Starset - My demons

Kardeşler birlikte durur ve sorunları birlikte aşarlar.

Moderatör: Co-Moderatör

Kullanıcı avatarı
FD God
Sürgün
Mesajlar: 19
Kayıt: 18 Mar 2018, 14:39

#1

Okunmamış mesaj

Eminim ki eseri okuduktan sonra içinizde bir kıvılcım oldu kimseye bahsedemediğiniz, sadece sizin duyabileceğiniz bir
kıvılcımdı. Eseri okumadan önce çok sevdiğim bir parça vardı (hâla deli gibi seviyorum ve günde en az 1 kere dinlerim)
Starset-My Demons, hani bazen anlatıcaklarını kelimelere dökemezsin ama sadece bir şarkı tüm olayı biliyormuş gibi seni
yansıtır. O duygu benim içimde uyandı. Sikimsonik aşk veya nefret duygusu değildi. My7'ın içimizdeki Alfayı uyandırmasıydı.
Aslında bu şarkı en başından beri biliyordu ve onu keşfetmemi istiyordu. Parçalar yavaş yavaş oturduktan sonra bu şarkıyı tekrar
açtım ve sözleri ile birlikte dinledim. Hissedebilmenize yardımcı oluyor tüm çıplaklığıyla. Şarkıyı dinleyip yorumlamanızı rica etmek istiyorum boş bir vaktinizde, yoksa sadece bende mi farklı bir algı oluşturuyor merak ediyorum.

Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#2

Okunmamış mesaj

Şarkılara fazla anlam yükleyip dramatize etmemek lazım. Sözleri gerçekten güzel, bizlerin her an hataya düşebileceğini belirtiyor. Hataya düşmemek için de aklı keskinleştirmek lazım. Ama sözlerin yazarı gerçekten de bunu düşünerek mi yazdı, yoksa laf salatası mı yaptı bilmiyorum.
Fark ettiğim kadarıyla biraz moda girmişsin ehehe. Yani olayları dramatize etmeye başlamışsın. Abi AC oynamıyoruz eheh. Hayat bu yani. İçindeyiz. Alışmak lazım. Burada "Olsun abi, n'olcak betaysalar onlar da insan" kafasına girmekten bahsetmiyorum. Yani, yaptıkları hatalı, evet. Ama çok da şaşırmamak lazım çünkü insanların çoğu bu hataya düşüyor, akıllarını kullanmıyorlar. Zaten şu anda içinde bulunduğumuz durum da bizlerin eseri ya, neyse. Öğretinin değerini de düşürmeye çalışmıyorum, eşi benzeri yok zaten yanlış anlaşılmasın. Sadece "TCMA okuyorum içime bir ferahlık geliyor kalbim nûr ile doluyor" kafalarına girmek yanlış ehehe, yazarken güldüm.
Ayriyeten, bu altforumda açman hatalı olmuş. Bunun öğreti ile bir alakası yok. Problem değil, hepimiz alışmaya çalışıyoruz.
Kullanıcı avatarı
FD God
Sürgün
Mesajlar: 19
Kayıt: 18 Mar 2018, 14:39

#3

Okunmamış mesaj

[mention]dun bugun yarin[/mention] Dostum, müzik; duygu ve düşünceleri ifade eden bir sanattır. Hiçbir insan ilham olmadan doğru düzgün bir eser çıkaramaz. Sanatçı yaptığı çalışmaya sadece tek bir anlam yükler ama yorumlayanlar birden fazla anlam çıkarabilir normaldir bu durum. 2 senedir dinlerim bu parçayı ve TCMA ile geçen sene tanıştım eğer dramatize etmek isteseydim "Candan Erçetin - Gamsız Hayat" koyardım, daha acıklı değil mi ? xd Senelerdir kişisel gelişimin içindeyim. Kum saatinin içini açıp ne koyacağın sana kalmış. İster altın tozu istersen çamur birikintisi.
Teşekkürler yorumun için
Kullanıcı avatarı
dun bugun yarin
1. Nesil
Mesajlar: 139
Kayıt: 18 Mar 2018, 13:22

#4

Okunmamış mesaj

dun bugun yarin yazdı: 22 Mar 2018, 20:53 Burada "Olsun abi, n'olcak betaysalar onlar da insan" kafasına girmekten bahsetmiyorum. Yani, yaptıkları hatalı, evet. Ama çok da şaşırmamak lazım çünkü insanların çoğu bu hataya düşüyor, akıllarını kullanmıyorlar. Zaten şu anda içinde bulunduğumuz durum da bizlerin eseri ya, neyse.
Şu kısmın senin yazınla pek alakası yok aslında, burayı çıkarıp atabilirsin.
Kullanıcı avatarı
RescueL
Çaylak
Mesajlar: 4
Kayıt: 25 Mar 2018, 04:37

#5

Okunmamış mesaj

Bu şarkıyı ve bu grubun diğer şarkılarını çok severek dinlerim, starset seven dostlarım var ise Carnivore, It has begun, Last to Fall dinleyebilirler.
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık