Lütfen yardım edin

Kardeşler birlikte durur ve sorunları birlikte aşarlar.

Moderatör: Co-Moderatör

ren
Çaylak
Mesajlar: 1
Kayıt: 23 Haz 2018, 03:16

#1

Okunmamış mesaj

Yazıyı yaklaşık 1 sene önce keşfettim neredeyse 15 defa okudum sorun yazıda değil sorun bende. Neyi yanlış yapıyorum? Sabahtan akşama kadar çay sigara içip online oyunlar oynuyorum etrafımda bir tane arkadaşım yok herkese soğuk davranıyorum içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor bir hayalim bile yok her gün bunalım yaşıyorum herkese düşmanmış gibi davranıyorum, kendime verdiğim hiçbir sözü tutmuyorum herşeyi elime yüzüme bulaştırıyorum hergün acı çekiyorum ben artık yoruldum.

Lütfen bana ne yapmam gerektiğini söyleyin.
Kullanıcı avatarı
Mitch
1. Nesil
Mesajlar: 81
Kayıt: 18 Mar 2018, 19:23

#2

Okunmamış mesaj

Bana bu ciddi soru değilde ironi gibi geldi güya buradakileri kastedip bunları yapmakla asosyal ezik olmakla itham edip dalga geçercesine sahte soru soruyorsun? Aynısını incisözlükte bir beta bizi kastederek kızlar bana bakmıyür diye başlık açarak yapmıştı tabi benimkide bir varsayım
Kullanıcı avatarı
Teknokrat
1. Nesil
Mesajlar: 19
Kayıt: 18 Mar 2018, 15:00

#3

Okunmamış mesaj

Neyi yanlış yapıyorum diye sormuşsun ama çok açık zaten yanlış yaptıkların.

''Sabahtan akşama kadar çay sigara içip online oyunlar oynuyorum etrafımda bir tane arkadaşım yok herkese soğuk davranıyorum içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor bir hayalim bile yok her gün bunalım yaşıyorum herkese düşmanmış gibi davranıyorum, kendime verdiğim hiçbir sözü tutmuyorum''

Yani sende cevabını vermişsin zaten sorunun. Peki sana diyeceklerime çok mu ihtiyacın var ? Sanmıyorum. Bak belli bir süre bçsy okumayı bırakmamalısın defalarca dahi olsa anlamları çözmeli, ayırtlara varmalı, çıkarımlarını yapmalısın. Ve bunları bir deftere not edip sık sık okumalı hatırlatmalısın. sosyal ortamın yok sanırım ancak okul, iş, sokak, kurs, aile, akrabalar arasında yaptığın hareketleri gözden geçirmelisin kendini muhasebeye çekmelisin sık sık karıştırıp kendini sürekli suçlayıp, yaftalayanlar var bu doğru değil ağlamak, sızlanmak, kendini suçlamak yerine o yaptığın yanlışları bulup yapmaktan vazgeçmek zorundasın. Bunun içinde ayrı bir deftere yazmalısın ve sık sık okuyarak bunları içselleştirene kadar farkındalığını yüksek tutmalı ve kendini kasmadan zorlamalısın.

Ödevlere bçsy'ı okuyan %95 çıkmamıştır heralde %99'da hakkıyla yapmamıştır benim gözlemim tabii hatalı olabilir. Usta çok açık söyledi ödevlerle asıl değişimi hissedeceksiniz bunun için yaz aylarınıda lehine kullanıp ödevlere çıkmalısın. Kendine, ustana güvendiğini böyle kanıtlamalısın ve korkularınla bu yolla yüzleşmeli ve aşmalısın. Buda çok açık usta belirtti herşeyi zaten.

Peki neden ataletli, edilgen duruyoruz ? Çünkü beynini afyonlarla yoruyoruz genel konuşuyorum oyunlar, porno, dizi-film-animeler vs. sosyalleşme, yemek, sigara, içki vs. birçoğunun bir fayda eşiği var elbette ama aştın mı hayatını sikip seni bağımlı kılıyorlar bu başlığı yazan daha çok masturbasyon üzerinden anlatmış ama sen bunu haz sağlayan herşeye yormalısın oku birşeyler katacaktır ;

http://www.incisozluk.com.tr/w/hayat%C4 ... -%C5%9Fey/

Aslında okumuş olmanda muhtemel yani bilmediğin şeyleri saydığımı sanmıyorum.

Peki hayatını rayına oturmak için ne yapmalısın ? Bunun başka yolu yok alışkanlığını kazanana kadar zorlayacaksın. Sen 20 yıldır sıcak suda yıkandıysan soğuk su sana zor gelir ama aylarca soğuk suda yıkanırsan artık alışırsın ve zorlanmazsın. Bugün sana zor gelen şeyleri yapmanın tek yolu o işi alışkanlık edinene kadar zorlaman, azimli olman, pes etmemen.
Kısacası sen zeki, sabırlı, azimli, kendine ve öğretiye güven duyan olmadıkça yerinde sayacaksın .

Çok gereksiz bir soru olmuş ancak doğru olma ihtimali ve diğerlerinin faydalanma ihtimaline karşı yazdım.
esref su iciyor
1. Nesil
Mesajlar: 43
Kayıt: 19 Mar 2018, 12:12

#4

Okunmamış mesaj

Öncelikle yazıyı 15 kere okumak çözüm değil. Başlık betaları kininden, kıskançlıktan 100 kere hatmetmişlerdir yani TCMA' nın da dediği gibi asıl iş okuyucu da. Abi ne yapmalıyım demişsin TCMA' ya elemanın birisi futbolla ilgili bir şey sormuştu nasıl iyi oynarım tarzı, TCMA:"Çalış orospu çocuğu" mu ne demişti.

Yani önce ne istediğine karar ver. Başlığın sunduklarını almak mı istiyorsun? Gerçeği görüp o yola hizmet etmek mi istiyorsun? Götünü kaldırmalısın abi önce. İnsan için alınterinden başka bir şey yoktur. Git önce fiziksel işlerle kendini disipline etmeye başla. Hazır hissettiğinde tenponu arttır yavaş yavaş. Bunu yaparken de aklını rafa kaldırıp çürümeye terk etme. Düşün abi. Düşün yani insan olmanın tek ayrıcalığı bu düşünmek. Adam gibi sorular sorup cevaplar ara. Bunları sana başlık söylüyor zaten ama sen değişmek istiyor musun asıl mesele bu.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#5

Okunmamış mesaj

Bir mucize olacak ve her şey bir anda mükemmel olacak diye bekliyorsun.
Bu sebeple de götün yerinden kalkmıyor.
Başlığı 15 kere okumanın sebebi de yine bu. Aha bu sefer her şey düzelecek diye bekliyorsun.
İşin garibi ise aksiyona geçmedikçe bu paradoksu asla çözemeyeceksin.
Daha garip olan ise aksiyona geçmek çok kolay. Nasıl mı?
Yapmadığın şeyleri teker teker yapmaya başla.
Yatağını topla, sabahları erken kalk ve soğuk duş al.
Hoşlandığın bir kıza git ve içindekileri söyle.
Dövüş sanatlarından birine başla.
Ağırlık kaldırmaya başla.
Sana fayda sağlayacak hobiler edin.
Sonra geri dön ve başlığı tekrar oku. Bu sefer saha görevlerini hakkıyla yap.
Hiçbir şeyi değiştirmeden değişimi beklersen sadece kendini kandırırsın.
Kullanıcı avatarı
hellsbells
1. Nesil
Mesajlar: 138
Kayıt: 02 Nis 2018, 17:18

#6

Okunmamış mesaj

Hacıdan alıntılıyorum;

1. "mallık içinde değilsin bro. ama daha öğrenmen gereken çok şey var. ben sana şunu söyleyeyim. sırf bu diyeceğim yerden yürü. sıkıldığın ve karamsarlıkla dolduğun zaman filan böyle hayvansal dürtüler baskın gelmeye başladığı zaman dur. dur. dünyayı durdur. kendi içini dinle. zamanla ses duymaya başlayacaksın. korkma len şizofren değilsin asdasdas. o sesin sahibini yenip kendin üzerinde tam kontrole ve özgürlüğe sahip olduğun zaman sesin sahibinin kime çalıştığını anlayacaksın. kardeşlik'in de kime karşı savaştığını anlayacaksın. bunu ciddi bir şekilde uygula. haydi gazan mübarek olsun aslanım kaplanım eheheheh."

Muhtemel seninki tarzında bir şeyler yazılmıştır hacıya, o yüzden buraya aktarılmasında fayda var. Bunu ilk okuduğumda hiç farketmemişim öyle okuyup geçmişim oysaki muhteşem bir tavsiye harbiden.
Kullanıcı avatarı
yellowspirit
Çaylak
Mesajlar: 1
Kayıt: 08 Ağu 2018, 05:05

#7

Okunmamış mesaj

Ekonomik olarak özgür olmalısın bir kere.
Ayrıca sana spora başlamanı öneririm şahsen bana 8 sene önce spora başlamam baya baya motivasyon verdi.
Tabi her şey hemen olmuyor zaman gerekli bunun içinde hırslı olmalısın.
Muhakkak boktan bile olsa bir amacın olsun çünkü amaçsız insan yaşayamaz.
Kullanıcı avatarı
perfectman
Çaylak
Mesajlar: 3
Kayıt: 23 Tem 2018, 23:59

#8

Okunmamış mesaj

Pnp diyeceklerimi onca işe yarayıp yaramayacağını bilmediğin tavsiyeleri gördükten sonra okur musun bilmiyorum. Ama sende gördüğüm tek eksiklik enerji, yaşamaya enerjin yok. İnsanların enerjisini çaldığında istediğin gibi olursun. Onun dışında TCMA'nın kancıkta meditasyon hakkındaki başlıklarda yazdıklarını oku.

Bu enerjiye aslında doğuştan sahip olursun fakat insanlar onu senden alır. Bunun bi çok yolu var, fakat ben bunlara değinmeyeceğim. Dediğim başlıkta değinilmiş zaten. Bu enerjiyi herkes kontrol edemez, edenlerde bilinçli olarak yapmazlar zaten, TCMA bu enerjiyi otomatik kontrol ediyordu fakat biz my7 değiliz, törpülendik, enerjimiz çalındı. O yüzden meditasyon yaparak ve çakralarını açarak o enerjine tekrar kavuşman lazım.

Diğerlerinin verdiği tavsiyeler ne kadar yaralı olur bilmiyorum, ben aynı şeyi daha önceden yaşadığım için yardım ediyorum şu anda.

Fazla da enerji çalma akşam akşam sıkıntı çıkarmasın ahahah.
Kullanıcı avatarı
Starkiller
Çaylak
Mesajlar: 6
Kayıt: 27 Tem 2018, 21:40

#9

Okunmamış mesaj

Bence insanlar amacım yok diyerek boş yapıyorlar. Amacı olmayan insan yaşayamaz. Hepimiz dünyaya bir amaç için gönderildik. Seninde amaçların var. Bu amaçları elde etmek istiyorsun, ama harekete geçmiyorsun. Ataletin seni sürekli alt ediyor. Her alt edişinde daha hırslanıyor ve ne kadar hırslanırsan hırslan yinede kaybediyorsun.Çünkü ‘’harekete geçmiyorsun’’ sorun burda...

Herkes sürekli aynı şeyleri söylediğini düşünebilirsin. Bende eskiden senin gibi olduğunu düşünürdüm. Başarmanın kıssa bir yolu olduğunu ve bazı insanların bizden bunu sakladığını düşünürdüm. Belki insanların bunu bencil oldukları için kendilerine sakladığını düşünüyorsun. Ama sonuna kadar yanılıyorsun. Kimse başarmanın kısa bir yolunu bilmiyor. Çünkü başaranlar bunu sadece ‘’Çalışarak’’ başarıyor. Tcma bile bunu çalışarak başardı. O da zaten okuyucunun rolüne vurgu yapıyordu.

Kuran-ı Kerim’de ayetlerin içinde sürekli
aynı kelimeler tekrarlanıyor. Neden tekrarlanır?(Arapça harfleri değil. Kuran ayetleri bakarsanız. Bütün ayetlerde geçen kelimeler vardır.) Bunun nedeni ataleti yenmek. Şeytanı ve nefisi ekarte etmek. Çünkü hem şeytan hemde nefis asla pes etmez. Kararlı olmak. Gerekir.

Bunu neden anlatın diyenlere Tcma yazılarında alt yazı olduğu söylüyordu. Bu yazılarında annen alfanı küstürdü. Bende onu ikna etmeye çalışıyorum diyordu. Alt yazılarda belli şeyleri tekrar ede ede anlattı. Ama neden? Yukarıda anlattığım olay.

İnsan beynini oluşturma yeteneği yoktur. Sen ne ekersen onu biçersin. Bugüne kadar hayattan birçok ders aldık. Bu dersler bizi olduğumuz kişiye dönüştürdü. Genlerinde alakası var. O da şans biraz aslında. Şimdi olmak istediğin kişiye dönüşmek istiyorsun. Bunun için potansiyelin var ama her zaman ki gibi kolay olanı seçiyorsun?
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık