Sorunlarla başa çıkmak adına

"Bilimdeki her büyük ilerleyiş, hayal gücünün yeni bir atağından ileri gelir." -John Dewey

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
Tonga Sayıl
Silik
Mesajlar: 29
Kayıt: 11 Şub 2018, 23:05

#1

Okunmamış mesaj

https://youtu.be/a58OryF84kE

Fikir almak adına güzel bir kaynak. Hayatta yaşıyor oldukça sorunlar kapına dayanacaktır. Sorunlardan kaçmak manasız, hayatın bir zorunluluğu olarak sorunlarla başa çıkmayı öğrenmek zorundasın. Bu sorunlar ailevi, maddi, sosyal, sağlık gibi her çeşit olabilir. Başka Bir Şey oluşumu projelerinde karşılaştıkları sorunları gidermek adına kullandıkları sorun çözme metodlarından fikir alabilir, böyle fikirler ile ufkunu bir nebzede olsa açabilirsin. İzlemenizi öneririm.
Oogway

#2

Okunmamış mesaj

Yıllar önce bu adam kendi şirketinin yönetiminde izlediği yolları anlattığında ancak Microsoft gibi, Facebook gibi şirketlerde görebileceğimiz sıradışı anlayışlarını işverenliğe dair hakikatler sanırdım. Öyle değilmiş, şirket duraklama dönemine girdiği için kanalı, siteyi, her şeyi kapatıp gitmişler zaten. Bugünlerde geri dönmüşler ve adamın kendisi de itiraf ediyor ki, benim; bizim ofiste şu şöyledir bu böyledir diye rutinimiz buymuş gibi anlattıklarım aslında henüz deneme aşamasındaki toy fikirlerimizdi ve ben video çekiyor olmanın gazına gelip sanki bunlar mutlak doğrularmış gibi anlattım ama tutmadı tarzında. Güzel bir itiraf tabii ki benim hoşuma gitti. Atılan videoda da insanın çevresindekilerin onu nasıl etkilediğine değinmiş, sürünün önemine dair durumların farkına varmış yani. Artık deneye yanıla ve ara sıra hayata dair hakikatleri tutturacak bir noktada ama entelektüel gözüken batıl hikayelere de dalmaya meyilli gibi zannımca.
Adamların işi zaten sinema çekim aletleri üzerine olunca videoları da sağlam oluyor açıları vs. Beni de sarıyor açıkçası izlemeye devam o yüzden.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık