Beta Reformu: Vızzıklayışlarda eskiye dönüş

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Priso
1. Nesil
Mesajlar: 46
Kayıt: 16 Mar 2018, 17:52

#1

Okunmamış mesaj

Başlığa atılan en alakasız iftiralardan biri herhalde "araq mq" iddiasıdır. Şunu en baştan belirtmek gerekir ki, başlığın yazımında hikayelerden, oyunlardan ve hakikati yansıtan repliklerden ufak miktarlarda faydalanılması ve başka dünyevi eser/fikir/ideoloji/öğretilerle kısmi benzerlikler göstermesi bu iddiaya dayanak olamaz. İlki, Tcma'nın belli yönlerden esinlendiği eserlerin başlığa çeşni katması ve hakikati yansıtan repliklerin sanatsal gönderme olarak kullanılması durumu ki bunlar zenginleştirici unsurlardır. İkincisi ise kusur teşkil etmeyi bırak, resmen başlığın hayatı kapsadığının delillerinden biri.

İlk kısmı biraz daha irdeleyelim. Mesela Tcma'nın "Ölü Adam" yazısında Crysis 2'nin final sahnesinden esinlendiği açık. İzlemek isteyenler için alta videoyu da koydum. Fakat gözüyle okuyan herkesin farkedebileceği üzere, Tcma aynı kelimeleri başlığın kendi bağlamı içinde ve özgün bir konsepti ifade etmek adına kullanmış. Şimdi tutup başlık Crytek'ten arak mı diyeceğiz? Yeri gelmiş kurguları Assassins Creed, Prototype, Star Wars gibi eserlerden -Hacı buna tüm entrylerinin olduğu pdfte 312. sayfanın sonundan başlayarak daha detaylı değiniyor- faydalanarak oluşturmuş. Başlık bunlardan mı arak yani? Alakası bile yok. Başlığın içeriği, perspektifi ve terminolojisi tamamen özgün. Hayatı kapsayan ve hakikatleri sistematik şekilde ortaya seren başka dünyevi eser de görmedim şahsen. Sunduğu benzersiz akılsal ve telkinsel altyazıya değinmiyorum bile. Hal böyleyken esinlenmelerin arak iftirasına bir dayanak değil, başlığa güzellik ve sanatsal çeşitlilik katan unsurlar olduğu anlaşılıyor.

Başlığın özgünlüğüne kendi terminolojisinden örnek vereyim. Başlık tarihi boyunca Alfa, Beta, Omega terimlerini, pickup piyasası tabiri olanlarla karıştırıp oradan araklandığını iddia edenler oldu. "Altın dishi değil o alpfa dishi mq" diyenler bile olduğunu hatırlıyorum. Bunun nedeni ancak aptallık ve başlıkta pickup adına antrenman yapılması için sunulan personanın Alfa tanımı ile karıştırılması olabilir. Ki Hacı bu personaya -sayfa 313- değinmiş. Konuya dönersek, insanların hakikate verdikleri tepkiye göre sınıflandırılan ve başlığa özgü olan insan tiplerinin, sığ piyasa tabiri olanlarla alakası olmadığının görülebilmesi için başlıktaki şu cümlenin okunması dahi yeterli: "Bir beta, bir omega, yeri geldiğinde dişi tav eder ; olay dişilerde değil. Alfa, yaşam biçimidir."

Başlıktaki hakikatlerin bir kısmını Sünniler, bir kısmını Romalılar, bir kısmını pickup maymunları, bir kısmını Budistler, bir kısmını bla bla cemiyeti -bu liste böyle uzar gider- söylüyor olabilir. Hatta başlıkta şahsen Psikanaliz, BDT ve diğer psikoterapi ve kişilik kuramlarıyla benzerlik gördüğüm yerler çoktur, ki bu benzeşmeler henüz iblis minionlarınca farkedilip "araq mq" diye vızzıklanmadı. Tcma'nın bunların hepsini 16 yaşına kadar okuyup/öğrenip, ne hikmetse sadece de hakikat olan kısımlarını ayıklayıp, ortaya karışık arak bir eser koyduğunu iddia etmek çok absürd. Aksine, yukarıda da belirttiğim gibi bunun nedeni başlığın hayatı kapsamasıdır. Çünkü Hacı'nın dediği gibi herkes akıllarının yettiğince az buçuk hayata dair hakikatlerin ucundan tutmuş. Bu nedenle hayata dair hakikatleri sistematik bir şekilde ortaya seren başlıkla hakikatin ucundan yakalayabilmiş başka dünyevi eser/fikir/ideoloji/öğretilerin benzeşmesi gayet doğal.

Son olarak The Red Pill'e değinmek istiyorum. Hacı'nın da bahsettiği üzere Red Pill, çoğunlukla pickuptan arak feminazi çakması bir "öqreti". Tahmin ediyorum ki gerizekalılar sırf Red Pill'in "karılar sizi siqiyor, qırmızı hapı içip uyanın erqeqler" temalı sığ sloganlarını, başlığın teşvik ettiği "asil değişimi yakalamak için masallardan ve toplum dayatmalarından uyanma" konseptiyle nasıl olduysa benzeştirdikleri için "başlık redpillden araq mq" diye sıçıyorlar. Benzese bile bunun neden gayet doğal olduğunu üst paragrafta açıklamıştım. Halbuki alakası yok, tarihler dahi tutmuyor. Başlığın yazılışı 2012, Red Pill ise 2013 Ocak ayında çıkmış. "In late January, The Red Pill subreddit was created by an anonymous individual who goes by the handle RedPillSchool" deniliyor 2013'te yazılan bir makalede. Bu şizofren betaların dediğine inanacak olursak, Tcma'nın Red Pill'den araklaması için önce zaman makinesi icat etmiş olması lazım.

Sözün özü, Bunu Çok Sık Yapmam başka dünyevi eserlerden kısmi şekilde esinlenerek/fikir alınarak/faydalanılarak yazılmış, hayatı kapsama ve hakikatleri sistematik biçimde ortaya serme özelliği nedeniyle yer yer başka dünyevi eser/fikir/ideoloji/öğretilerle örtüşebilen özgün ve tabiri caizse sanatsal bir başyapıt.



http://www.returnofkings.com/15768/can- ... it-survive
az7
Sürgün
Mesajlar: 36
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#2

Okunmamış mesaj

Tcma elindeki malzemeyle hakikati en iyi şekilde ortaya koymuş, bu yönde çabası,mücadelesi olmuş, başlığı bir kılıca benzetecek olursak övgüye ve saygıya layık olan öncelikli olarak kılıç mıdır kılıcı kullanan mı ? Tabi ki kılıcı kullanandır, kılıç tcmanın elinde anlam kazanmıştır, red pill, pua ve envai çeşit kişisel gelişim saçmalıklarının özü itibariyle boş olmasının sebebide budur.
Tcmanın zihninde olan şeylerin bir kısmının somutlaşması da ac ve crysis gibi oyunlarla olmuş olması dediğin gibi başlığın arak olduğunu göstermiyor, yarın da ne bilem yeşil elma gibi birşey çıkarsa bunlar başlığın oradan arak olduğunu ispata ıkınırlar.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık