasta bir annenin yetiştirdiği çocuğun bulunduğu ortamla akıllı bir annenin yetiştirdiği çocuğun bulunduğu ortam,aldıkları sözsüz eğitim apayrı. Ama tabi bunun yanında annenin ne oranda hasta olduğu,babası,arkadaş ortamı,genetiği falan da etkiliyor durumu. Mesela arkadaşın dediği gibi nispeten daha temiz iyi niyetli olduğunu düşünüp farkında olmadan törpüleyen anne de olabilir,veya anne bombok baba nispeten daha temiz olduğundan çocuk daha derli toplu olabilir,veya iki taraf da bombokken şartlarla falan çocuk nispeten daha temiz de olabilir. Birçok etkenin bir araya gelmesiyle ne durumda olacağın belli oluyor.
Kendi hayatının nüanslarını en iyi sen bileceğin için annenin sana vereceği zararı falan ölçüp tartıp kuran'da da anne baba konusundaki uyarıları dikkate alarak gerekeni yaparsın.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık