Farklı Şartlara Kendini Maruz Bırakmak & Alfanın Serpilmesi

"Bir adamın büyü dediği şey, diğer adamın tekniğinden ibarettir." -Robert Heinlein

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
belikebond
1. Nesil
Mesajlar: 201
Kayıt: 18 Haz 2018, 02:17

#1

Okunmamış mesaj

Vücut geliştirme, boks, avcılık gibi aksiyonlar alfanın serpilmesine yardımcı olmasının açıklaması bir açıdan vücudun dokunulmamış enerjilere/genlere/potansiyele farklı durum ve şartlara girilerek dokunulması olabilir. Üst seviye stresli veya farklı ortamlar insanlarda yeni genlerin oluşmasına sebep oluyormuş, fakat bilimsel ve biyolojik olayları bir kenarı koyarsak ve insanın kendisini deney gözlem yoluyla incelersek yüksek stresli ortamları tecrübe etmiş, dövüş, atıcılık, avcılık gibi olaylarla uğraşmış insanların gerçekten de enerjilerinin farklı olduğunu hissederiz. Hayvanlardan yola çıkarsak da örneğin bir sokak kedisiyle ev kedisi aynı değildir. Sokak kedisi agresyon göstermeyi bilir, ev kedisi bilmez, sokak kedisinin yürüyüşü tavırları bile bildiğin farklı yani bir karşılaştırdığında. Ev kedisi ise daha çok far görmüş tavşan gibi dolaşır etrafta, yazılımlarının farklı olduğu çok açıktır yani. Doğada hangisi hangisini siker? Sokak kedisi siker. Fakat ev kedisi de eve kapalı kalmasa sokak kedisi gibi avlanabilir, agresyon gösterebilir, algıları daha açık olabilir miydi? Evet, potansiyel olarak bunlara sahip. Olay şu ki ev kedisi farklı şartlar altında kalmadığı için o özelliklerini geliştiremedi, potansiyeline ulaşamadı. Sokak kedisi kuş avlarken ev kedisi mama yiyip yayılıyordu evde.

İnsanlarda da bu yazılımsal ve enerjisel durumun geçerli olduğu açık. Farklı şartlar ve farklı olaylar farklı genlerin aktive olmasını sağlamakta, normal şartlarda aktive olmayacak genler/potansiyeller/enerjiler. Hacının dediği gibi avcılık, binicilik gibi olayların padişahlar tarafından kullanılması filan hep bu hakikatin görülmesinden kaynaklı. Kişiyi daha kapsamlı, daha geniş bir yelpazede işlev görebilecek bir insana dönüştürmek amaç. Alfanın güçlenmesi için bu aktivitelerin önerilmesinin ve bu aktivitelerin faydalarının bir sebebi budur diye düşünüyorum.

Diğer bir yandan insan tecrübelerden bilgi edinen ve bunu karakterine işleyen bir varlık. Bu tür ekstrem olaylar normal şartlarda edinemeyeceğin bilgileri sana aşılıyor da olabilir. Bu bilgilerden kastım, o şartlar altında çoğu sözsüz bir şekilde sen fark etmeden yazılımına işlenen şeylerdir muhtemelen.

Askeri eğitimleri incelersek örneğin hep stresli, mental ve duygusal olarak kişiye stres/zorluk/acı veren süreçlerden ibaret. Çünkü hazırlandığın şey savaş, ölüm, acı, stresin ta kendisi. Eğer ki bu şartlar altında operate edemiyorsan senin orada işin yok. Eğitimlerde amaç hem seni bu şartlar altında operate edebilecek bir insana dönüştürmek hem de eğer ki bu potansiyel sende yoksa seni elemek. Bunu nasıl yapıyorlar? Seni sürekli baskı ve stres altında kalacağın durumlara sokarak yapıyorlar. Sonrasında normal bir sivilin kafayı yiyeceği, panikleyeceği şartlar altında sen profesyonel şekilde, sakin kalarak hareket edebiliyorsun. Çünkü maruz kaldığın eğitim sayesinde artık biyolojik olarak, mental olarak, yazılımsal olarak artık kalibre olmuş durumdasın. Açığa çıkması gereken yetenekler, genler ve özellikler eğitim esnasında açığa çıkarıldı. Artık hazırsın.
https://www.youtube.com/watch?v=xE5lkUdvfA8
https://www.youtube.com/watch?v=yXG3S_h ... Dc&index=1

Bir de bu olay yeni insanlarla tanış, yeni klüplere gir, comfort zone’dan çık minvalinde bir ıkıntı değil. Gözlemlenebilir bir hakikat. Kişi yani hem Kur’an ile aklını güçlendirecek, bir yandan da bu tarz aksiyon gerektiren, kendini içine atman gereken olaylarla uğraşıp alfasını besleyecek. İnsanın gelişimi temelde bu iki dal sonuç olarak.

Son bir şey daha eklersem ekstrem zorluk ve stres içeren aksiyonlar/aktiviteler senin kendini tanımanda çok yardımcı oluyor. Örneğin bi 60k veya 100k’lık bir ultra maratona gir veya bir boks maçına çık, duygular nasıl işliyor, zihin nasıl işliyor, farkındalık dediğimiz şey nedir, akıl ne işe yarar gibi sorulara cevap buluyorsun o tecrübenin içerisinde. He sen aklını törpülemiş bir malsan istediğin kadar boks maçına çık yine bir bok öğrenemezsin, dediğim şey tecrübelerinden öğreti çıkarabilecek insanlar için geçerli. Bu tarz olaylar yoğunlaştırılmış tecrübe sunuyor sana, normalde 5 yılda yaşayacağın şeyleri kısaltılmış bir zaman diliminde yaşıyorsun. Bir nevi başlığın sunduğu o kısa zamanda elde ettiğin konsantre edilmiş ilim/tecrübe gibi bir etki veriyor. Alfanın serpilmesi için hacının önerdiği şeylere bakarsanız da hep yine bir stres zorluk barındıran aksiyonlar. Avcılık, boks, güreş, doğada hayatta kalma... Bu aktivitelerin sana sağladığı şartlara kendini maruz bırakıyorsun ve bilinçli/bilinçsiz öğrendiklerin hızlı bir şekilde yazılımına yansıyor şeklinde düşünebiliriz.

Alakalı videolar
https://www.youtube.com/watch?v=FU1Po6qH7O8&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=dsjmnD5T7GM