Olumsuzlukla Mücadele

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#1

Okunmamış mesaj

Merhaba beyler,

Gözlemlerim üzerine bir çok kişide bariz olan bir sorun var. Sağlıklı bir ruh hali içinde olamayanları gördükçe üzülüyorum. Yazılan her konuya elimden geldiğince ve tecrübem yettiğince cevap verdim şimdiye kadar. Fakat genel bir şekilde bu meseleyi ele alırsam bir çoğunun faydasına olacaktır diye düşünüyorum.

En başta şunu belirtmeliyim ki başlık başlı başına iblisin başınıza çökmesi için yeterli bir sebep, çünkü başlık bizim kurtuluşumuz. Okuduktan sonra beta düşüncelerin zihninde belirmesi tesadüf değil. Bunlar belirir ve testin başlar, yani şahsi mücadelen. Bunun karşısında ne yaptığın ise senin karakterini belirler. İblisin vesvesesinin kolay işlediği tip başlıkta beta olarak nitelendirilmiş. Beta zihninin savaşını kaybetmiş ve akılsızlığın çukuruna sürüklenmiştir. Sağlıksız zihin yapılarını kontrolsüz duyguları ve saldırgan yapılarıyla gözlemleyebilirsiniz. Omega ise kendini aşağı çekecek bu özellikleri bastırmış, aklıyla bir çok şeyi ayırt edebilecek konuma gelmiştir. Alfa ise bir nevi "self-mastery", insanın kendi zihninde tam anlamıyla ustalaşması ve bunun sonucunda özüne kavuşup serpilmesidir.

İşler ilerledikçe anlarsın ki toplumun çoğu beta ve iblise hizmet eden bir sürü. Senin bu bataklıktan çıkman gerektiğinin farkına varırsın. Fakat kardeşlik de sen daha şahsi mücadelende başarılı değilken seni asla kabul etmeyecektir. Artan farkındalığın sonucu bir şeyler yapman gerektiğinin farkına varırsın. Bütün olumsuzluklar aslında senin onları aşıp serpilmen için önüne sunulmuş fırsatlardır. Başlığı büyüleyici yapan, sanatsal yapan olay aslında budur.

Şimdi biraz neden bu negatif ruh halininin yaşandığının derinine inelim. "Bir şeyi değiştirmek için öncelikle onun neden öyle olduğunu anlamanız gerekli" diye bir söz vardı, kimindi unuttum. Neyse, iblis olduğunuzu düşünün ve insanları cehenneme götürmek için çalışıyorsunuz. Bu varlığı ne ile kandırırdınız? Ben söyleyeyim, bu dünyanın çok çok önemli olduğuna inandırırdım. Dünyevi işlere dalıp gitmesini sağlardım.

Medyaya bakın, tv ye, sosyal medyaya, haberlere vs. bakın. İnsanların özendirildiği ve meşgul tutulduğu şeylere bakın. Kontrolü olmadığı mevzularda insanların nasıl dertlendirildiğine bakın. Bu büyük güçler sizce kimin elinde? İblisin hakim olduklarının elinde. Toplum ve insan tek düzeleşmeye başladığını fark etmek zor değil. Okulla, sosyal çevreyle, porno bağımlılığıyla, sosyal medyayla, online oyunlarla uyutulan bir nesil istemeleri kadar doğal bir şey yok.

Eğer insan farkındalığı yüksek bir ailede doğmadıysa bu bokluğun içinde kendini kurtarabilmesi imkansız. Annen baban betaysa, akrabaların betaysa, uçuk bir olayla bu hayattan sıyrılmadığın takdirde yapabileceğin harbiden bir şey yok.Fakat bu başlık her şeyi değiştirdi . Sorgulayanlara bir uyanışı sağladı. Eğer başlık olmasaydı bizlere bunu yapacak bir güç yoktu. Bir şekilde bu saçmalığı görüp bazı şeyleri sorgulayan insanlar bu başlığın kurtuluşlarına hizmet edebileceğini biliyordu. Beta da tcma'nın kutundan dolayı biliyordu ve bu sebeple saldırdı.

Öğretiye göre herkes alfa doğuyor, bunu zaten biliyoruz. İşte bütün bu yüklenenler alfadan uzaklaşma nedeni. "Acı çekmeden alfanı sana geri kazandırmak isterdim, fakat imkansız" tarzında bir cümle geçiyordu başlıkta. Bu acı işte karşılaşacağın bu olumsuzluklar. İşte sen burada ne yapacaksın? Halının altına süpürüp geçici zevklerle kendini tatmin etmek mi, yoksa kontrolü eline almak mı? Tcma sadece hakikati bildirmekle yükümlüydü. İşin büyük çoğunluğu yine sende. Hacıyler şunu belirtmişti, kardeşlikte olmamanın nedeni iblis sana öyle bir çöker ki mücadele edemezsin. Hani başlığı okuduğunda bununla mücadele edemiyorsan zaten kardeşlikte hiçbir şansın yoktur.

Eğer durmadan bu olumsuzlukar karşısında yenik düşüyorsan testten kalıyorsundur kanka. Gelecek hakkında olumlu düşüncelerin olması için olumlu aksiyonlarda bulunman gerekir. Sağlıklı bir zihin yapısı ve vücut şarttır mesela. Yani yapabileceğin elbet bir şey vardır. Senin bugün ne yapabilirsin bunu keşfetmen ve düzenli bir şekilde yardırman gerekiyor. Elon Musk'a amacı sorulduğunda "Gelecek hakkında düşünüp, iyi hissetmek istiyorum" diye cevaplıyordu. Bu da herkes için farklıdır, çünkü herkes farklı hayatlarının farklı döneminde ve güçlü-zayıf oldukları yerler farklı, katkıda bulunabileceği alanlar da farklı. Ama ortak tek bir nokta var ki kendimizi iyileştirmek, çünkü savaşı başka türlü kazanamayız. Zaten doğru yolda aksiyonlar aldığın zaman o pozitif momentumu hissedeceksin ve bu çığ gibi biyüyecek. Sadece inanıp ve harekete geçeceksin. Biri olmadığı takdirde çuvallarsın. İnançsız bir şekilde işlerini yapma, yahut inandığını telkin edip de olduğun yerde de sayma. Olumsuz duygular böyle paralize olduğunda daha çok çöker, bisikleti sürmek gibi devamlı hareket halinde olmalısın.

Hani başlık varken, hacıtyler varken vs. benim bunları yazmam burada gerekli miydi? diye düşünmedim değil. Ama birisi başlığın belli bir bölümünü anlarken diğeri başka partını anlıyor, burada fikir alışverişi olmak zorunda. Hacıtyler'ı da hiç okumayıp bu siteye gelip benim yazımı okuyacak olan da vardır. Faydalanan olduysa ne mutlu.
Kullanıcı avatarı
Kür Sad
1. Nesil
Mesajlar: 11
Kayıt: 12 Nis 2018, 11:21

#2

Okunmamış mesaj

Abi yaraya merhem olmak gibi bir yazı yazmışsın. Bu yazıyı yazdığın için ayrıca teşekkür ederim. Daha önceki yazılarımda anlattığım gibi bende paranoyaklık denilen lanet var ve iblis adlı gavatın vesveseleri ile benim için wombo combo oluyor.

3 haftadan beri ne Hacı'nın yazdıklarına bakıyorum ne başlığa ne de Ku'ran'a. Ne zaman aklımdan okumak fikri geçse. Korku sarıyor bedenimi. Eğer başlıktan ve Ku'ran'dan uzak kalırsam bu korku geçicekmiş gibi hissediyorum. Bu da benim mükemmel bir şekilde güdüldüğümü gösteriyor.

İblis ve vesveseleri ile bilgiyi Hacı'nın yazdıklarından biraz aldım. Ama kendimi vesvese verilecek kadar değerli görmüyordum açık konuşayım.
Yazdığın yazıdan sonra bazı şeylerin farkına vardım. Belki de yanlış anlamışımdır. Hatam varsa düzeltin lütfen. Her şey için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#3

Okunmamış mesaj

[mention]Kür Sad[/mention] : Her şey yerine oturacak güzel kardeşim. Zaten doğrunun ne olduğunu aklınla ayırt edemesen burada fikir alışverişinde bulunmazsın.

" Ama kendimi vesvese verilecek kadar değerli görmüyordum açık konuşayım. "

Bunun büyük ihtimalle sebebi yetiştirilirken sana yeterli ilgi ve sevgi gösterilmemesi. Bir insanın değişmesi bir dünyanın değişmesi demek. İnsan hayatı değerli kanka, nitekim bir potansiyel olmasa bu yazılar sana yazılmazdı. Mükemmel varsayılan dünyada bu nedenle alfa olabilirdik, fakat gerçekte işler öyle yürümüyor. Annen baban iyi niyetli bile olsalar, sahip oldukları yanlış inanışlar sebebiyle bunları sana aktarıyorlar. Bilinçaltın da travmalarla seni engelleyen özellikler baş veriyor. Bunu anlatmam da aileni suçlaman için değil tabi ki, sadece durumu ayıkman için.

Yanlış anladığın bir şey yok. Neticede insan hayatı bir sınav, ertelenmiş bir hesaptan ötesi değil. Herkesin de sınavı farklı, kaldıramayacağın bir yükle tanrı asla seni sınamaz. Fakat aciziz bu sebeple zaten sınanıyoruz. Ben doktor değilim fakat paranoya durumu senin zihninin düzgün işlemeyişinden kaynaklanıyor. Zihnin kirliyse dünyayı kirli görürsün, temiz ise temiz. Sen aşırı iyiysen tüm insanları iyi zannedersin, kötüysen de kötü. Yazılımını baştan aşağıya düzeltip olabildiğince sağlıklı hale getirmen gerekiyor, bu da ilaçla felan olacak şey değil. Kökünden halledilmesi gereken ve çaba gerektiren şeyler. Ama doğru olanı biliyorsun, beta tarafının seni ele geçirmesine izin verme.
Kullanıcı avatarı
aurorα
1. Nesil
Mesajlar: 46
Kayıt: 19 Mar 2018, 19:16

#4

Okunmamış mesaj

Madem iblis istediği zaman vesvese verebiliyor, veya dozu arttırabiliyor neden bunu herkese ve her zaman maksimum derecede yapmıyor?
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#5

Okunmamış mesaj

aurorα yazdı: 03 Eki 2018, 00:30 Madem iblis istediği zaman vesvese verebiliyor, veya dozu arttırabiliyor neden bunu herkese ve her zaman maksimum derecede yapmıyor?
Zaten öyle yapıyor. Sadece farkındalığın ve zihni gelişene bu vesveseler işlemiyor.
Kullanıcı avatarı
aurorα
1. Nesil
Mesajlar: 46
Kayıt: 19 Mar 2018, 19:16

#6

Okunmamış mesaj

Bold yazdı: 03 Eki 2018, 15:05
aurorα yazdı: 03 Eki 2018, 00:30 Madem iblis istediği zaman vesvese verebiliyor, veya dozu arttırabiliyor neden bunu herkese ve her zaman maksimum derecede yapmıyor?
Zaten öyle yapıyor. Sadece farkındalığın ve zihni gelişene bu vesveseler işlemiyor.
O zaman kardeşlik'e girince iblisin çökmesi bir mecaz. İblis zaten tüm gücüyle çöküyor sadece kardeşlik'e girince kendini kandırabilmene belki daha uygun bir ortam olduğu için iblisin etkisi artıyor.
Kullanıcı avatarı
Bold
Sürgün
Mesajlar: 267
Kayıt: 04 Haz 2018, 17:45

#7

Okunmamış mesaj

[mention]aurorα[/mention]
Şimdi durmadan boş işlerle uğraşan, kötü alışkanlıkları olan bir insan için fazla mesai harcamaya gerek yok. Bu adam zaten çukurda ve her vesvese kolayca işliyor. Fakat kendini kurtarma çabası olan birisi başlığı okuduğunda bu vesveseler artıyor çünkü doğru yola girmemen için iblisin bir uğraşı olması gerek. Kardeşlikte ise bu max düzeyde olacağı için daha basit levellarda takılan biri için yıkım kaçınılmaz olacaktır.

Benim düşüncem ve anladığım olay budur, bir yanlış varsa lütfen gösterin beyler.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık